Ciekawe, zwariowane i takie sobie. Pomysły i wynalazki.

Tu można porozmawiać na dowolny temat nie koniecznie związany z tematyką maszyn i CNC

trzasu
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 3

Post napisał: trzasu » 22 cze 2014, 17:01

mc2kwacz pisze:Uderz w stół a jakiś lokalny wsiowy "bystrzak" się odezwie :lol:

Zdecydowanie wole być "wsiowym bystrzakiem" niż takim ynteligentem jak Ty.

Tagi:

Awatar użytkownika

KAJOS
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 4

Post napisał: KAJOS » 22 cze 2014, 17:20

mc2kwacz masz internet poczytaj ,zagłęb sie w fizyke kwantową poczytaj o nutrino ..
A co do kolesia od auta nie mieszka juz w Polsce bo panowie zaproponowali mu "współprace" i teraz siedzi sobie przed komputerkiem czyta i śmieje sie z niedowiarków.
Żeby coś wynaleźć wystarczy odrobina wyobraźni i sterta złomu.

Obrazek

NFZ
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 6

Post napisał: NFZ » 22 cze 2014, 17:27

Ktoś pamięta jak nazywał się człowiek(bodaj Australijczyk czy inny Nowozelandczyk) od buzały z elektrodami w kształcie wydrążonych półkul?

Awatar użytkownika

KAJOS
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)

Post napisał: KAJOS » 22 cze 2014, 17:45

[youtube][/youtube]

Obrazek

Awatar użytkownika

pitsa
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 10

Post napisał: pitsa » 22 cze 2014, 17:49

Co z tego, że ktoś tam złożył sobie jakieś fikuśne samoświecące bezstratne przetworniki energii.
Konkretnie, zrobił ktoś jakiś "obiekt" z nurtu "Free Energy"? :D

Jak już wspomniałem mam dojarkę baterii i jestem z niej zadowolony - mam energię do słabiutkiego oświetlenia za darmo, nie licząc straconego czasu na wyręczenia znajomych z wyrzucania baterii. ;)
zachowanie spokoju oznacza zdolności do działania
ᐃ 🜂 ⃤ ꕔ △ 𐊅 ∆ ▵ ߡ

IMPULS3
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 8

Post napisał: IMPULS3 » 22 cze 2014, 17:51

KAJOS pisze:mc2kwacz masz internet poczytaj ,
No to właśnie on tylko to robi, czyta ale tylko co mu pasuje, prawda mc2kwacz? :)

Ludzie wysmiewają wiele zjawisk, ja miałem okazję chyba w roku 2000 być na tzw. kręgach zbożowych. To co zobaczyłem to zaledwie 3 okręgi połaczone ze sobą korytarzami więc z punktu widzenia wzoru -żadna rewelacja, natomiast już samo przyciśnięcie owego zborza do ziemi to inna liga jeśli chodzi o mozliwość wstania tych roślin do góry. Dodatkowo rosliny miały wygięcie w zgrubieniu więc można puścić w kosmos teorię o wygniceniu tego przez okolicznych mieszkańców. Co to robi-oczywiście nie mam pojęcia ale jak ktoś także takie zjawiska jak najbardziej namacalene wyśmiewa to czasem tylko zastanawiam się na jakiej podstawie? A co najciekawsze robią to ludzie którzy nigdy tego naocznie nie widzieli.
Taki mały przykład, jeden z wielu z mojego życia. :)

[ Dodano: 2014-06-22, 17:53 ]
pitsa pisze:Konkretnie, zrobił ktoś jakiś "obiekt" z nurtu "Free Energy"? :D
Pitsa, nie chodzi o bezstratne urządzenie, a takie które daje coś za darmo. :)

Awatar użytkownika

pitsa
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 10

Post napisał: pitsa » 22 cze 2014, 18:10

No przecież o to pytam. O coś za darmo jak woda w wiadrze podstawionym pod rynnę czy ciepło i parno w szklarni lub szybko wschodzące wiosenne warzywa spod geowłókniny.
zachowanie spokoju oznacza zdolności do działania
ᐃ 🜂 ⃤ ꕔ △ 𐊅 ∆ ▵ ߡ

Awatar użytkownika

bartuss1
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Kontakt:

