Komuna

Tu można porozmawiać na dowolny temat nie koniecznie związany z tematyką maszyn i CNC

trzasu
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 27

Post napisał: trzasu » 14 lip 2014, 22:40

IMPULS3 pisze:
Zastanawia mnie jedno, w Ameryce było tak że politykami zostawali osoby zamozne , często prowadzące jakieś biznesy i moze to jest ten sposób aby gospodarka była mądrze zarządzana. U nas rządzi tym wszystkim kto popadnie i jest to co jest.
:mrgreen:

Około 9,7 mln zł są warte nieruchomości europosła Janusza Korwin-Mikkego, prezesa KNP. Tak wynika z jego oświadczenia majątkowego opublikowanego na stronie Sejmu.

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... xSlotI3img

oprawcafotografii
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 15

Post napisał: oprawcafotografii » 15 lip 2014, 06:53

trzasu pisze:Są jeszcze dwie opcje, łazi do TESCO o pierwszej w nocy lub kupuje przez neta :roll:
Akurat do Tesco nie chodze - nie mam w zasiegu i jakos ten sklep mi sie nie podoba ;)

W Jaworznie mam dwa kroki do Kauflanda w ktorym jest generalnie badziewo
poza paroma wyjatkami - np. genialny jogurt naturalny Nadbuzanski w 1kg
wiaderkach i owoce (nie paki!) kaparow w sloikach - to akurat trudno znalezc
gdzie indziej. Kto lubi ten wie co to jest :)

Na kasie nie siedze, choc myslalem o tym planujac jakies zajecie na emeryture ;)
Ale poki co wygrywa pomysl bycia dozorca - chetnie popilnuje czegos ladnego np.
fiordu w Norwegii ;)

q

mc2kwacz
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 16

Post napisał: mc2kwacz » 15 lip 2014, 14:29

kamar pisze:Odpowiedź odmowną dostaniesz w pięć minut :)
A więc jak z tą mobilizacją rodziny prywaciarza, żeby klienta nie wypuścić? Puste hasła czy ród kowalski wygasa? ;)
Coś sceptycznie zaczynam podchodzić do waszych innych pomysłów na uzdrowienie wszystkiego :)
Bo mimo rozgarnięcia którego nie sposób Ci odmówić, reprezentujesz typową płaską mentalność - nie ważne co kto pisze, tylko czy się z Tobą zazwyczaj zgadza czy nie. A może to już piernikowaty upór?
Ale przynajmniej szczere wyznanie :)

Zoo warszawskie dobrze sobie radzi. Mimo zbyt małej (oczywiście ;) ) liczby kas, w środku tłum. Są i "sponsorzy" zwierząt. Trochę to żałosne, że placówka państwowa o znaczeniu społecznym musi żebrać o sponsorów, ale taka jest nasza rzeczywistość.
W Warszawie za dużo atrakcji nie ma, stąd tłok do nielicznych. Na zachodzie w wakacje do atrakcji turystycznych też są duże kolejki i długo się w nich stoi albo potem przemieszcza w tłoku. I nie tylko do wierzy Eiffla.
oprawcafotografii pisze:Na kasie nie siedze, choc myslalem o tym planujac jakies zajecie na emeryture ;)
Ale poki co wygrywa pomysl bycia dozorca - chetnie popilnuje czegos ladnego np.
fiordu w Norwegii ;)
Nooo , nie wiem... :grin:

Awatar użytkownika

Autor tematu
MlKl
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 30
Kontakt:

Post napisał: MlKl » 15 lip 2014, 16:09

Dostawienie większej ilości kas oznacza taki tłok w środku, że gdyby nie panna Jola, to by nie było gdzie ręki wsadzić. A to ani dla zwierząt, ani dla ludzi miłe nie będzie. Tak jak Oprawca pisał - po prostu trzeba chodzić w takie miejsca poza godzinami szczytu, i w mniej chodliwe dni.

IMPULS3
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 21

Post napisał: IMPULS3 » 16 lip 2014, 18:10

trzasu pisze: Około 9,7 mln zł są warte nieruchomości europosła Janusza Korwin-Mikkego, prezesa KNP. Tak wynika z jego oświadczenia majątkowego opublikowanego na stronie Sejmu.

Nie chodzi o to co ma, tylko co zrobił (zarobił) w swoim życiu. To tak jak odziedziczyć majątek, tylko co to ma wspólnego z biznesem?
Podobno 3 pokolenie ma tendencję do przepuszczania majątku.... :)

trzasu
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)

Post napisał: trzasu » 16 lip 2014, 20:43

IMPULS3 pisze:
trzasu pisze: Około 9,7 mln zł są warte nieruchomości europosła Janusza Korwin-Mikkego, prezesa KNP. Tak wynika z jego oświadczenia majątkowego opublikowanego na stronie Sejmu.

Nie chodzi o to co ma, tylko co zrobił (zarobił) w swoim życiu. To tak jak odziedziczyć majątek, tylko co to ma wspólnego z biznesem?
Podobno 3 pokolenie ma tendencję do przepuszczania majątku.... :)
Tego nie wiem czy odziedziczył czy zarobił, a Ty wiesz ?

IMPULS3
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)

Post napisał: IMPULS3 » 16 lip 2014, 21:31

No wiesz, aż tak to ci ludzie mi nie imponują abym się zagłębiał w ich żywot :) a poważnie to majątek w formie działek to nie jakaś przedsiębiorczość, więc nie imponuje mi wartość ziemi, co innego gdyby miał jakąś super zarządzaną firmę-wtedy to co innego.
Az trudno mi uwierzyć że inni politycy tacy biedni. :mrgreen: zapewne ich dalsze i bliskie rodziny mają więcej złotówek w kieszeniach, ale ponieważ lud nie lubi bogatszych od siebie to muszą się chować. : :mrgreen:

trzasu
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)

Post napisał: trzasu » 16 lip 2014, 21:34

IMPULS3 pisze:
No wiesz, aż tak to ci ludzie mi nie imponują abym się zagłębiał w ich żywot :) a poważnie to majątek w formie działek to nie jakaś przedsiębiorczość, więc nie imponuje mi wartość ziemi, co innego gdyby miał jakąś super zarządzaną firmę-wtedy to co innego.
Jest facet który spełnia Twoje wymagania, Janusz Palikot, co prawda w oświadczeniowych majątkowych zapomina wpisać samolotu ale ale majątkiem winien zaimponować :wink:
I nawet z Twoich stron :grin:

IMPULS3
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)

Post napisał: IMPULS3 » 16 lip 2014, 21:49

trzasu pisze:Jest facet który spełnia Twoje wymagania
Nawet poczuciem humoru mi nie imponuje, :), po za tym pali kot:) a ja koty lubię więc nijak mi on nie pasuje. :mrgreen:

kamar
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 26
Kontakt:

Post napisał: kamar » 16 lip 2014, 21:57

IMPULS3 pisze: a poważnie to majątek w formie działek to nie jakaś przedsiębiorczość, więc nie imponuje mi wartość ziemi, :
Ale jaka fajna przykrywka na poczatek kadencji :) To nie wyceny rynkowe tylko oświedczenie wlasciciela. Zaczynam z 10 milionami w działkach a kończe z 10 milionami w gotówce. I wszystko sie zgadza.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Na luzie”