Witam. Zaczołem spawac juz kilka dni na warsztacie gdzie mam za darmo drut,argon,spawarke tylko rury sb ze złomu załatwiam jak mi próbki bd wychodzic przyjmą mnie do roboty.
No i tak cwicze tylko tam nie ma kogos kto mi podpowiedział cos tylko czasami ktos przechodzi.
I cwicze teraz przetop zeby mi wychodził i nawet ok tylko mam pytanie bo mam rure 2mm i daje 40A to ładnie wychodzi na zewnątrz ale przetop nie wyjdzie musiał bym chyba pół godziny tą rurke jechać....dopiero na 50A ładnie jeziorko sie formuje i jade do przodu tylko teraz jest przetop ale z przodu spoina wyglada tak czarno no nie ladnie i chyba tak nie powinno byc.. prosze o podpowiedz.
Dodatkowo jak juz w miare wychodz mi ze rure jade od dołu do góry czyli cala rure na 2razy spawam to próbowalem z drutem ale nw czy go trzymać bo jak trzymac z przodu to na drucie robi sie taka kulka i ona kapie co chwile jak jade do przodu i kleji sie drug a powinieniem trzymac go w jeziorku caly czas? ...
Dzięki jeszcze raz.
fotki widac ze na pierwszym tez jest ale to tylko daletego ze z tej drugiej stronie juz wiekszylem amperaz dodaje tez fotki wózkó ktore im robie też jak oceniacie spawy -Jestem samoukiem mam papiery a kursu nie mialem *bez komantrzy.