Piszę, gdyż już mam silniczki do swojej maszynki lecz nie ma poopisywanych przewodów i nie wiem jak je podłączyć do sterownika
Jak połączyć silnik ze sterownikem SSK-B05
-
berrrcik21
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)

- Posty w temacie: 1
Jak połączyć silnik ze sterownikem SSK-B05
Witam!
Piszę, gdyż już mam silniczki do swojej maszynki lecz nie ma poopisywanych przewodów i nie wiem jak je podłączyć do sterownika
Zrobiłem już pary (sprawdzając miernikiem), ale które pary podłączyć do których wejść w sterowniku?? http://www.akcesoria.cnc.info.pl/sterow ... sskb05.htm W jakiej kolejności?? Czy ma to znaczenie?? Jak sprawdzić na którym przewodzie w parze będzie "+", a w na którym "-"?? Z góry dziękuje za wskazówki i porady, pozdrawiam 
- Załączniki
-
- silnik-sterownik.JPG (8.67 KiB) Przejrzano 2058 razy
Podziwiać należy wielkie czyny, a nie wielkie słowa.
Demokryt
Demokryt
Tagi:
-
gmaro
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
ważne jest by nie wymieszać par czyli np :
ab - cd ( ab - jedna para ; cd - druga para ) a np: ac-bd (błędne podłączenie) przy czym oznaczenie abcd to 4 przewody od silnika czyli reasumując tak jak na twoim rysunku narysowałeś jest dobrze
ab - cd ( ab - jedna para ; cd - druga para ) a np: ac-bd (błędne podłączenie) przy czym oznaczenie abcd to 4 przewody od silnika czyli reasumując tak jak na twoim rysunku narysowałeś jest dobrze
Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem...
to nacisnij POMÓGŁ :]
Pomogłem...