Cena za metr jest w granicach 90zł.
Maszynka jest do amatorskiego frezowania aluminium i drewna. Pracuje w niej frez maksymalnie Fi8. Pod stolikiem byłaby jeszcze płyta alu o grubości 16mm.
Z tymi nakrętkami młoteczkowymi do takich zastosowywań ( mocowanie obrabianych detali do stołu ) to ostrożnie.wojtek30 pisze:Są dostępne w sprzedaży nakrętki i śruby tzw. młoteczkowe:
To jest dla mnie dyskwalifikujące, dzięki za obszerne wyjaśnienia i rozwianie moich wątpliwości. Zawsze dobrze posłuchać kogoś kto w praktyce miał z tym styczność.Zbych07 pisze:Do takich zastosowań o których myślisz, nakrętki teowe i śruby teowe muszą być lepiej dopasowane do profilu
i powinny mieć większą płaszczyznę styku z profilem ( przy takiej samej sile dokręcenia nie "dziabią" wewnętrznej powierzchni profilu).
Faktycznie, przecież mam działającą frezarkę, czemu na to nie wpadłem?oprawcafotografii pisze:Lepiej zrobic stolik z blachy grubosci 12mm - wyfrezowac kanaly,
obrocic, przykrecic i rozciac. Wychodzi dokladny i mocny stol...
O właśnie... dobry pomysł z naprzemiennym ustawieniem zagłębień do wkładania nakrętek.Kazik_Wichura pisze:Ja kiedyś zrobiłem taki stolik do swojej maszynki, zamiast drogich nakrętek T-owych stosuje zwykłe kwadratowe.
Zmodernizowałem trochę projekt, teraz są wycięcia do odprowadzania wiórów.Zienek pisze:Dwa - jak z tego będziesz wyciągał wióry?