TECHNIKI CICHEGO ZABIJANIA

Tu można porozmawiać na dowolny temat nie koniecznie związany z tematyką maszyn i CNC
Awatar użytkownika

Autor tematu
Segitarius
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 5

Post napisał: Segitarius » 26 lis 2014, 19:54

Ale pięknie to ująłeś. Że mam już nie mówić co myślę? Ok. Tylko po co zaczynać dyskusję skoro prowadzi ona do udowodnienia wszystkim do okoła że nie mogą mieć swojego pogladu na jakiś temat? Może kiedyś Cię zrozumiem....

Tagi:

Awatar użytkownika

RomanJ4
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 2

Post napisał: RomanJ4 » 26 lis 2014, 20:57

" TECHNIKI CICHEGO ZABIJANIA"
Uff, a jużem myślał, że to o dochtorach... :grin:
pozdrawiam,
Roman

mc2kwacz
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 4

Post napisał: mc2kwacz » 27 lis 2014, 01:24

Segitarius pisze:Ale pięknie to ująłeś. Że mam już nie mówić co myślę? Ok. Tylko po co zaczynać dyskusję skoro prowadzi ona do udowodnienia wszystkim do okoła że nie mogą mieć swojego pogladu na jakiś temat? Może kiedyś Cię zrozumiem....
Ależ nikt Ci nie broni mieć własnych poglądów na dowolny temat i ich wypowiadać. W końcu na tym polega wolność i swobody demokratyczne.
Ale też warto zauważyć, że te same swobody pozwalają z Twoimi poglądami polemizować oraz je oceniać. A dyskusja na tym właśnie polega, że rozmawia 2 lub więcej osób które mają RÓŻNE a nie takie same poglądy. To jest walka argumentów, i to niekoniecznie na jednej płaszczyźnie.

logicsys
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 1

Post napisał: logicsys » 27 lis 2014, 12:59

Pal licho jak ktos gdzies na forum powoluje sie na wikipedie. Gorzej jak polscy sedziowie opieraja sie na niej :mrgreen:
byl Spnner PD, CTX 310 eco (sinumerik 840D, 810, autoturn, shopmil)

jest Mazak integrex 400 (mazak matrix) Anayak HVM3800 (Heidenhein 426), gibbscam

Awatar użytkownika

RomanJ4
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 2

Post napisał: RomanJ4 » 27 lis 2014, 13:40

No, nie ma co generalizować, na pewno nie wszystkie informacje są nierzetelne, zwłaszcza jakieś ścisłe, łatwe do weryfikacji, chyba nikt nie będzie wątpił w poprawność wzoru na pole koła, ale też nie wszystkie należy uznać za pewnik..
pozdrawiam,
Roman

mc2kwacz
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 4

Post napisał: mc2kwacz » 27 lis 2014, 19:10

Z wikipedia jest taki sam problem jak z całym internetem. Jest tam informacja popularna i powszechnie dostępna gdzie indziej. Co gorsza, jest ona na poziomie podstawowym. Ciężko znaleźć w wikipedii cokolwiek co wykracza poza zakres zwykłego solidnego wykształcenia średniego. A to jest bardzo marnie, jeśli mówimy o skarbnicy wiedzy.

Może i dla przeciętnego gimbola, który w ogóle nie za wiele jarzy o otaczającym świecie, bo jest od niego odizolowany słuchawkami oraz dotykowym ekranem swojego smartfona, to jest dużo i ma wartość. Ale nie dla jakiegokolwiek solidnie wykształconego człowieka po ogólniaku, który nie spał na lekcjach.

Ostatnio szukałem czegoś w google i wszedłem na kanał filmowy z tym tematem. Po prostu "żal d.pę ściska" jak się ogląda te amatorskie gnioty zrobione przez tumanów z głębokimi lukami w wykształceniu podstawowym, którzy "wymyślają koło". A przynajmniej im się tak wydaje, bo nie wynieśli tego z podstawówki i gimnazjum.

Jeśli się już koniecznie chce coś znaleźć albo zweryfikować w wikipedii, to najlepiej od razu włączyć wersję angielską. Jest tam więcej haseł i są nieporównanie lepiej opisane. Oczywiście polskich martyrologicznych tematów tam nie będzie ;)

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Na luzie”