Frezarka CNC do wycinania małych elementów z poliwęglanu
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 8
Frezarka CNC do wycinania małych elementów z poliwęglanu
Cześć wszystkim!
Szukam frezarki, na której mógłbym wycinać drobne elementy z poliwęglanu litego. Jestem w tym temacie zielony, dlatego liczę na Waszą pomoc. Na co muszę zwrócić uwagę? Jakie parametry będą dla mnie istotne?
Chodzi o elementy podobne do tych:
http://jerkbait.pl/topic/49298-stery-do ... terze-cnc/
Nie dokładnie takie same, ale zbliżone kształtem i rozmiarem.
Frezarka nie musi być demonem prędkości. Zależy mi, żeby mogła wyciąć w miarę dużo elementów na jedynym ustawieniu (nie wymagała bezustannej obsługi) i żeby krawędzie był przyzwoitej jakości.
Obecnie wycinam te elementy wycinakami, ale chciałem popracować z nowymi kształtami, a dorabianie wycinaka do każdego pomysłu nie będzie opłacalne.
Szukam frezarki, na której mógłbym wycinać drobne elementy z poliwęglanu litego. Jestem w tym temacie zielony, dlatego liczę na Waszą pomoc. Na co muszę zwrócić uwagę? Jakie parametry będą dla mnie istotne?
Chodzi o elementy podobne do tych:
http://jerkbait.pl/topic/49298-stery-do ... terze-cnc/
Nie dokładnie takie same, ale zbliżone kształtem i rozmiarem.
Frezarka nie musi być demonem prędkości. Zależy mi, żeby mogła wyciąć w miarę dużo elementów na jedynym ustawieniu (nie wymagała bezustannej obsługi) i żeby krawędzie był przyzwoitej jakości.
Obecnie wycinam te elementy wycinakami, ale chciałem popracować z nowymi kształtami, a dorabianie wycinaka do każdego pomysłu nie będzie opłacalne.
Tagi:
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 7
- Kontakt:
Nie bądźcie śmieszniAzzader pisze:My pracujemy na frezarce IntoTec i osobiście ją polecam łatwa w obsłudze i praktycznie bezawaryjna

Może warto by najpierw spytać kolegi ile chce przeznaczyć na tę maszynę...

Pozdrawiam, Jasiek
-
Powinienem pewnie sam od razu doprecyzować
Chciałbym się zamknąć w 5000 ze wszystkim, co może być potrzebne (sama maszyna, wrzeciona, stół podciśnieniowy(?)). Nie otwieram fabryki tych elementów
Chodzi o to, żeby pracownik obsługujący sklep internetowy nie musiał wybijać tego ręcznie, tylko od czasu do czasu obsłużył maszynkę, które mu dziennie 200-500 elementów wytnie w tak zwanym międzyczasie. W przyszłości może więcej, jeśli rzeczywiście udałoby się z nowymi rozmiarami.
Próbowałem się trochę dowiadywać, ale że jestem zielony, to nie wiem, czy mnie ktoś nie próbuje wkręcić w rzeczy, których nie będę potrzebował. Odpada wycinanie w chłodziwie itp., w związku z czym dowiedziałem się, że będzie potrzebne wrzeciono wolnoobrotowe, ale co to znaczy wolnoobrotowe? Ile obrotów to jest wolnoobrotowe?
Na Allegro Czesi sprzedają małą frezareczkę za ~2000. Wygląda estetycznie, jak mała drukarka, w dodatku cicho pracuje, więc można by ją mieć w biurze, ale boję się, że to jakaś zabawka, która się rozpadnie po miesiącu używania. Ale może właśnie takiej zabawki potrzebuję?

Próbowałem się trochę dowiadywać, ale że jestem zielony, to nie wiem, czy mnie ktoś nie próbuje wkręcić w rzeczy, których nie będę potrzebował. Odpada wycinanie w chłodziwie itp., w związku z czym dowiedziałem się, że będzie potrzebne wrzeciono wolnoobrotowe, ale co to znaczy wolnoobrotowe? Ile obrotów to jest wolnoobrotowe?
Na Allegro Czesi sprzedają małą frezareczkę za ~2000. Wygląda estetycznie, jak mała drukarka, w dodatku cicho pracuje, więc można by ją mieć w biurze, ale boję się, że to jakaś zabawka, która się rozpadnie po miesiącu używania. Ale może właśnie takiej zabawki potrzebuję?
-
-
- Lider FORUM (min. 2000)
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 7
- Kontakt:
No tobie to się nic nie opłacaoprawcafotografii pisze:To jest strata kasy, a nie propozycja.
A produkcja sterow do woblerow w takich ilosciach to
strata czasu

Niby dlaczego się nie opłaca? Skąd wiesz czym kolega się zajmuje?
Pleciesz aby się pokazać w wątkach. Nic dziwnego, że masz tyle na liczniku.
Wiecznie krytykujesz, wszystko i wszystkich. Ugryź się kiedyś w język. Wszyscy na tym zyskają

Pozdrawiam, Jasiek