WARSZTAT - podglądamy co mają w nich inni.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 4
Sam byłem w szoku że można takie coś wymodzić ... nie dalej jak 6 miesięcy temu ojciec znajomego założył tarczę do drewna na małą kątówkę 11000obr , oczywiście bez osłony bo się nie mieściło , szpitalem się skończyło , łapa postrzępiona , do 10 palców nie mógł się doliczyć 

perfekcyjna B. S. , OUS 1 - Oświęcim 1066/72r; Pozdrawiam
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 4
Sam tak robiłem do przycinania desek. Potrzebne są tylko pierścienie ustalające. Jednak bez osłony; to bym się nie odważyłMaq pisze:To jeszcze nie wygląda tak źle. Parę lat temu w moich okolicach jeden bystrzak na dużą szlifierkę kątową założył pilę do drewna (oczywiście bez osłon). W czasie pracy złapało mu koszulę flanelową. Ponoć przeżył

-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 3
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 53
- Kontakt:
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 1
Co do urządzania warsztatów to na prawdę porządek zajmuje dużo czasu. Jednak procentuje w przyszłości gdy np. przyjdzie do nas klient 
Sam osobiście walczę ze swoim ojcem który ma manię wieszania wszystkich narzędzi. Gdzie tylko jest kawałek miejsca to gwóźdź i już wisi jakiś pędzel... Wchodząc do takiego pomieszczenia, w moim mniemaniu panuje ogromny chaos, za dużo wszystkiego na wierzchu.
Według mnie najlepszym sposobem przechowywania dużych ilości narzędzi ręcznych są szuflady. Maks głębokości 5 cm.

Sam osobiście walczę ze swoim ojcem który ma manię wieszania wszystkich narzędzi. Gdzie tylko jest kawałek miejsca to gwóźdź i już wisi jakiś pędzel... Wchodząc do takiego pomieszczenia, w moim mniemaniu panuje ogromny chaos, za dużo wszystkiego na wierzchu.
Według mnie najlepszym sposobem przechowywania dużych ilości narzędzi ręcznych są szuflady. Maks głębokości 5 cm.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 11
- Kontakt:
Święte słowa, tylko właśnie trzeba zaplanować sobie, szuflady na drobne narzędzia, nie wyższe nić 5 cm, wtedy nie ma możliwości zrobić bałaganu w takiej, bo nie da się składać narzędzi piętrowo, trochę wyższe szuflady na większe narzędzia, w pudełkach itd. maksymalne wykorzystanie przestrzeni. Regałów nie na widzę, bo jak widzę rozstaw półek 30 cm. i poskładane rzeczy o wysokości 10 cm. i marnuje się nam 20 cm, a jak zrobimy mniejszy rozstaw to ciężko coś wyciągnąć co z tyłu leży.Garry1 pisze:Według mnie najlepszym sposobem przechowywania dużych ilości narzędzi ręcznych są szuflady. Maks głębokości 5 cm.
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 1
Ja doszedłem do wniosku , że długośc szafek ,regałów do których mam dostęp tylko od przodu nie może przekraczać ~40 cm powyżej za bardzo wystają i zajmują przestrzeń nic nie widać co gdzie leży , dłuższe rzeczy jak są to sobie wystają troche i tyle . Regały najlepiej robić z regulacją ( jak są z kątownika) . Zresztą wszystko zależy od tego co robimy i jak często na warsztacie najgorzej jest jak sie ma uniwersalny warsztat .