witam
chciałbym się dowiedzieć czy jest taka możliwość aby jak wybieram sobie maszynę X to mam dostępny tylko ten magazyn z tej maszyny magazyn A
jak wybieram maszynę Y to mam magazyn B i tak dalej
chodzi mi o to ze w rożnych maszynach mam te same narzędzia a potrzebuje mieć różne numery narzędzi, ma ktoś jakiś pomysł na to jak to rozwiązać, ze wybierając pod procesor automatycznie się podpina magazyn
posiadam 5 maszyn i chce to sobie uporządkować.
EC 2014 R1
pozdrawiam wszystkich
Lisek_Daniel
magazyny
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Kontakt:
Witam
W Edgecam możesz mieć: (wariant 1) jeden magazyn narzędzi obsługujący cały posiadany park maszynowy obrabiarek CNC
lub (wariant 2) kilka magazynów narzędzi czyli dla każdej obrabiarki CNC - postprocesora osobny magazyn narzędzi.
W przypadku wariantu 2, przed wyborem odpowiedniego postprocesora do obrabiarki CNC musisz najpierw
wybrać w "Toolstore Administratorze" przypisany magazyn narzędzi do danego postprocesora obrabiarki CNC.
Zmiana magazynu narzędzi trwa kilka sekund.
Pozdrawiam
W Edgecam możesz mieć: (wariant 1) jeden magazyn narzędzi obsługujący cały posiadany park maszynowy obrabiarek CNC
lub (wariant 2) kilka magazynów narzędzi czyli dla każdej obrabiarki CNC - postprocesora osobny magazyn narzędzi.
W przypadku wariantu 2, przed wyborem odpowiedniego postprocesora do obrabiarki CNC musisz najpierw
wybrać w "Toolstore Administratorze" przypisany magazyn narzędzi do danego postprocesora obrabiarki CNC.
Zmiana magazynu narzędzi trwa kilka sekund.
Pozdrawiam
-
bo w książce nowej jest tylko wzmianka o tym ale nie ma żadnego opisu.
a czy masz może, jakiś poradnik w pdf-ie aby zobrazować gdzie to się zmienia bedzie dla nastepnych.
wiadomo co autor to autor
a czy masz może, jakiś poradnik w pdf-ie aby zobrazować gdzie to się zmienia bedzie dla nastepnych.
wiadomo co autor to autor
Codziennie uczę się czegoś nowego 
podziękowania dla wszystkich
Każde parametry są idealne, czasami tylko narzędzia są mało wytrzymale
Każdy wymiar da sie osiągnąć, czasami wystarczy docisnąć mocniej urządzenie pomiarowe

podziękowania dla wszystkich
Każde parametry są idealne, czasami tylko narzędzia są mało wytrzymale

Każdy wymiar da sie osiągnąć, czasami wystarczy docisnąć mocniej urządzenie pomiarowe

-