WARSZTAT - podglądamy co mają w nich inni.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 8
Tutaj hobby polega chyba na samym urządzaniu warsztatu
. W moim warsztacie czasem wydaje mi się, że dbałość o organizację i porządek pochłania więcej wysiłku, niż majsterkowanie. Ale warsztat z filmu to prawdziwy pałac przy mojej norce. I dopieszczony jest każdy pomysł. Fajną ma tą uniwersalną maszynę na środku. Patent z odchylaną piłą jest świetny, wykorzystam do szlifierki stołowej. Maszyny na kółkach już mam.

pozdrawiam
Maciek
miłośnik maszyn parowych i silników GAD
Maciek
miłośnik maszyn parowych i silników GAD
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 11
- Kontakt:
Wszystko ładnie, pięknie, pomysłowo w omawianym warsztacie, ale jest tam jeden mankament: wszystko jest w jednym pomieszczeniu. Jeśli właściciel będzie pracował na tej pile, bądź szlifierkach, pył pomimo stojącego przy każdej maszynie odsysania będzie się znajdował na wszystkim. A zakamarków, pudełeczek, szufladeczek jest tam mnóstwo.
Należy jednak dążyć do rozdziału części brudnej (cięcie, szlifowanie, spawanie i inne) od czystej, precyzyjnej.
Należy jednak dążyć do rozdziału części brudnej (cięcie, szlifowanie, spawanie i inne) od czystej, precyzyjnej.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 53
- Kontakt:
-
- Posty w temacie: 4
pomagałem kiedyś u stolarza to pył miałem nawet w .. we wszędzie
. To samo zauważyłem co kol egojack , nawet można wysnuć okrutną tezę że temu panu starczy sama pasja w tworzeniu warsztatu i udoskonalaniu jego niż samej pracy . A tak z drugiej mańki , człowiek czynu , ja bym się bał a tu proszę

perfekcyjna B. S. , OUS 1 - Oświęcim 1066/72r; Pozdrawiam
-
- Posty w temacie: 53
- Kontakt: