Napawarka

Linie produkcyjne, automaty, roboty nie tylko CNC. Przeróbki, modernizacje oraz konstrukcje własne.

Autor tematu
damianraki3
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 1

Napawarka

Post napisał: damianraki3 » 26 lis 2014, 20:16

Witam Kolegów, spotkał się może ktoś z Was z napawarką tylko taką z tokarki? Zamiast imaka jest uchwyt od migomatu taki prosty bez przycisku. Podobno to fabryczny wynalazek. Zaworze gościowi zwrotnice albo jakieś sworznie od maszyn rolniczych, toczy je lekko na równo i wkłada w tą maszynę. Po napawaniu ponownie toczy na wymiar. Posiadam taką małą tokarkę którą na złomie znalazłem nawet nie wiem jakiej produkcji i myślę czy na próbę nie dałoby się jej przerobić na takie urządzenie. Może ktoś wie jakie są obroty wrzeciona i posuw mniej więcej? I myślę w jaki sposób zrobić napęd wrzeciona i posuwu. Myślę nad zastosowaniem silniczka od wycieraczek i jakiegoś regulatora. Kolejną myślą jest napęd posuwu zrobić zależny czy nie zależny od wrzeciona? Jakby miał ktoś pomysły to proszę pisać. Zbliżają się długie wieczory to można kombinować :)
Załączniki
DSC_0531.jpg

Awatar użytkownika

k-m-r1
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 1
Kontakt:

Post napisał: k-m-r1 » 26 lis 2014, 20:33

obroty na falowniku lub krokowy
posuw zależy jaki detal ile ma fi
[b]MACH3 cnc[/b]Tworzenie Makr do palników magazynków THC OHC inne[b]EKRANY dla firm producentów maszyn[/b] Budowa sprzedaż wypalarki plazma gaz obrotnice Elektrodrążarki Frezarki Tokarki Giętarki3D inne wg zlecenia 888 708 196 Tomek Komor [email protected]

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „INNE MASZYNY i URZĄDZENIA”