Kolego morgul kim ty wlasciwie jestes aby niewlasciwie oceniac nowych i juz nie tak zielonych forumowiczow? Wydaje ci sie ze jestem na wakacjach? masz pytanie o postepy to badz mily tez kiedys zaczynales, ja ide do przodu i juz niedlugo beda efekty .
Dzieki
Budowa CNC
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 7
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
To może coś co zaproponował bartus1 . Na potrzeby stolarza powinno być OK.SLAWEK RALF pisze:Dostep do zlomu mam i wyobraznie tez, ale gdy okaze sie ze ladny bylby profil aluminiowy to bede szukal bo jest wybor dzisiaj,......
..... sporo ludzi decyduje sie na konstrukcje ze sklejki , wole zaczac od stabilnej konstrukcji, mam dostep do spawarki i ciecia metali, lozyska znajde tylko jakie? duzo jestem w stanie wykonac sam, kwestia parametrow i techniki wykonania . Ogolnie chcialbym aby maszyna sie nie grzala - silnik, i im bardziej skomplikowane rzeczy do wykonania tym lepsze projekty do tworzenia w roznych rodzajach drewna.
[youtube][/youtube]
tu pierwsze testy w trakcie budowy:
[youtube][/youtube]
a tu fotki z budowy: ----> Link
Jak ktoś chce uniknąć spawania i ma dostęp do tanich profili alu można by zrobić to wzorując się częściowo na :
[youtube][/youtube]
Fotki z budowy: ----> Link
Prowadnice dałbym raczej takie jak bartus1, natomiast czy dać paski czy listwy zębate jak w powyższej konstrukcji trzeba rozważyć.

-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 7