tokarka hass tl1
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 4
tokarka hass tl1
mam problem z zewnętrznym gwintem zwykłym m12 na długości 50 milimetrów teoretycznie parametry program wszystko ok plytka ok a gwint wychodzi poszarpany
czy ktoś mógł by mi podrzucić przykład.
pręt fi 12 stal st zwykła i taka lipa wychodzi
a jak robię w stali ulepszanej gwinty 22x1,5 to wszystko idealnie, mozliwe ze to wina tego ze cienki pręt i 55 mm wysunięty
czy ktoś mógł by mi podrzucić przykład.
pręt fi 12 stal st zwykła i taka lipa wychodzi
a jak robię w stali ulepszanej gwinty 22x1,5 to wszystko idealnie, mozliwe ze to wina tego ze cienki pręt i 55 mm wysunięty
Tagi:
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 4
0.2 na przejście probowalem malych obrotow duzych probowalem po 0.1 i po 0.3
nic
dopiero parametry 1600 obrotow 0.3 zbierania dalo jako taki efekt przy posowie oczywiscie 1,75
po gwintowaniu idzie znowu nóż i przetacza mi gwint i znów ten sam cykl gwintowania ale glebiej o 0,05 i 0.8 bierze naraz co daje w efekcje tylko 2 przejscia i wygladzenie gwintu może to nie poprawne ale dalo efekt, cykt trwa 1,41 minuty caly
nic
dopiero parametry 1600 obrotow 0.3 zbierania dalo jako taki efekt przy posowie oczywiscie 1,75
po gwintowaniu idzie znowu nóż i przetacza mi gwint i znów ten sam cykl gwintowania ale glebiej o 0,05 i 0.8 bierze naraz co daje w efekcje tylko 2 przejscia i wygladzenie gwintu może to nie poprawne ale dalo efekt, cykt trwa 1,41 minuty caly
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
Przemilcze co napisaliscie...........to tragedia w dobie internetu i literatury fachowej.
tokarza kamikaze--poradnik tokarza/tabele/porady dostepne w internecie sie klaniaja..
.
gwinty
To przykladRównież mam problem z nacięciem gwintu. Na większych obrotach jest trochę lepiej, ale nie zawsze się da... Mam jeszcze pytanie przy okazji - jak mam skok 1,5 - to wieżdżam w materiał również 1,5?

To podeprzyj detal i zbieraj po 0.1-0.2mam problem z zewnętrznym gwintem zwykłym m12 na długości 50 milimetrów teoretycznie parametry program wszystko ok plytka ok a gwint wychodzi poszarpany
.
gwinty
sinumeric 840D/810/802/NUMS/HH-4290/Fanuc O-T /tokarka uniwersalna
tokarz CNC
"Poznań - miasto z piekła rodem.."
-Jestem chamem i mi z tym dobrze-
tokarz CNC
"Poznań - miasto z piekła rodem.."
-Jestem chamem i mi z tym dobrze-