Komuna
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 9
Koledzy, żyję na tym świecie już lat parę i niejedno już widziałem.
Wniosek taki, że słowo mocniej wali od pięści (vide - no, choćby "Solidarność" vs SB), i "honor" nie ma tu nic do rzeczy.
Tak, że powiedzieć, nawet wykrzyczeć można komuś wszystko, aż mu w pięty pójdzie, ale rączki przy sobie!
Inaczej niedługo będziemy mieli na ulicach nocne marsze z pochodniami... (kojarzycie?)
Historia często lubi się powtarzać, tylko dlaczego mało kto wyciąga z tego wnioski?
Nawet na naszym podwórku niektóre dyskusje zbaczają z merytoryki na osobiste wycieczki (co dla mnie osobiście jest nie do przyjęcia). Owszem trzeba udowadniać swoje racje, bronić przekonań, można sobie czasem trochę nawet i pożartować, ale nietykalność czyjejś godności jest święta i obowiązuje. Nawet kogoś... powiedzmy mało uprzejmego...
Przynajmiej ja mam takie zasady, a myślę, że i gro kolegów...
Dlatego "wyczyn" pana Mikkego (którego nomen omen nawet kiedyś dane mi było poznać osobiście) splendoru wśród porządnych ludzi raczej mu nie przynosi..
Mógł uzyskać dużo więcej innymi środkami nie przynosząc sobie przy tym ujmy, bo stwierdzenie, że "jestem konsekwentny i słowny, bo co zapowiedziałem - to zrobiłem" można przypisać również mało pozytywnym postaciom jak Hitler, Stalin, i wielu innych, którzy postanowili sobie często mało akceptowalne przez ogół rzeczy, wiec chyba to nie powód do chwały?
Wniosek taki, że słowo mocniej wali od pięści (vide - no, choćby "Solidarność" vs SB), i "honor" nie ma tu nic do rzeczy.
Tak, że powiedzieć, nawet wykrzyczeć można komuś wszystko, aż mu w pięty pójdzie, ale rączki przy sobie!
Inaczej niedługo będziemy mieli na ulicach nocne marsze z pochodniami... (kojarzycie?)
Historia często lubi się powtarzać, tylko dlaczego mało kto wyciąga z tego wnioski?
Nawet na naszym podwórku niektóre dyskusje zbaczają z merytoryki na osobiste wycieczki (co dla mnie osobiście jest nie do przyjęcia). Owszem trzeba udowadniać swoje racje, bronić przekonań, można sobie czasem trochę nawet i pożartować, ale nietykalność czyjejś godności jest święta i obowiązuje. Nawet kogoś... powiedzmy mało uprzejmego...
Przynajmiej ja mam takie zasady, a myślę, że i gro kolegów...
Dlatego "wyczyn" pana Mikkego (którego nomen omen nawet kiedyś dane mi było poznać osobiście) splendoru wśród porządnych ludzi raczej mu nie przynosi..
Mógł uzyskać dużo więcej innymi środkami nie przynosząc sobie przy tym ujmy, bo stwierdzenie, że "jestem konsekwentny i słowny, bo co zapowiedziałem - to zrobiłem" można przypisać również mało pozytywnym postaciom jak Hitler, Stalin, i wielu innych, którzy postanowili sobie często mało akceptowalne przez ogół rzeczy, wiec chyba to nie powód do chwały?
pozdrawiam,
Roman
Roman
-
- Posty w temacie: 15
Napisz prosze co mozna zdzialac slowem wobec SBckiego donosiciela w kraju
w ktorym SBckiego donosiciela zatrudnia sie na stanowisku szefa Zespołu Doradców
Strategicznych premiera? To jest czlowiek bez honoru - nic mu slowem nie zrobisz.
Ten kraj jest rzadzony przez jemu podobnych, zaczynajac od wladzy a konczac
na pismakach - zerknij chocby na strone gazety wyborczej jak staraja sie za
wszelka cene jezdzic po Korwinie manipulujac jednoczesnie komentarzami pod
artykulami.
Tacy ludzie jak Boni powinni byc na smietniku historii bez prawa zajmowania
jakiechkolwiek stanowisk powyzej zamiatacza ulic, a nie doradzac premierowi...
q
w ktorym SBckiego donosiciela zatrudnia sie na stanowisku szefa Zespołu Doradców
Strategicznych premiera? To jest czlowiek bez honoru - nic mu slowem nie zrobisz.
Ten kraj jest rzadzony przez jemu podobnych, zaczynajac od wladzy a konczac
na pismakach - zerknij chocby na strone gazety wyborczej jak staraja sie za
wszelka cene jezdzic po Korwinie manipulujac jednoczesnie komentarzami pod
artykulami.
Tacy ludzie jak Boni powinni byc na smietniku historii bez prawa zajmowania
jakiechkolwiek stanowisk powyzej zamiatacza ulic, a nie doradzac premierowi...
q
-
A Mikke pięścią zdziałał coś? Odsunął go od sprawowania władzy (jakiejkolwiek) publicznej?oprawcafotografii pisze:To jest człowiek bez honoru - nic mu słowem nie zrobisz.
Raczej tylko powiększył grono swoich antagonistów i zniesmaczonych... (nawiasem, ciekawe czy porwałby się także na jakiegoś osiłka?

