od dziś nie można bić żony - moja stara przeszczęśliwa
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 31
Czytalem ostatnio wywiad z PREZESEM PESY Z BYDGOSZCZY .
Produkują wagony i sprzedają je do czech i niemiec
My kupilismy Pierdolino za blisko 3 miliardy nie u swoich a u obcych .
Ale co ciekawe :
prezes opowiada jak wystawia się na targach we Włoszech ( czy innym kraju ) to do konkurencji przychodzą ministrowie z branży czy ambasadorowie ich krajów
Po co ? no aby wspierać własnych przedsiębiorców .
Dyrektora PESY nikt taki nie odwiedzał na targach .
I głupi byłby ten co by sądził że nasi ministrowie czy ambasadorowie robią tak samo
No bez jaj , jeszcze ich ktoś o konszachty posądzi .
Ale żeby było jeszcze ciekawiej : jak Pesa sprzedała do niemiec lokomotywy to związkowy oczywiście niemieccy protestowali . To niemiecki rząd chciał chociaż aby w lokomotywkach były np silniki niemieckie
A co nasi rządowcy zrobili w przypadku zakupu Pierdolino za 3 miliardy ?
są chociaż popielniczki polskie ?
To w pewien sposób pokazuje podejście do biznesu rodzimego
BO PRZECIEŻ NIE SĄDZIMY ZE NIKT Z MINISTERSTWA NA TAKIE TARGI NIE POJECHAŁ ?
no pojechał ,ale pewnie nie było czasu na odwiedziny i wspieranie rodzimych firm
Produkują wagony i sprzedają je do czech i niemiec
My kupilismy Pierdolino za blisko 3 miliardy nie u swoich a u obcych .
Ale co ciekawe :
prezes opowiada jak wystawia się na targach we Włoszech ( czy innym kraju ) to do konkurencji przychodzą ministrowie z branży czy ambasadorowie ich krajów
Po co ? no aby wspierać własnych przedsiębiorców .
Dyrektora PESY nikt taki nie odwiedzał na targach .
I głupi byłby ten co by sądził że nasi ministrowie czy ambasadorowie robią tak samo
No bez jaj , jeszcze ich ktoś o konszachty posądzi .
Ale żeby było jeszcze ciekawiej : jak Pesa sprzedała do niemiec lokomotywy to związkowy oczywiście niemieccy protestowali . To niemiecki rząd chciał chociaż aby w lokomotywkach były np silniki niemieckie
A co nasi rządowcy zrobili w przypadku zakupu Pierdolino za 3 miliardy ?
są chociaż popielniczki polskie ?
To w pewien sposób pokazuje podejście do biznesu rodzimego
BO PRZECIEŻ NIE SĄDZIMY ZE NIKT Z MINISTERSTWA NA TAKIE TARGI NIE POJECHAŁ ?
no pojechał ,ale pewnie nie było czasu na odwiedziny i wspieranie rodzimych firm
Tagi:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 17
I tu podobny przykład made in PL ...pitsa pisze:Przykład dbałości o producenta: http://natemat.pl/131699,zalozyl-fabryk ... ga-ameryka
http://natemat.pl/131589,fiskus-zniszcz ... przestepca
[youtube][/youtube]
-
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 11
- Kontakt:
ty grawer zajmij sie robotą a nie jakieś związki tu zakładasz na forum ... w kołko tylko politykują jakby to miało jakiś sens, może ja na prezydenta pojde? nazwisko mam własciwe
i polskie, nikt nie powie ze jestem od koczowników czy innych nacji, a że urząd od zyrandoli to raczej specjalistycznej wiedzy miec nie potrzeba

https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 17
Sołtys jedne już wystarczy na tym stanowisku, 5 lat to aż nadto.bartuss1 pisze:ty grawer zajmij sie robotą a nie jakieś związki tu zakładasz na forum ... w kołko tylko politykują jakby to miało jakiś sens, może ja na prezydenta pojde? nazwisko mam własciwei polskie, nikt nie powie ze jestem od koczowników czy innych nacji, a że urząd od zyrandoli to raczej specjalistycznej wiedzy miec nie potrzeba
-
Z roboty, to się jak mawiają rolnicy ,,ino łodciski" na łapach robią -:)bartuss1 pisze:ty grawer zajmij sie robotą a nie jakieś związki tu zakładasz na forum .
prawdziwą kaskę robi się jak się człowiek podłączy do koryta
a to kilometrówkę się dostanie mając ochronę boru
a to do Hiszpanii poleci a kasę weźmie na paliwo
a to do rady nadzorczej się załapie i przetrwa do następnych wyborów
a to jakiś przetarg na budowę orlika wygra firma żony albo szwagra
i czas zleci i kaski przybywa i nie jest nudno
-
- Posty w temacie: 3
bartuss1 to już masz pierwszy głos, mój
rodzinę, znajomych także przekonam (za te Twoje nie owijanie w bawełnę, mówisz w prost jak sprawy wyglądają a nie w kolory, koronki przybierasz).
Jak od kilkunastu lat, dziesięcioleci widzę te świńskie ryje przy korycie to mi się tylko rzygać chce.
Złodzieje, sprzedawczyki, kombinatorzy nic więcej, że na takie ludzkie mendy nie ma siły...Zwykłego człowieka za byle głupstwo up***dolą, a na takich nawet jak są dowody to zaraz znikają lub szybko sprawa ucicha...

Jak od kilkunastu lat, dziesięcioleci widzę te świńskie ryje przy korycie to mi się tylko rzygać chce.

I don't like principles, I prefer prejudices
-
- Posty w temacie: 11
- Kontakt:
no ale wtedy masz uscisk jak męcizna a nie jak fajtlapa czy inny gitarzysta / pianista
[ Dodano: 2015-02-16, 20:12 ]
to może lepiej partię założyć i zamiast populistycznych haseł powiedzieć wprost co się na dany temat myśli, ciekawe jak szybko zdobyłbym mase przeciwników hehe
[ Dodano: 2015-02-16, 20:12 ]
to może lepiej partię założyć i zamiast populistycznych haseł powiedzieć wprost co się na dany temat myśli, ciekawe jak szybko zdobyłbym mase przeciwników hehe
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign