Założyłem ten temat ponieważ planuję otworzyć własną działalność. Pomysł padł na tokarkę.
Miejsce do wstawienia maszyny mam. Finansowo mam mały zapas lecz do tego myślałem o leasingu i dofinansowaniach.
Model o którym myślałem to GDS 65/2A. Co o niej myślicie ? Może polecilibyście mi coś innego ?
Do tego wszystkiego również dochodzą narzędzia. Prosiłbym tu również o pomoc w wypisaniu tego co potrzebował bym na początek do tej maszyny i ewentualnie przybliżone ceny tych narzędzi.
Mój główny i największy problem to również odbiorca. Jest dużo ogłoszeń o zleceniach na różne detale. Ale aby utrzymać to wszystko i wychodzić na plus finansowo potrzebowałbym stałego zlecenia. Gdzie mógłbym szukać takich zleceń ? Jestem gotów również jechać do jakiejś firmy i zaoferować współpracę lecz czym się kierować i co proponować przy takich spotkaniach ?
Temat może być bardzo ogólny i trochę chaotyczny za co z góry przepraszam. Nie jestem alfą i omegą dlatego też wolę najpierw się dowiedzieć, popytać, a później działać dlatego też piszę do Was z prośbą o pomoc. Z góry dziękuję za poświęcony czas i odpowiedzi. Nie wykluczam również jakiejś dobrej 'flaszeczki' za pomoc w wystartowaniu

Pozdrawiam.