posuw suportu-przeróbka

Dyskusje na temat elementów przeniesienia napędu oraz przekładni

atom1477
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 5

Post napisał: atom1477 » 03 wrz 2014, 23:16

mcgaywer61 pisze:to jest toczone z jednego kawałka łożyskowanie na panewce
A no to spoko.
mcgaywer61 pisze:te podwójne koła nie mają klina tylko są złożone na osi razem i przewiercone w dowolnym miejscu klinem jest wiertło z nieroboczej części
Ale to pojedyncze też by klina nie miało. Więc możesz je zamontować tak samo jak te inne koła.
mcgaywer61 pisze:zlecenie wykonania jednego koła to koszt rzędu 150-200pln zł a co dopiero laser
moja popierdułka kosztowała 1600zł(nowa) i odkręcenie paru dostępnych śrubek nie będzie mi sprawiało kłopotu
Chodziło mi o wykonanie tych blach mocujących. W 50zł może byś się nawet mieścił gdybyś miał dorobić tylko tą jedną blachę.

Tagi:

Autor tematu
mcgaywer61
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Posty w temacie: 7

Post napisał: mcgaywer61 » 04 wrz 2014, 22:30

kol atom1477 nie obraź się ale przyssałeś się jak pijawka tego koła,jeśli masz ochotę to całe ustrojstwo polepszyć to bardzo proszę mogę podesłać całą tokareczkę osobiście(jestem mobilny) podwieźć albo podesłać i może masz rację ułatwi mi to bordzo robote bo mam zamiar dorobić nowe osie do tych kół ale jedna oś z jednego uchwytu a to dlatego aby nie było żadnego bicia więc podaj adres dostawy może być na pw.A gdybyś był zainteresowany to miałbym do zrobienia jeszcze dwa zintegrowane koła zębate nawet dołączę nieuszkodzone orginały.Z poważaniem Tomasz

atom1477
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 5

Post napisał: atom1477 » 05 wrz 2014, 13:30

No może i trochę się przyssałem. Ale chyba o to koło właśnie tutaj chodzi?
A Ty też wymagasz nie wiadomo czego. Pytałeś czy ktoś to przerabiał i ma zdjęcia (zdjęcia wstawienia koła w to miejsce w Twojej blasze). No ale jakim cudem mamy Ci podać takie coś?
Siłą rzeczy musimy Ci podawać inne rozwiązania bo nikt raczej nie ma przeróbki zrobionej pilnikiem w taki sam sposób jak Ty.
Więc się nie obrażaj że dostajesz inne rozwiązania niż byś może chciał. I z tych innych rozwiązań możesz dopiero coś wybrać albo przerobić pod swoje potrzeby. Bo gotowca raczej nie dostaniesz bo nikt go nie ma.
Ja się oczywiście też nie obrażam.
W tym miejscu ponowię pytanie: dlaczego nie doczepisz tego koła na nieruchomej osi (skoro nie chcesz tak jak ja proponowałem, proponowałem bo już nie proponuję żeby nie być nachalnym :D) za pomocą takich samych tulejek jak te pozostałe koła?

PS. A co do przeróbki to nawet bym Ci to przerobił. Tylko że to nie poszło by tak prosto jak myślisz (dopiero jak bym to zobaczył to bym wymiary poznał i mógł coś zaprojektować do tego). W dodatku z Poznania miał byś raczej za daleko. Więc raczej odpada.

Autor tematu
mcgaywer61
Posty w temacie: 7

Post napisał: mcgaywer61 » 05 wrz 2014, 21:38

kol.atom1477(.PS. A co do przeróbki to nawet bym Ci to przerobił. Tylko że to nie poszło by tak prosto jak myślisz (dopiero jak bym to zobaczył to bym wymiary poznał i mógł coś zaprojektować do tego). W dodatku z Poznania miał byś raczej za daleko. Więc raczej odpada.)
więc dajmy spokój bo ja to przerobiłem i wiem że jak wstawię to koło tam gdzie myślisz to zasłonię dostęp do śrub mocujących te blachy a jak zostawię je luźne to znowu będzie wielkie drżenie i hałas co się wiąże z ;pięknym toczeniem;

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Przeniesienie napędu, Przekładnie Pasowe, Przekładnie Zębate, Listwy zębate”