Post napisał: bartuss1 » 22 cze 2014, 18:24

tą grzałke soniczną juz widziałem dawno temu, schemat tez mam, zresztą w pi*** roznych cudacznych opisow goscia co sie tytułuje dr Jan Pająk, ale kopiac w jego materiałach, jest wiecej wody niż samych materiałow
ostatnio znalazlem jakis patent na temat napędu 104,5% sprawnosci, budowa wręcz banalna, trzeba by spróbowac - walec mosięzny na wałku stalowym ułozyskowanym i na przekładni paskowej napędzane jakimś silnikiem 1 fazowym.
na walcu mosieznym umieszczono dwa magnesy trwałe, w srodku szczotka weglowa zbierająca ładunek z walca mosięznego, a druga szczotka jako uziemienie na wale napędowym stalowym. i całosc ma polegać na tym że uruchamiamy silnik normalnie z sieci, rozpędzamy całośc do 2800/min a potem przelączamy wyjscia ze szczotek do silnika ( a ten odłączamy od sieci) i to niby ma być samonapędzające sie coś, czemu nie? proste i nie pochlonie kupy kasy, zawsze bedzie można sie posmiać przy grillu z wlasnej glupoty hehe.
odnośnie nurtu free energy sledze temat od dawna, niestety jest dużo fake'ów, również przymierzam sie do wykonania tego czegośc z płytką do łapania promieniowania kosmicznego czy jak to ten Tesla nazwał, nieważne, za płytkę posłuzy mi dach blaszaka, ogolnie rzecz biorąc, jeśli sie nie spróbuje, to i się nie dowie czy to pic na wode fotomontaż czy jednak cos w tym jest. grunt próbowac, a przesmiewców zwyczajnie olać.
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign

mc2kwacz
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 16

Post napisał: mc2kwacz » 22 cze 2014, 19:44

KAJOS pisze:mc2kwacz masz internet poczytaj ,zagłęb sie
co zrobić?
w fizyke kwantową poczytaj o nutrino ..
o czym? :lol:
A co do kolesia od auta nie mieszka juz w Polsce bo panowie zaproponowali mu "współprace" i teraz siedzi sobie przed komputerkiem czyta i śmieje sie z niedowiarków.
:lol:
trzasu pisze:Zdecydowanie wole być "wsiowym bystrzakiem" niż takim ynteligentem jak Ty.
To świetnie się składa że wolisz, bo nim jesteś i innej opcji nie masz. :lol: Nie obrażając porównaniem do Ciebie wielu mądrych ludzi mieszkających na wsi.
IMPULS3 pisze:Ludzie wysmiewają wiele zjawisk, ja miałem okazję chyba w roku 2000 być na tzw. kręgach zbożowych. To co zobaczyłem to zaledwie 3 okręgi połaczone ze sobą korytarzami więc z punktu widzenia wzoru -żadna rewelacja, natomiast już samo przyciśnięcie owego zborza do ziemi to inna liga jeśli chodzi o mozliwość wstania tych roślin do góry. Dodatkowo rosliny miały wygięcie w zgrubieniu więc można puścić w kosmos teorię o wygniceniu tego przez okolicznych mieszkańców. Co to robi-oczywiście nie mam pojęcia ale jak ktoś także takie zjawiska jak najbardziej namacalene wyśmiewa to czasem tylko zastanawiam się na jakiej podstawie? A co najciekawsze robią to ludzie którzy nigdy tego naocznie nie widzieli.
Taki mały przykład, jeden z wielu z mojego życia. :)
Pewnie dlatego wyśmiewają, że nawet kiedy autorzy tych kręgów (i innych cudacznych wzorów) których "nie sposób zrobić ręką ludzką" kiedyś pokazywali jak je robią, to pie...ci zwolennicy teorii spiskowych nie chcieli tego nawet słuchać, obrazili się i woleli dalej trwać w swoich przekonaniach. :lol:

Awatar użytkownika

KAJOS
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)

Post napisał: KAJOS » 22 cze 2014, 19:50

mc2kwacz pisze:O czym?
i tu mamy odpowiedź ale tak to jest jak ktoś jest ograniczony inteligencją nie grzeszy :)

Obrazek

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Na luzie”