Komuna

Tu można porozmawiać na dowolny temat nie koniecznie związany z tematyką maszyn i CNC
Awatar użytkownika

RomanJ4
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 9

Post napisał: RomanJ4 » 12 lip 2014, 09:22

Koledzy, żyję na tym świecie już lat parę i niejedno już widziałem.
Wniosek taki, że słowo mocniej wali od pięści (vide - no, choćby "Solidarność" vs SB), i "honor" nie ma tu nic do rzeczy.
Tak, że powiedzieć, nawet wykrzyczeć można komuś wszystko, aż mu w pięty pójdzie, ale rączki przy sobie!
Inaczej niedługo będziemy mieli na ulicach nocne marsze z pochodniami... (kojarzycie?)
Historia często lubi się powtarzać, tylko dlaczego mało kto wyciąga z tego wnioski?
Nawet na naszym podwórku niektóre dyskusje zbaczają z merytoryki na osobiste wycieczki (co dla mnie osobiście jest nie do przyjęcia). Owszem trzeba udowadniać swoje racje, bronić przekonań, można sobie czasem trochę nawet i pożartować, ale nietykalność czyjejś godności jest święta i obowiązuje. Nawet kogoś... powiedzmy mało uprzejmego...
Przynajmiej ja mam takie zasady, a myślę, że i gro kolegów...
Dlatego "wyczyn" pana Mikkego (którego nomen omen nawet kiedyś dane mi było poznać osobiście) splendoru wśród porządnych ludzi raczej mu nie przynosi..
Mógł uzyskać dużo więcej innymi środkami nie przynosząc sobie przy tym ujmy, bo stwierdzenie, że "jestem konsekwentny i słowny, bo co zapowiedziałem - to zrobiłem" można przypisać również mało pozytywnym postaciom jak Hitler, Stalin, i wielu innych, którzy postanowili sobie często mało akceptowalne przez ogół rzeczy, wiec chyba to nie powód do chwały?

pozdrawiam,
Roman

oprawcafotografii
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 15

Post napisał: oprawcafotografii » 12 lip 2014, 09:34

Napisz prosze co mozna zdzialac slowem wobec SBckiego donosiciela w kraju
w ktorym SBckiego donosiciela zatrudnia sie na stanowisku szefa Zespołu Doradców
Strategicznych premiera? To jest czlowiek bez honoru - nic mu slowem nie zrobisz.

Ten kraj jest rzadzony przez jemu podobnych, zaczynajac od wladzy a konczac
na pismakach - zerknij chocby na strone gazety wyborczej jak staraja sie za
wszelka cene jezdzic po Korwinie manipulujac jednoczesnie komentarzami pod
artykulami.

Tacy ludzie jak Boni powinni byc na smietniku historii bez prawa zajmowania
jakiechkolwiek stanowisk powyzej zamiatacza ulic, a nie doradzac premierowi...

q

trzasu
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 27

Post napisał: trzasu » 12 lip 2014, 10:05

Najlepsze jest to, że przez tego liścia cały establishment pisze iż Mikke to faszysta, na Ukrainie też sami faszyści wg reżimu Putina, reżimy już chyba tak mają, ze wszystkich kto nie z nimi nazywają faszystami :smile:

Awatar użytkownika

RomanJ4
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)

Post napisał: RomanJ4 » 12 lip 2014, 10:08

oprawcafotografii pisze:To jest człowiek bez honoru - nic mu słowem nie zrobisz.
A Mikke pięścią zdziałał coś? Odsunął go od sprawowania władzy (jakiejkolwiek) publicznej?
Raczej tylko powiększył grono swoich antagonistów i zniesmaczonych... (nawiasem, ciekawe czy porwałby się także na jakiegoś osiłka? :wink:)
Zresztą, do czego to prowadzi?
Lecisz od razu z pięściami na każdego, kto zrobił coś przeciwko Tobie...?
pozdrawiam,
Roman

trzasu
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)

Post napisał: trzasu » 12 lip 2014, 10:13

RomanJ4 pisze: Mógł uzyskać dużo więcej innymi środkami nie przynosząc sobie przy tym ujmy, bo stwierdzenie, że "jestem konsekwentny i słowny, bo co zapowiedziałem - to zrobiłem" można przypisać również mało pozytywnym postaciom jak Hitler, Stalin, i wielu innych, którzy postanowili sobie często mało akceptowalne przez ogół rzeczy, wiec chyba to nie powód do chwały?
Roman, nie rozmieniaj się na drobne przyrównując kogoś po daniu "liścia" do Hitlera i Stalina ...
Facet zrealizować jedną z obietnic wyborczych i wielkie halo, jak widać w naszym kraju są inne standardy, u nas się dużo obiecuje a mało robi a ten kto obiecuje i robi jest faszystą :smile:

i tym samym mamy piękny temat zastępczy, no po co gadać, pisać o kolejno aferze klakierów w PO i PSL.

