Sztywność OUSa
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 14
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Więc tego, OUS, którego posiadam jest nie kompletny. O tym wiedziałem, jedyne co mnie interesowało to, łoże, uchwyt, stolik krzyżowy i to jest. A do tego jeszcze parę bonusów.
Jak widać na ostatnim zdjęciu, w stoliku krzyżowym brakuje listwy bazującej w rowku teowym. Nie jest to obecnie, aż tak duży problem, ale jakby ktoś miał taki zbędny, to przygarnę
Więcej zdjęć zrobię później, obecnie ogarniam śrubki toczne. Jak myślicie, takie mogą się na coś zdać?: http://allegro.pl/os-cnc-nsk-sruba-kulo ... 35601.html

Jak widać na ostatnim zdjęciu, w stoliku krzyżowym brakuje listwy bazującej w rowku teowym. Nie jest to obecnie, aż tak duży problem, ale jakby ktoś miał taki zbędny, to przygarnę

Więcej zdjęć zrobię później, obecnie ogarniam śrubki toczne. Jak myślicie, takie mogą się na coś zdać?: http://allegro.pl/os-cnc-nsk-sruba-kulo ... 35601.html
-
- Kontakt:
śruby toczne
No to tak, są śrubki: http://www.tnkbearing.com/product/TBI_B ... w/122.html co by pasowały, ale, zawsze jest jakieś ale
pasuje śrubka fi6 SFK00601, a raczej jej nakrętka w rower posuwu poprzecznego. Pasowałby również fi8 ze skokiem 02 SFK00802, ale kołnierz od dołu trzeba by ściąć bo przeszkadza. Bo mocować chcę nakrętkę o tak:
Wydrukowałem sobie model stworzony na podstawie rysunków udostępnionych przez producenta, żeby sprawdzić, jak wygląda sytuacja konwersji OUS-1 na CNC.

No i teraz nie wiem czy porwać się na obcinanie kołnierza, czy pozostać przy mniejszej śrubce.

Wydrukowałem sobie model stworzony na podstawie rysunków udostępnionych przez producenta, żeby sprawdzić, jak wygląda sytuacja konwersji OUS-1 na CNC.

No i teraz nie wiem czy porwać się na obcinanie kołnierza, czy pozostać przy mniejszej śrubce.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 6
- Kontakt:
o bloki wtedy nie pytałem ale może i by mieli. do takich małych śrubek chyba nie ma sensu stosować jakiś super pro block typu FK+FF.
ile tej nakrętki trzeba zjeść? może na tokarce by liznąć kołnierz i już. z tego co widzę to otwory montażowe w nakrętce są tu mało użyteczne chyba
ile tej nakrętki trzeba zjeść? może na tokarce by liznąć kołnierz i już. z tego co widzę to otwory montażowe w nakrętce są tu mało użyteczne chyba
Nie otrzymasz koni wyścigowych krzyżując dwa osły
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-