Zakup Piaskarki

Planujesz zakup sprzętu do warsztatu, masz problem z maszyną tu możesz o tym porozmawiać - nie tylko maszyny CNC

Autor tematu
piotrek18ony
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 3

Zakup Piaskarki

Post napisał: piotrek18ony » 01 mar 2015, 11:59

Witam serdecznie Panowie, jestem tu nowy. Mam pytanie odnośnie zakupu piaskarki. Szukam czegoś do piaskowania elementów stalowych. Trafiłem na piaskarkę z poniższych zdjęć jednak osoba, która ją ma nie potrafi nic o niej powiedzieć - nie znam firmy, jej możliwość itd. Czy moglibyście pomóc w jej identyfikacji ? Ile może być warta bo sprzedający za nic nie potrafi się określić cenowo. Wielkie dzięki za wszelkie info :)Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tagi:

Awatar użytkownika

egojack1
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 1
Kontakt:

Post napisał: egojack1 » 01 mar 2015, 15:27

Witam. Sprzedający nic nie wie, nie wie co ma, co to może, ani ile za to chce. Ciekawe, czy wie skąd to ma i jak się nazywa? Mimo wszystko życzę powodzenia w zakupie. Wygląda na fabryczną, ostatnio odmalowaną.

dance1
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 2

Post napisał: dance1 » 01 mar 2015, 17:25

jak on nie potrafi podać ceny, zaproponuj cenę złomu z małym +, możesz przeszukać allegro, tablicę itp i poszukać podobnej maszyny. Piaskarki bardzo podobnie wyglądają także odnalezienie producenta graniczy z cudem chyba że ktoś z tym konkretnym modelem pracował i akurat przegląda forum.
Ile litrów ma zbiornik? masz możliwość podłączenia, przetestowania?
I don't like principles, I prefer prejudices

Autor tematu
piotrek18ony

Post napisał: piotrek18ony » 03 mar 2015, 11:18

Kolega nabył sprzęt przez zupełny przypadek i nie siedzi w tym fachu. Niestety nie ma tabliczki znamionowej pomocnej w odszukaniu specyfikacji i producenta. Szukam w serwisach ogłoszeniowych i niestety nie ma nic podobnego. Piaskarka była testowana, jest sprawna w 100 procentach. Na tą chwilę nie wiem ile litrów ma zbiornik. Najbardziej chodzi mi o obiektywną wycenę tego bo chciałbym zaproponowac mu cene rynkową żeby i on i ja byliśmy zadowoleni :) jak myslicie warta jest w granicach 3-4 tys. zł ?

dance1
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 2

Post napisał: dance1 » 04 mar 2015, 20:46

Myślę że jest warta te 3-4k. zbiornik ~ 60l do 3k, powyżej 80koło 4k, masz miarę to i chyba zbiornik pomierzysz, wielka matematyka to to nie jest, przynajmniej ~.
I don't like principles, I prefer prejudices

Autor tematu
piotrek18ony

Post napisał: piotrek18ony » 05 mar 2015, 09:57

Witam, zbiornik ma 55 litrów. Czyli te 3k będą realne ? bez zaniżeń ani zwyżek ? :)

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „WARSZTAT”