niepożądany ukos przy cięciu
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 12
pop9,
do obsługi wypalarki mam program DeXeF wyprodukowany przez firmę Winkler.
Jest on dostępny tylko po zakupie maszyny ew. licencji. w firmie winkler.
Program jest naprawdę super, bynajmniej jak dla mnie - zupełnego laika zaczynającego od 0 pracę z maszyną CNC.
http://www.winkler.pl/
Pozdrawiam,
Bloszek
do obsługi wypalarki mam program DeXeF wyprodukowany przez firmę Winkler.
Jest on dostępny tylko po zakupie maszyny ew. licencji. w firmie winkler.
Program jest naprawdę super, bynajmniej jak dla mnie - zupełnego laika zaczynającego od 0 pracę z maszyną CNC.
http://www.winkler.pl/
Pozdrawiam,
Bloszek
Tagi:
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
ja mam RYKRYS, czeski wynalazek, prsty w obsłudze i mi się podoba, na internecie jest do pobrania pełna wersja z tym ze do obsługi potrzeba klucza sprzętowego. Bez klucza działa jako demo bez możliwości zapisu kodu nc, chociarz można go podejżeć bez możliwości skopiowania. bazy danych działają normalnie.
-
pop9,
troche robimy tu OFFtopic
tylko DeXeF`a musisz zarejestrować tak czy siak, bo bez kodu SUBMIT czy jakoś tak nie właczysz go. A kod dostajesz po wysłaniu emaila do Winklera.
A ile kosztuje program tego nie powiem bo nie wiem...
troche robimy tu OFFtopic
tylko DeXeF`a musisz zarejestrować tak czy siak, bo bez kodu SUBMIT czy jakoś tak nie właczysz go. A kod dostajesz po wysłaniu emaila do Winklera.
A ile kosztuje program tego nie powiem bo nie wiem...
Program jest dostępny pod adresem:
http://www.winkler.pl/dopobrania/DeXeF_PRO_d.exe
Po zainstalowaniu należy wysłać kody instalacyjne SITE i MID na adres [email protected] wraz z podaniem adresu i nazwy firmy.
Wersja demo jest w pełni funkcjonalna wersją programu. Jedyne ograniczenie to 30-sto dniowy czas pracy.
-
- Posty w temacie: 2
ludzie to jest normalne ze bedzie ukosowanie przy ciciu plazma. ukosowanie wystepuje rowniez przy cieciu laserem i zalezy od wielu czynnikow jesli chcecie sprawdzic macie tu wzor na ukosowanie 0,8+0,022*gr blachy tylko pamietajcie ze jest to dla maszyn tnacych 1 klasy a co do otworow to tez mam z nimi problem ale jesli mozecie to zmniejszajcie na nich predkosc o ok 50% nawet wiecej mozecie poprobowac
[ Dodano: 2007-06-03, 19:06 ]
a co do dexfa to jego pierwsza wersja czyli zielona byla najlepsza choc potrafil gubic wymiary przy dosyc duzej ilosci detali ale nie bylo z nim problemow jak z dxf pro
[ Dodano: 2007-06-03, 19:09 ]
do romanaB ja tez pracuje na takiej samej maszynie i jest to juz druga maszyna czy trzecia maszyna na ktorej pracowalem uwazaj na odp dobranie parametrow
[ Dodano: 2007-06-03, 19:06 ]
a co do dexfa to jego pierwsza wersja czyli zielona byla najlepsza choc potrafil gubic wymiary przy dosyc duzej ilosci detali ale nie bylo z nim problemow jak z dxf pro
[ Dodano: 2007-06-03, 19:09 ]
do romanaB ja tez pracuje na takiej samej maszynie i jest to juz druga maszyna czy trzecia maszyna na ktorej pracowalem uwazaj na odp dobranie parametrow
nic na siłe
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
też pracuje na tego typu maszynach i programuje je też.co do skosu to ten wzór to i tak jest do bani bo łuk plazmowy zrobi i tak co mu sie podoba " pojęcie ugięcia łuku elektrycznego" sie kłania a nam operatorom tego g..... pozostaje tylko zmieniać dysze, elektrody i pilnować prędkości a co do dexefa .......... zdecydowanie pierwsza wersja z kluczem sprzętowym!
gdzie młoteknie może tam kątówka pomoże :-}
-
oj żeby pan wiedział przez plazme i kierownictwo to mam nerwice i to ciągłe tułmaczenie jak i czemu tak sie dzieje z jakością palenia a chciałbym uzasadnić czemu tak napisałem gdyż podam prosty przykład. paliłem zwykły kwadrat 150x150 i na 3ściankach był skos a na 4 nie. logicznie rozumując to na 2 i każdy by sie ze mną zgodził hmm i panowie na to nie ma rady możemy tylko wymienić dysze elektrody reszta sama wyjdzie(4 lata praktyki)
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 7
- Kontakt:
3 lata już praktykiArek D pisze:wymienić dysze elektrody reszta sama wyjdzie(4 lata praktyki)

Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem...
to nacisnij POMÓGŁ :]
Pomogłem...

-
hmmmmm gdyby tylko inni wiedzieli to co my hahahahahaha (kierownictwo)
[ Dodano: 2007-06-05, 16:05 ]
a i zapomniałbym ostatnio wpadły mi w ręce elektrody które nie miały ąlimaka który wawirowywuje powietrze tylko pierścienie na przemian pościnane po ok 1mm ....jakość po nich jest okropna .polskie podróbki,nawet było widać ślad noża po toczeniu
[ Dodano: 2007-06-05, 16:05 ]
a i zapomniałbym ostatnio wpadły mi w ręce elektrody które nie miały ąlimaka który wawirowywuje powietrze tylko pierścienie na przemian pościnane po ok 1mm ....jakość po nich jest okropna .polskie podróbki,nawet było widać ślad noża po toczeniu