Łój do gwintowania czy PREPARAT TEREBOR fanar
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
Mógłby kolega zadziałać tak:
1. Zerknąć do jakiej książki (najlepiej starej, takiej z lat osiemdziesiątych zeszłego wieku lub starszej), co to mamy w łoju, jaki skład? Pojawią się magiczne nazwy związków chemicznych. W nowych kolega tych informacji nie znajdzie bo teraz informacja jest bardziej towarem, niż kiedyś.
2. Potem solidnie dać w łapę jakiemuś przedstawicielowi producenta tych nowoczesnych specyfików aby wydębić informacje o składzie albo rzucić próbkę na solidną analizę.
Pamiętaj, czas mierzymy zegarkiem i kalendarzem.
1. Zerknąć do jakiej książki (najlepiej starej, takiej z lat osiemdziesiątych zeszłego wieku lub starszej), co to mamy w łoju, jaki skład? Pojawią się magiczne nazwy związków chemicznych. W nowych kolega tych informacji nie znajdzie bo teraz informacja jest bardziej towarem, niż kiedyś.
2. Potem solidnie dać w łapę jakiemuś przedstawicielowi producenta tych nowoczesnych specyfików aby wydębić informacje o składzie albo rzucić próbkę na solidną analizę.
Pamiętaj, czas mierzymy zegarkiem i kalendarzem.
Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
Ja używam pasty do gwintowania, jest spory wybór na rynku. Łatwa w użyciu, po obróbce wystarczy szmatka i już. Pozostawiona na dłuższy czas nie twardnieje. Używałem też płynu w aerosolu, też nie było źle.rc36 pisze:A jakiego smarowidła używacie do nacinania gwintu nożem na tokarce?
Jeżeli pomogłem - nie zapomnij kliknąć POMÓGŁ
-
- Posty w temacie: 3
Uczeni w piśmie ze wschodu proponują smar Pietrowa o składzie: : kwas oleinowy 78%, kwas stearynowy 17% i drobno zmielona siarka 5%. Można nacinać gwinty w stali o twardości 38 - 42 HRC. Gdyby tak poszukać składników, to ciekawe, czy by się to sprawdziło. Myślę, że tak, skoro to polecają, ale czy warto, gdy ma się np. Terebor?
Pomnik Ikara - Ku pamięci dawnego lotniska w Fordonie.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
-
-
- Posty w temacie: 3
To tez może się przydać.
Później znalazłem gotowe, to sprzedają:
http://ekohimprom.uaprom.net/p18499127- ... aniya.html
Później znalazłem gotowe, to sprzedają:
http://ekohimprom.uaprom.net/p18499127- ... aniya.html
Pomnik Ikara - Ku pamięci dawnego lotniska w Fordonie.