od dziś nie można bić żony - moja stara przeszczęśliwa

Tu można porozmawiać na dowolny temat nie koniecznie związany z tematyką maszyn i CNC

Autor tematu
Grawer.Gift
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 31

Post napisał: Grawer.Gift » 07 lut 2015, 14:45

W zakresie moich możliwości jest to aby nie głosować na :

- kłusownika który wpierdzielił blisko 300 000 marek w piramidę finansową którą organizował współpracownik służb specjalnych

bo :
- gdyby to była jego kasa to może z tym robić co chce - jego brocha
ale czy tłumaczenie że ,,pożyczył " jest wystarczające ?
zapłacił podatek od pożyczki ?
rodzi się tez pytanie ( BO KASA ZOSTAŁA ,,ZNIKNIETA" ) A WIEC PYTANIE SIE KUŹWA RODZI : czy służby które dostały te kasę nie powinny być ,,wdzięczne " i czy są wdzięczne ?
czy chce żeby służby specjalne były wdzięczne niby niezależnemu prezydentowi ,,wszystkich polaków" ?

ktoś zna odpowiedz?

no i czy aż taki NAIWNIAK ze wchodzi w piramidy finansowe , ma być prezydentem mojego kraju ? mimo ze to ch** , du** i kamieni kupa ? ( jak twierdzi jeden z ważniejszych w tym kraju )

Chcę żeby prezydent mojego kraju miał tak zwane jaja
a czy człowiek który sam się okaleczył i obciął te jaja jest właściwym kandydatem na to stanowisko ? ( okaleczył się na własne życzenie bo już nie wiedział czy chce być dalej facetem , a jak mu ODECHCE SIĘ być prezydentem ? to co ? )

Czy właściwym kandydatem jest człowiek któRy , JAK TWIERDZIŁA JEGO ŻONA , orżnął ja na kasie a podobnie i państwo , wywożąc kasę na ,,cyklady " czy do innego raju ?
mam wierzyć że skoro żona czuła się oszukana to czy NAS WSZYSTKICH NIE ORŻNIE ?

Jeśli ktoś ma wrzód na du*** , to może go hodować i cierpieć , może go leczyć i czekać aż sam zniknie , ale może iść do chirurga i ostrym skalpelem odciąć się od wrzoda na du***.
Każdy sam musi zdecydować czy jest wołem i da się strzelać mu w rogi czy podejmie ryzykowną zabawę z brzytwą i nie będzie czekał kolejne pokolenie a oni będą go doić ( jeśli woła można w ogóle doić )

pukury pisze:witam.

było sobie NRD i RFN .
.
po co tak daleko ?
Była sobie ,,prywatna " firma Polandia a w niej spółeczka Orelen W całym pierwszym półroczu 2014 r. spółka miała 5,13 mld zł skonsolidowanej straty netto z 58 mln zł straty rok wcześniej, przy przychodach ze sprzedaży w wysokości 52,7 mld zł w porównaniu z 55,7 mld zł rok wcześniej.

Wmawia się nam wolny rynek a ilu małych przedsiębiorców musi pracować zeby wyrównać straty orlenu ?
niby spólka giełdowa a czyim kolegą trzeba być zeby dostac się tam na prezesa ?
27,52 procent akcji należy do Skarbu Państwa, to kto decyduje o obsadzie krzesełek ?
To ma być wolny rynek ?
to jest parakapilalizma a nie wolny rynek.