Nie ma dnia by nie bylo jakis afer związanych ze złodziejami z PO

Prokuratura wszczęła śledztwo w sprawie ewentualnego niedopełnienia obowiązków przez Zdanowską.

http://lodz.gazeta.pl/lodz/1,35153,1631 ... pnews=lodz

[ Dodano: 2014-07-12, 10:17 ]
RomanJ4 pisze:
oprawcafotografii pisze:To jest człowiek bez honoru - nic mu słowem nie zrobisz.
A Mikke pięścią zdziałał coś? Odsunął go od sprawowania władzy (jakiejkolwiek) publicznej?
Raczej tylko powiększył grono swoich antagonistów i zniesmaczonych... (nawiasem, ciekawe czy porwałby się także na jakiegoś osiłka? :wink:)
Zresztą, do czego to prowadzi?
Lecisz od razu z pięściami na każdego, kto zrobił coś przeciwko Tobie...?
Jakimi pięściami ?

Roman, uwierz mi, spokojnie z 1% mu przybędzie a nie ubędzie, już kiedyś psiałem, rządy PO skończą się tym, ze Ruch Narodowcy i Mikke będą miec razem z 20 parę procent ...

Awatar użytkownika

RomanJ4
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)

Post napisał: RomanJ4 » 12 lip 2014, 10:37

Widać mamy różne zapatrywania na rękoczyny wogóle...
A w polityce dla mnie tymbardziej są nie do przyjęcia... Z jakiegokolwiek powodu.
trzasu pisze:Najlepsze jest to, że przez tego liścia cały establishment pisze iż Mikke to faszysta, na Ukrainie też sami faszyści wg reżimu Putina, reżimy już chyba tak mają, ze wszystkich kto nie z nimi nazywają faszystami :smile:
Obawiam się, że wprowadzenie w życie wszystkich tych "zasad" Pana Mikkego szybko przestałoby się Wam podobać...
Przypomnę, że komuniści też najpierw lali po gębach "burżujów gnębiących własny lud"... a potem tych, którzy w nich widzieli (swoich) gnębicieli...
Czujecie chichot historii?
pozdrawiam,
Roman

trzasu
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)

Post napisał: trzasu » 12 lip 2014, 10:48

RomanJ4 pisze: Czujecie chichot historii?
Zapytaj o to p.Cybę ... byłego członka PO

http://pl.wikipedia.org/wiki/Zab%C3%B3j ... ka_Rosiaka

Awatar użytkownika

RomanJ4
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)

Post napisał: RomanJ4 » 12 lip 2014, 11:03

A widzisz, a może Cyba też sobie "coś postanowił" i zrealizował (bardzo przesadnie zresztą).
Tylko dlaczego innym się to nie podoba, przecież był bardzo konsekwentny w swojej chorej świadomości? (wszak Korwin też mówił coś o wieszaniu na drzewach.. A jak zechce zrealizować?)
Dla mnie zachowania i jednego i drugiego nic nie usprawiedliwia.

Mentalność Kalego chyba nie jest najlepszym wzorcem dla społeczeństwa?
pozdrawiam,
Roman

trzasu
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)

Post napisał: trzasu » 12 lip 2014, 11:08

RomanJ4 pisze: (wszak Korwin też mówił coś o wieszaniu na drzewach.. A jak zechce zrealizować?)
Sikorski też mówił o dożynaniu watahy ...
RomanJ4 pisze:Mentalność Kalego chyba nie jest najlepszym wzorcem dla społeczeństwa?
No nie jest, tak samo jak generalizowanie czy to w jedną czy w drugą, a porównywanie kogoś za danie liścia SBekowi do Hitlera czy Stalina jest ...

oprawcafotografii
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 15

Post napisał: oprawcafotografii » 12 lip 2014, 13:04

RomanJ4 pisze:
A Mikke pięścią zdziałał coś? O...
Plaskaczem jak juz :)

Owszem - osiagnal to, ze ci ktorzy nie wiedzieli dowiedzieli sie a inni odswiezyli sobie
fakt ze plasniety to SBcki kapus zatrudniany bez obrzydzenia przez panujacego premiera
na stanowisku doradcy. Co potwierdza przy okazji to co od dawna mowi Korwin -
ze rzadza nami sluzby specjalne.

q

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Na luzie”