Witam,
potrzebuje zamocować moje koło pasowe na wale silnika, tylko nie mam pomysłu jak go zamocować. Mam Wydrążony wal silnika z gwintem w środku i profesor kazał to wykorzystać jakaś nakładką i mocowanie śrubą, jednak nie mogę znaleźć takiego rozwiązania w sieci żeby wiedzieć jak to działa. I co zrobić żeby śrub się nie luzowała, bo przecież wał będę się szybko obracał...
Mocowanie na wale
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
-
- Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Re: Mocowanie na wale
Nie wiesz co zrobić aby on śrub się nie luzowała?wirtualnyjan pisze: I co zrobić żeby śrub się nie luzowała

https://www.google.com/search?q=nord+lo ... palemoon-a
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
koło w otworze ma rowek wpustowy.
Zakładasz podkładkę podobną do KM ale przeznaczoną do blokowania śrub z łbem sześciokątnym - odginasz i łeb jest zablokowany.
Tylko wcześniej trzeba dać podkładkę zwiększoną która swoją średnicą zewnętrzną zablokuje otwór piasty na wałku silnika.(o ile ta odginana nie wystarczy)
Zakładasz podkładkę podobną do KM ale przeznaczoną do blokowania śrub z łbem sześciokątnym - odginasz i łeb jest zablokowany.
Tylko wcześniej trzeba dać podkładkę zwiększoną która swoją średnicą zewnętrzną zablokuje otwór piasty na wałku silnika.(o ile ta odginana nie wystarczy)
Pasjonat