Zielono mi
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 4
Zielono mi
Witam, piszę z pytaniem (nie wiem czy w odpowiednim miejscu)
ale odnośnie Solida... mianowicie da się zrobić tak, że mam jeden element na metr i gdy dodam drugi, zrobie jakąś relacje to przy zmianie długości jednego, drugi zmienia się na taki sam wymiar?? albo wymiar o np 20cm krótszy z początku i końca tego pierwszego profilu?
Mam parę przykładowych profili narysowanych poprzez "nowy - część"
gdy składam do kupy poprzez "nowy-złożenie" (jakoś tak) to własnie każdy element muszę wyciągać z osobna.. mógłby mnie ktoś nakierować...? z góry dziękuje
ale odnośnie Solida... mianowicie da się zrobić tak, że mam jeden element na metr i gdy dodam drugi, zrobie jakąś relacje to przy zmianie długości jednego, drugi zmienia się na taki sam wymiar?? albo wymiar o np 20cm krótszy z początku i końca tego pierwszego profilu?
Mam parę przykładowych profili narysowanych poprzez "nowy - część"
gdy składam do kupy poprzez "nowy-złożenie" (jakoś tak) to własnie każdy element muszę wyciągać z osobna.. mógłby mnie ktoś nakierować...? z góry dziękuje
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
Jeśli chodzi o Polskojęzyczne źródła to jedyne słuszne i merytoryczne to te polecam 
http://solid-podreczniki.pl/o_ksiazce/
Pozdrawiam

http://solid-podreczniki.pl/o_ksiazce/
Pozdrawiam
"I siedzieli oni razem pod nagim DOS-em i nie wstydzili sie tego." 

-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 4
Panowie, mozna zrobić równanie w złożeniu, można dostać jakąś wskazówkę? sprawa wydaje się byc prosta, ale nie mam pojecia jak sie za to zabrać... mianowicie mam dwa profile pionowe miedzy nimi profil poziomy i chce po wklepaniu w tabele ustawic calkowitą szerokosc modelu, czy to 1000mm czy to 2000mm z tym że profil poziomy będzie styczny z tymi pionowymi zarówno z jednej jak i drugiej strony, wiec jesli szerokosc bedzie wieksza to profil poziomy sie rozciągnie/wydłuży a jesli mniejsza to automatycznie sie zmniejszy... da się tak zrobić w złożeniu? dlatego chcę w złożeniu, żeby pozniej mozna bylo wygenerowac liste wszystkich materiałów użytych w modelu
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
a jakiego masz CAMa ? Samym SolidWorksem nie zrobisz programu na obrabiarkę, tylko narysujesz plik z projektem. Potrzebny jest CAM jak np SolidCAM, w którym wygenerujesz g-codeStrugi pisze:Ponawiam pytanie i załączam kolejne...
mam prosty profil 50x50 narysowany w solidzie gdzie na wylot mam narysowanych kilka wycięć - kółek.
Jak zapisać ten plik i wrzucić na obrabiarke cnc?
w jakim formacie? co trzeba zrobić...?