z czego ta przekładka?
Pomarańczka 80x40cm
-
Autor tematu - Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 9
Pytałem kiedyś o cenę - wole kupić chińskie + zapas na 40 lat niż jedną z ebmiaNie trzeba daleko szukać jak jest "pod ręką" http://www.ebmia.pl/mecha...c-196_1040.html

Czasem używam takich przekładek z porowatej gumy - prasowanej tak jakby... ciężko określić. Ale ona sie ugina więc raczej tylko do wycinania.Zwykła kartka a4
Jest robota - jest pinonc 

-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
do ruchu Z-ką potrzeba dodatkowe dwa przyciski i dwie żyły w kablu między panelem a Piko.
Nie pamiętam tylko na które zaciski się to podpina. Gdzieś o tym było pisane ... chyba w wątku kobyle o Piko
[ Dodano: Nie Lip 20, 2014 10:27 ]
cytat z News ze strony Piko
Aktualizacja 2.0.2 beta z dnia 04.04.2013
... . Osią „Z” można sterować tak jak pozostałymi osiami gdyż od teraz można także dla niej włączyć softlimit. ...
Wiem że też się z tym nakombinowałem bo wcześniej była kombinacja klawiszy "reset" + " Y- " ; " Y+ " A po jakiejś aktualizacji pojawiła się zmiana i maszyna zaczęła głupieć
[ Dodano: Nie Lip 20, 2014 11:05 ]
Dobra byłem na maszynie i otwarłem sterownik .
Przyciski podpinasz pod limity zL / zR i w opcjach trzeba ustawić dla Z-ki soft limit ON .
Nie pamiętam tylko na które zaciski się to podpina. Gdzieś o tym było pisane ... chyba w wątku kobyle o Piko

[ Dodano: Nie Lip 20, 2014 10:27 ]
cytat z News ze strony Piko
Aktualizacja 2.0.2 beta z dnia 04.04.2013
... . Osią „Z” można sterować tak jak pozostałymi osiami gdyż od teraz można także dla niej włączyć softlimit. ...
Wiem że też się z tym nakombinowałem bo wcześniej była kombinacja klawiszy "reset" + " Y- " ; " Y+ " A po jakiejś aktualizacji pojawiła się zmiana i maszyna zaczęła głupieć

[ Dodano: Nie Lip 20, 2014 11:05 ]
Dobra byłem na maszynie i otwarłem sterownik .
Przyciski podpinasz pod limity zL / zR i w opcjach trzeba ustawić dla Z-ki soft limit ON .
Pozdrawiam , Michał. 

-
Autor tematu - Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 9
No kurde... Rób coś zgodnie z manualem a będzie spierniczone... Mówiłem tysiac razy, że wszelkie informacje o piko są porozrzucane pomiędzy stronę www, forum i manual - i wszędzie jest coś innego. Nie widzę możliwości dokłądania kolejnych przycisków - pod panelem nie ma już miejsca.
Muszę wyprosić cosima o ruch Zetką np Pauza + osie Y. Bez wykonywanego programu pauza jest niefunkcyjna.
Muszę wyprosić cosima o ruch Zetką np Pauza + osie Y. Bez wykonywanego programu pauza jest niefunkcyjna.
Jest robota - jest pinonc