Tagi:

NFZ
Posty w temacie: 1

Post napisał: NFZ » 07 lut 2015, 15:31

pukury pisze:tak wyglądały wszystkie rewolucje .
i żadna z nich nie przyniosła dobrobytu i szczęścia dla ludzi
Na upartego z jedną by się znalazło, tyle że jej osiągnięcia zostały zaprzepaszczone po niewiele ponad siedemdziesięciu latach przez kumpla(korespondencyjnego - ale zawsze) Marksa, po następnych osiemdziesięciu latach kontynuacji dzieła zniszczenia podjął się człowiek zafascynowany sowieckimi rozwiązaniami, następnych osiemdziesiąt parę latek i za zniszczenie resztek tego co zostało(a sporo w międzyczasie udało się odbudować) zabrał się następny "różowy".
Pytanie - do trzech razy sztuka?

pukury
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 9

Post napisał: pukury » 07 lut 2015, 16:04

witam.
o jaką rewolucję chodzi ?
jakoś przychodzi mi tylko na myśl Meksyk - ale nie jestem historykiem .
może doprecyzuj o jaki kraj chodzi.
pozdrawiam.
Mane Tekel Fares

Autor tematu
Grawer.Gift

Post napisał: Grawer.Gift » 07 lut 2015, 16:29

Ależ rewolucje nie miały dać ani szczęścia ani dobrobytu.
Miały dać natomiast ludziom szansę na zmiany.
Rewolucja to jak wskazuje historia proces gwałtowny i robiony najczęściej przez ludzi zdesperowanych którzy już nie chcą czekać , mają dość wyzyskiwania , partii kolesiów z jednym wodzem naczelnym który nawet niby w wolnych wyborach decyduje o miejscach na liście, co przekłada się najczęściej na wynik wyborczy konkretnej osoby.
Ludzie zdesperowani którzy widzą jak koledzy królika obsadzają WBREW HASŁOM WYBORCZYM O RZĄDACH FACHOWCÓW , miejsca w spółkach państwowych i radach nadzorczych.

Ludzie zdesperowani którzy mają dość kiedy ich minister konsultuje treść ważnego przemówienia ZA CIĘŻKIE PIENIĄDZE Z PRZEDSTAWICIELEM INNEGO KRAJU WCZEŚNIEJ NIŻ Z PREMIEREM RZĄDU WŁASNEGO KRAJU

Ci którym pasuje takie coś to może i zagłosują na tych kolesiów , jeśli zdecydują się pójść na wybory ( w co wątpię - bo tym co to pasuje to wybory wiszą )

Ci którym to przestaje pasować to już są na ulicach i na drogach.
I pewnie jak w każdej rewolucji pod zrozumiałe niezadowolenie ludzi podłączą się różnego rodzaju przechrzty , wietrzące w tym swój interes - to tez znane zjawisko.
I najczęściej to oni , to ich ryje zastąpią te obecne przy korycie- to tez żadna nowość.
I dlatego żadna rewolucja dobrobytu nie zagwarantuje - ale jest zalążkiem i przyczyną zmian , a to już jest nadzieja że beznadzieje nie będzie trwać wiecznie.

Awatar użytkownika

Artu66
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Posty w temacie: 4

Post napisał: Artu66 » 07 lut 2015, 17:03

Grawer.Gift pisze:Ci którym to przestaje pasować to już są na ulicach i na drogach.
Nooo większej bzdury nie czytałem :shock:
Niszczyciele mienia (pseudogórnicy i związkowcy obawiający się o stołki i zupki) oraz blokowanie normalnego życia zwykłym ludziom (obszarnicy w ciągnikach wartości maybacha) to są Nasi zbawcy i wybawcy :shock:
Pozdrawiam, Artur

Autor tematu
Grawer.Gift

Post napisał: Grawer.Gift » 07 lut 2015, 17:17

Artu66 pisze:
Grawer.Gift pisze:Ci którym to przestaje pasować to już są na ulicach i na drogach.
Nooo większej bzdury nie czytałem :shock:
Niszczyciele mienia (pseudogórnicy i związkowcy obawiający się o stołki i zupki) oraz blokowanie normalnego życia zwykłym ludziom (obszarnicy w ciągnikach wartości maybacha) to są Nasi zbawcy i wybawcy :shock:
To z mojej strony nie jest bzdura a jedynie z twojej brak pojęcia
bo to sa ci o któych pisałem :
I pewnie jak w każdej rewolucji pod zrozumiałe niezadowolenie ludzi podłączą się różnego rodzaju przechrzty , wietrzące w tym swój interes - to tez znane zjawisko.
A te ciągniki to pewnie nie masz pojęcia ze najczęściej sa na kredyt który banki ochoczo wciskają małorolnym , bo wiedzą ze od nich zawsze kaskę wyciągną .

