jednomandatowe okręgi wyborcze
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 6
- Kontakt:
Nie warto kruszyć kopii o dyscyplinę partyjną. Złamanie jej skutkuje wyłącznie sankcjami partyjnymi - posłem się być nie przestaje. A partię tworzy się dla realizacji określonego programu. Jak program nie odpowiada, to się do takiej partii nie wstępuje, albo się z niej wypisuje tak, czy siak. Sprawy wewnętrzne partii określa jej statut. I nie musi być demokratyczny...
Co do wolności mediów - a niby kto zabrania posiadania własnych mediów? Takie media, jaka partia, a zasięg taki, jakie poparcie. Wymaganie, żeby przeciwnicy udostępnili własne media to wynaturzenie.
Co do wolności mediów - a niby kto zabrania posiadania własnych mediów? Takie media, jaka partia, a zasięg taki, jakie poparcie. Wymaganie, żeby przeciwnicy udostępnili własne media to wynaturzenie.
-
- Posty w temacie: 15
Mógłbym nawet z nazwiska, ale zbyt dużo musiałbym dyskutować na tym forum a ostatnio brak mi czasu nawet na to.mc2kwacz pisze:A którzy to są? Ty ich wskażesz?IMPULS3 pisze:na świecie jest powiedzmy kilkaset mądrych ludzi których wystarczyłoby posłuchać i dążyć do czegoś lepszego a tak mamy pseudo demokrację z tymi samymi gębami od co najmniej kilkudziesięciu lat z perspektywą braku zmian na coś sensownego.![]()
Ale choćby futurolodzy mówią o tym jak coś zmienić, nawet dyskusja u nas o budowie elektrowni atomowej w czasie gdy choćby Francja buduje elektrownię termojądrową itd. Takich przykładów jest sporo tylko co z tego jak nasi wielcy rządzący interesują sie tylko słupkami poparcia...
-
- Posty w temacie: 6
- Kontakt:
Taki już urok demokracji. Bez słupków nie ma wladzy...
Ja tam nie narzekam - kampania wyborcza w mojej gminie była bardzo brutalna, opozycja z PiS szermowała filmikiem, na którym burmistrz uprawia seks pozamałżeński w samochodzie służbowym, choć po godzinach pracy. Poszło na całą Polskę w prasie i necie.
Wynik - burmistrz przeszedł prawdopodobnie w pierwszej turze, i wprowadził do rady przynajmniej 13 radnych (na 21 możliwych).
Ja tam nie narzekam - kampania wyborcza w mojej gminie była bardzo brutalna, opozycja z PiS szermowała filmikiem, na którym burmistrz uprawia seks pozamałżeński w samochodzie służbowym, choć po godzinach pracy. Poszło na całą Polskę w prasie i necie.
Wynik - burmistrz przeszedł prawdopodobnie w pierwszej turze, i wprowadził do rady przynajmniej 13 radnych (na 21 możliwych).
-
Moze żadne tylko ciekawe że USA deklaruje że ma to wszystko lepiej dopracowane.ZiG pisze:ITER jeśli o nim mówisz to nie elektrownia ale program badawczy. W tej technologii jeszcze żadne Państwo nie produkuje elektrowni.IMPULS3 pisze:gdy choćby Francja buduje elektrownię termojądrową
Wszystko to kwestia czasu, można budować przestarzałą technologię niby nowocześnie albo iść w coś co jest przynajmniej celem w przyszłości.
-
- Kontakt:
Wygrać a rządzić to dwie rożne sprawytrzasu pisze: p.s W mazowieckim słoiki "upadły na głowę", wygrał w ich województwie PiS![]()

-
Bo ludzie mają krótką pamięć albo są tak głupi że wszystko przyjmują jako "tak musi być". jakby było inaczej to i politycy robili by coś dla poparcia a tak cokolwiek zrobią to przez moment poparcie spadnie a dalej nikt złych rzeczy nie pamięta i jest git. A ludziska dalej rozpatrują wszystko w kategoriach która to partia lepsza...Szkoda że to porównanie tego samego.kamar pisze:To że PO, po podniesieniu progów emerytalnych, wygrała to i tak cud nad Wisłą.

[ Dodano: 2014-11-17, 21:25 ]
I jak to świadczy o poziomie wyborców?MlKl pisze:Ja tam nie narzekam - kampania wyborcza w mojej gminie była bardzo brutalna, opozycja z PiS szermowała filmikiem, na którym burmistrz uprawia seks pozamałżeński w samochodzie służbowym, choć po godzinach pracy. Poszło na całą Polskę w prasie i necie.