kto zostaje w OFE a kto olał sprawe??
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 5
Panowie system już zbankrutował, jeszcze parę lat będą mamić ludzi i drukować pieniądze, ale to niczego nie zmieni, emerytur za 20 lat nie będzie. Praca do śmierci lub eutanazja taki mamy wybór. Duzi jak Niemcy czy Anglia pociągną dłużej głównie naszym kosztem i innych naiwniaków co to wierzą w braterstwo równość, tolerancję i solidarność społeczną.
Powiadam, kto ma zdolności rozrodcze niech robi dzieci i je dobrze wychowuje to wasza emerytura, na nic obligacje i majątek, przy ujemnej demografii i masowej emigracji wszystko będzie tracić na realnej wartości, oprócz kilku centrów dużych miast. Proces już się rozpoczął wystarczy trochę się rozglądnąć.
Powiadam, kto ma zdolności rozrodcze niech robi dzieci i je dobrze wychowuje to wasza emerytura, na nic obligacje i majątek, przy ujemnej demografii i masowej emigracji wszystko będzie tracić na realnej wartości, oprócz kilku centrów dużych miast. Proces już się rozpoczął wystarczy trochę się rozglądnąć.
Ostatnio zmieniony 09 cze 2014, 18:03 przez Adalber, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 12
kamar pisze:Czasy Ci się po ........mieszały ?. Za Wisłę cywilizacja nie dociera ?
Dociera,

-
- Posty w temacie: 8
- Kontakt:
IMPULS3 - Sorry, ale argumentujesz jak rozkapryszony pięciolatek. System emerytalny ma się bilansować - a dziś tak nie jest. Ludzie z zasady nie są sami z siebie odpowiedzialni, mało kto troszczy się o to, za co będzie żył kiedyś tam. Przed Bismarckiem na swoją emeryturę trzeba było po prostu odłożyć, ewentualnie zainwestować w dochodowy interes w zamian za godziwe świadczenie. Otto Bismarck wprowadził system solidarnościowy - aktualnie pracujący składają się na emerytów. I tu się zaczynają schody, bo nieodpowiedzialni politycy wszelkiej maści i gatunku rozregulowywali system, wprowadzając doń coraz nowych beneficjentów, coraz młodszych etc. A średnia długości życia od czasów Bismarcka wzrosła o prawie dwadzieścia lat. W efekcie podatek emerytalny zabija nam gospodarkę.
-
kamar napisał/a:
To bliżej Ci do Lenina czy Janosika ?
Nie lubię historii więc tego pierwszego nie znam,
a drugi coś to było że film go wybielił, rzeczywistość była inna....
Ciężki temat tak dyskutować w necie, ale ten świat sie zmieni jestem o tym przekonany.
[ Dodano: 2014-06-09, 18:23 ]
MlKl napisał/a:
System emerytalny ma się bilansować - a dziś tak nie jest.
A jest coś co sie bilansuje?
Jak mnie pamięć nie myli to waluta dawniej też musiała mieć pokrycie w złocie- to czy obecnie też ma? Waluta obecnie to wirtualny twór, nic więcej. Nawet pojawił się niedawno wirtualny pieniądz, to jest moim zdaniem jakaś próba czegoś nowego bo to stare juz przemija i polityka monetarna za moze i kilkaset lat też będzie musiała przejść do lamusa. 
To bliżej Ci do Lenina czy Janosika ?

Nie lubię historii więc tego pierwszego nie znam,

Ciężki temat tak dyskutować w necie, ale ten świat sie zmieni jestem o tym przekonany.

[ Dodano: 2014-06-09, 18:23 ]
MlKl napisał/a:
System emerytalny ma się bilansować - a dziś tak nie jest.
A jest coś co sie bilansuje?

-
- Posty w temacie: 8
- Kontakt:
IMPULS3 - Jak ci z bilansu budżetu domowego wychodzi, że po opłaceniu wszystkiego możesz dać dzieciakom po sto zł kieszonkowego na miesiąc, a one żądają po trzysta, to idziesz do Providenta?
Nasze państwo w tej chwili jest w takiej właśnie sytuacji i zadłuża się na potęgę. A tobie nadal "się należy"...
Nasze państwo w tej chwili jest w takiej właśnie sytuacji i zadłuża się na potęgę. A tobie nadal "się należy"...
-
Zadłuża sie głupotami a nie pomaganiem ludziom a to róznica.MlKl pisze:Nasze państwo w tej chwili jest w takiej właśnie sytuacji i zadłuża się na potęgę. A tobie nadal "się należy"...

Po taki podarunek to nawet szkoda mi ręki wystawiać, to już wolę jakiegoś suba.kamar pisze:Mam gdzieś w rodzinnym domu "Dzieła wszystkie" mogę udostepnićWygrałem kiedys w jakiejś olimpiadzie