Czy oni są wybawcami? może i nie
ale JEDYNIE ONI MAJĄ I SIŁE I ODWAGĘ ABY SIĘ POSTAWIĆ KLICE

Słyszałeś moze o tym aby na ulice wyszli drobni sklepikarze , piekarze , właściciele małych firm ?
Może wyciągniesz z tego wniosek ze nie protestują bo są zadowoleni ?
Nie , nie protestujaą BO SA NIEZORGANIZOWANI - nie są silni tak jak ci co ci wiejską drogę zablokowali .
Ostatnio zmieniony 07 lut 2015, 17:21 przez Grawer.Gift, łącznie zmieniany 1 raz.

pukury
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 9

Post napisał: pukury » 07 lut 2015, 17:19

witam.
masz rację - są na ulicach i drogach.
tylko że - albo jadą do roboty - albo wracają do domu ( po robocie ) .
zalążkiem zmiany będzie jak policja usunie z dróg PUBLICZNYCH tych co je bezprawnie blokują.
podobnie z tzw. " górnikami " blokującymi ruch pociągów .
co chwilę słyszę lamenty - jaki ten rząd słaby !
ale jak by pokazał siłę i egzekwował prawo to byłby wrzask - gestapo .
parodia - parodia .
pozdrawiam.
Mane Tekel Fares

Awatar użytkownika

Artu66
Posty w temacie: 4

Post napisał: Artu66 » 07 lut 2015, 18:03

Grawer.Gift pisze:To z mojej strony nie jest bzdura a jedynie z twojej brak pojęcia
bo to sa ci o któych pisałem :
Raczej jest odwrotnie, to ci którzy chcą "ugrać dla siebie" podburzają "masy" we własnych interesach. Niby, że robią to "dla tych mas", atak na prawdę tylko dla siebie i swoich stołków.
Górnicy od zawsze uważali się za "nadludzi", i ciężko pracującą nację... Gówno prawda, pracowałem w KWK Czeczot, i wiem jak ta praca wygląda :evil: Z jakiej racji ma się im należeć "13", "14", "Barbórka", dopłata do zwolnień lekarskich e.t.c. :roll: Ty otrzymujesz takie dodatki :roll: W czym inni są gorsi od tych zadymiarzy :roll:
Grawer.Gift pisze:A te ciągniki to pewnie nie masz pojęcia ze najczęściej sa na kredyt który banki ochoczo wciskają małorolnym , bo wiedzą ze od nich zawsze kaskę wyciągną
I oczywiście byli zmuszeni, poprzez przystawienie pistoletu do pustego łba, kupować takie ciągniki, którym to jednym można całą wioskę obrobić :roll: Ale sąsiad kupił, to ja kupię lepszy=droższy. I jeszcze osprzęt taki, którego nie ma jak użyć na swoim skrawku ziemi. Temat znany z autopsji, bowiem mieszkam obecnie na wsi, i widzę jakie "wypasione maszyny" pokupowali sobie "obszarnicy" z areałem 10h :lol:
Grawer.Gift pisze:Słyszałeś może o tym aby na ulice wyszli drobni sklepikarze , piekarze , właściciele małych firm ?
Może wyciągniesz z tego wniosek ze nie protestują bo są zadowoleni ?
Nie , nie protestujaą BO SA NIEZORGANIZOWANI - nie są silni tak jak ci co ci wiejską drogę zablokowali .
Sklepikarz, czy przedsiębiorca wie, że jak sam sobie nie pomoże, to nikt mu nie pomoże. Musi zacisnąć pośladki, zrezygnować z wielu rzeczy na które miał by ochotę i się zabrać do pracy, a przede wszystkim myśleć, a nie pozwolić się wyciągać na drogi i ulice jak barany na rzeź. Uważasz, że to co się obecnie dzieje, przysparza tym "grupom zawodowym" popularności i splendoru :roll: Nie sądzę.
A jeśli już, to niech blokują wille i domy tych, od których czegoś chcą, a możliwość przemieszczania się nie niczemu winnym normalnym ludziom, oraz przedsiębiorcom, którzy korzystają z transportu drogowego.
Niech przyjadą i zablokują cyrk na Wiejskiej, pałacyk na Krakowskim, ale nie całą Stolnicę, bo znowu obrywają niewinni, stojący w korkach, nie mający możliwości powrotu do domu z pracy do żony i dzieci.
Pozdrawiam, Artur

