<tfu> Socjalistom </tfu> dedykuje

Tu można porozmawiać na dowolny temat nie koniecznie związany z tematyką maszyn i CNC

IMPULS3
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 8

Post napisał: IMPULS3 » 15 sty 2015, 20:08

MlKl pisze:Choćby półtora tysiąca kilometrów dróg ekspresowych i autostrad. Platfusy wybudowali w Polsce więcej dróg, niż wszyscy poprzednicy zusamen do kupy przez tysiąc lat.
A wiesz dlaczego? Tylko z jednego powodu, bo pis ich wkopał w euro (a może się tak umówili) i nie mieli wyjścia. Z resztą to chyba jedyny plus za pożyczone pieniądze. Natomiast co do gospodarczych poczynań to już wzlotów za bardzo nie ma. Wiem Miki że jesteś zapatrzony w nich ale choćby przykład zamykania kopalń podczas gdy węgiel się importuje, no, logiki to w tym nie ma. Tak jak topi się 400mln. w kolejne muzeum podczas gdy oszczędza sie na służbie zdrowia gdzie moim zdaniem lepiej coś wnieść (chyba że patriotyczne przemowy to tylko chwyt) niż kolejne muzeum.

zdzicho
Posty w temacie: 1

Post napisał: zdzicho » 15 sty 2015, 20:20

Miki te autostrady wybudowałby każdy . Powód jest prozaicznie prosty. Pojawiła się kasa z UE. To samo dzieje się w rożnych miastach i gminach. Remontuje się drogi ,bez wzgledu na to kto w nich rządzi . Nie widzisz tego? Łatwo coś kupić ,gdy jest dostępne i gdy ma się pieniądze. Trudno ,gdy jednego z tych elementów brak.
Autostrady są ,ale nie jest to sukces PO tylko UE!
I poprawka ,nie prawda jest ,ze wybudowali więcej dróg ,niż wszyscy pozostali. Ty chyba nie wiesz co to droga? Kazda autostrada jest droga ,ale nie każda droga autostrada. Chyba mylisz małego z palcem :grin: :grin:

kamar
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 6
Kontakt:

Post napisał: kamar » 15 sty 2015, 20:29

trzasu pisze: Przepraszam iż poczułeś się urażony, powinienem wziąć pod wagę to iż ślepa miłość granic nie uznaje :razz:
Urazony ? Czarna rozpacz mnie ogarnia i kończe przeglądanie tego typu watków. Ttracę resztki wiary w tzw. zwykłego człowieka. Jego rozsądek i zdolność oceny sytuacji. Nie dam się dlużej dołować :)

IMPULS3
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)

Post napisał: IMPULS3 » 15 sty 2015, 20:39

kamar pisze: zdolność oceny sytuacji. Nie dam się dlużej dołować :)
Ależ jakie dołowanie, :) zwykła rzeczywistość. To tak jakby to co budujesz nagle przyszedł ktoś i stwierdził że to wszysko jest bee, zaczął sprzedawać co się da, reszta na złom i mówił ze jest dobrze. Dla tego co sprzeda pewnie coś zostanie ale inne pokolenia będą tworzyły od nowa.

kamar
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 6
Kontakt:

Post napisał: kamar » 15 sty 2015, 20:51

IMPULS3 pisze: To tak jakby to co budujesz nagle przyszedł ktoś i stwierdził że to wszysko jest bee, zaczął sprzedawać co się da.
Po raz ostatni :) Co to ma byc, alegoria za komuną ? To tym bardziej bezemnie.

trzasu
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 15

Post napisał: trzasu » 15 sty 2015, 20:58

kamar pisze:
trzasu pisze: Przepraszam iż poczułeś się urażony, powinienem wziąć pod wagę to iż ślepa miłość granic nie uznaje :razz:
Urazony ? Czarna rozpacz mnie ogarnia i kończe przeglądanie tego typu watków. Ttracę resztki wiary w tzw. zwykłego człowieka. Jego rozsądek i zdolność oceny sytuacji. Nie dam się dlużej dołować :)
Szacun !

IMPULS3
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)

Post napisał: IMPULS3 » 15 sty 2015, 21:05

kamar pisze: Co to ma byc, alegoria za komuną ? To tym bardziej bezemnie.
Nie, komuna to też polityka, ale skoro się ma maszyny także z komuny to póki można to się ich używa, czy tak? To dotyczy całej gospodarki, po co niszczyć coś co już było raz zbudowane? Lepiej się odnawia czy wymienia na nowe jak jest co. Proste. :)
Co do dołowania to mnie mam nadzieję że wystarczy tego co mam, co nie znaczy że mam mieć klapki na oczach i mówić że jest wspaniale. Wspaniale jest ale nie za sprawą rządzących a tylko i wyłącznie ludzi, tych niby zwyczajnych i tych co są wyżej i chcą i coś robią.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Na luzie”