Zresztą, do czego to prowadzi?
Lecisz od razu z pięściami na każdego, kto zrobił coś przeciwko Tobie...?
pozdrawiam,
Roman
Roman
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 27
Roman, nie rozmieniaj się na drobne przyrównując kogoś po daniu "liścia" do Hitlera i Stalina ...RomanJ4 pisze: Mógł uzyskać dużo więcej innymi środkami nie przynosząc sobie przy tym ujmy, bo stwierdzenie, że "jestem konsekwentny i słowny, bo co zapowiedziałem - to zrobiłem" można przypisać również mało pozytywnym postaciom jak Hitler, Stalin, i wielu innych, którzy postanowili sobie często mało akceptowalne przez ogół rzeczy, wiec chyba to nie powód do chwały?
Facet zrealizować jedną z obietnic wyborczych i wielkie halo, jak widać w naszym kraju są inne standardy, u nas się dużo obiecuje a mało robi a ten kto obiecuje i robi jest faszystą

i tym samym mamy piękny temat zastępczy, no po co gadać, pisać o kolejno aferze klakierów w PO i PSL.
Nie ma dnia by nie bylo jakis afer związanych ze złodziejami z PO
Prokuratura wszczęła śledztwo w sprawie ewentualnego niedopełnienia obowiązków przez Zdanowską.
http://lodz.gazeta.pl/lodz/1,35153,1631 ... pnews=lodz
[ Dodano: 2014-07-12, 10:17 ]
Jakimi pięściami ?RomanJ4 pisze:A Mikke pięścią zdziałał coś? Odsunął go od sprawowania władzy (jakiejkolwiek) publicznej?oprawcafotografii pisze:To jest człowiek bez honoru - nic mu słowem nie zrobisz.
Raczej tylko powiększył grono swoich antagonistów i zniesmaczonych... (nawiasem, ciekawe czy porwałby się także na jakiegoś osiłka?)
Zresztą, do czego to prowadzi?
Lecisz od razu z pięściami na każdego, kto zrobił coś przeciwko Tobie...?
Roman, uwierz mi, spokojnie z 1% mu przybędzie a nie ubędzie, już kiedyś psiałem, rządy PO skończą się tym, ze Ruch Narodowcy i Mikke będą miec razem z 20 parę procent ...
-
Widać mamy różne zapatrywania na rękoczyny wogóle...
A w polityce dla mnie tymbardziej są nie do przyjęcia... Z jakiegokolwiek powodu.
Przypomnę, że komuniści też najpierw lali po gębach "burżujów gnębiących własny lud"... a potem tych, którzy w nich widzieli (swoich) gnębicieli...
Czujecie chichot historii?
A w polityce dla mnie tymbardziej są nie do przyjęcia... Z jakiegokolwiek powodu.
Obawiam się, że wprowadzenie w życie wszystkich tych "zasad" Pana Mikkego szybko przestałoby się Wam podobać...trzasu pisze:Najlepsze jest to, że przez tego liścia cały establishment pisze iż Mikke to faszysta, na Ukrainie też sami faszyści wg reżimu Putina, reżimy już chyba tak mają, ze wszystkich kto nie z nimi nazywają faszystami
Przypomnę, że komuniści też najpierw lali po gębach "burżujów gnębiących własny lud"... a potem tych, którzy w nich widzieli (swoich) gnębicieli...
Czujecie chichot historii?
pozdrawiam,
Roman
Roman
-
A widzisz, a może Cyba też sobie "coś postanowił" i zrealizował (bardzo przesadnie zresztą).
Tylko dlaczego innym się to nie podoba, przecież był bardzo konsekwentny w swojej chorej świadomości? (wszak Korwin też mówił coś o wieszaniu na drzewach.. A jak zechce zrealizować?)
Dla mnie zachowania i jednego i drugiego nic nie usprawiedliwia.
Mentalność Kalego chyba nie jest najlepszym wzorcem dla społeczeństwa?
Tylko dlaczego innym się to nie podoba, przecież był bardzo konsekwentny w swojej chorej świadomości? (wszak Korwin też mówił coś o wieszaniu na drzewach.. A jak zechce zrealizować?)
Dla mnie zachowania i jednego i drugiego nic nie usprawiedliwia.
Mentalność Kalego chyba nie jest najlepszym wzorcem dla społeczeństwa?
pozdrawiam,
Roman
Roman
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 27
Sikorski też mówił o dożynaniu watahy ...RomanJ4 pisze: (wszak Korwin też mówił coś o wieszaniu na drzewach.. A jak zechce zrealizować?)
No nie jest, tak samo jak generalizowanie czy to w jedną czy w drugą, a porównywanie kogoś za danie liścia SBekowi do Hitlera czy Stalina jest ...RomanJ4 pisze:Mentalność Kalego chyba nie jest najlepszym wzorcem dla społeczeństwa?
-
- Posty w temacie: 15
Plaskaczem jak juzRomanJ4 pisze:A Mikke pięścią zdziałał coś? O...oprawcafotografii pisze:To jest człowiek bez honoru - nic mu słowem nie zrobisz.

Owszem - osiagnal to, ze ci ktorzy nie wiedzieli dowiedzieli sie a inni odswiezyli sobie
fakt ze plasniety to SBcki kapus zatrudniany bez obrzydzenia przez panujacego premiera
na stanowisku doradcy. Co potwierdza przy okazji to co od dawna mowi Korwin -
ze rzadza nami sluzby specjalne.
q