IMPULS3
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 13

Post napisał: IMPULS3 » 07 lut 2015, 18:41

mc2kwacz pisze:"Reformatorzy" są mocni w gębie, dopóki ich pomysł na świat ogranicza się do jednego ruchu do przodu. W przypadku 2 ruchów jest już problem a trzeci jest poza zasięgiem wyobraźni.
Niech którychś z obecnych tu pyskaczy zaproponuje jakieś KOMPLEKSOWE rozwiązanie pojedynczego wybranego problemu. Tylko jednego. Rozwiązanie kompleksowe, czyli przewidujące i neutralizujące wszystkie skutki wprowadzenia, z wnioskami nie wyssanymi z palca. Pośmiejemy się razem. A może nie, może są tu, wśród pyskaczy prawdziwe perełki zarządzania? Skoro tacy jesteście mądrzy, żeby nie powiedzieć bystrzy, pewnie macie takie pomysły gotowe.
No, czekam!
Może coś o podatkach? Coś o zatrudnieniu urzędników? Coś o systemie emerytalnym? A może - hicior ostatni - coś z węglem i paliwami w ogóle?
No i widzisz, dobrze wiesz że będzie moment w którym ekonomia obecna się zawali, kwestia dziesięcioleci albo dalej ale to nastąpi. Nowego rozwiązania brak, swiat się broni jakimiś produktami na krótki czas, produkcją tandety i handlem wirtualnymi rzeczami (co2). To jest produkcja śmieci z chorymi nakazami pseudoekologii i mydlenia oczu. To samo dotyczy likwidacji poteżnych zakładów które budowane latami zamienia się na ziemię orną... http://pl.wikipedia.org/wiki/Odlewnia_Ursus_w_Lublinie

http://metalurgiczna7.pl/
Rozwiazanie to brak polityki monetarnej, w tej chwili to może za wcześnie ale powinno się powoli o tym myśleć.I fakt że jest sporo zagrożeń w tej kwestii ale powiem tak: Póki co rozwalanie i budowanie jakoś zakleja dziurę która by była bez tego ale z drugiej strony niepotrzebnie marnuje się potencjał ludzi na budowanie tego samego co już było.
Ostatnio zmieniony 07 lut 2015, 19:23 przez IMPULS3, łącznie zmieniany 1 raz.

trzasu
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 17

Post napisał: trzasu » 07 lut 2015, 18:58

Artu66 pisze: A jeśli już, to niech blokują wille i domy tych, od których czegoś chcą, a możliwość przemieszczania się nie niczemu winnym normalnym ludziom, oraz przedsiębiorcom, którzy korzystają z transportu drogowego.
Niech przyjadą i zablokują cyrk na Wiejskiej, pałacyk na Krakowskim, ale nie całą Stolnicę, bo znowu obrywają niewinni, stojący w korkach, nie mający możliwości powrotu do domu z pracy do żony i dzieci.
Bełchatów we wcześniejszych planach miał nie mieć obwodnicy, kilka protestów polegających na blokadzie drogi krajowej numer 8 wymusiło na ministerstwie (za czasów Nowaka) budowę obiecanej od iluś tam lat obwodnicy.

Z władzą można rozmawiać na rożne sposoby.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Na luzie”