Laser do pieczątek, coś nie bardzo działa
-
- Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 1
Do chłodzenia pomp które używałem a zabrakło wody z wodociągu bo zamarzł (kiedyś to były zimy)stosowałem rozwiązanie z dwoma beczkami i pompką do mycia samochodów- beczki była w pomieszczeniu w którym było zawsze chłodno ale to może być kłopotliwe Koledzy stosowali chłodnica od samochodu+ wentylator i beczka 200l w obiegu zamkniętym w upalne dni starczało na kilka godzin pracy ,podobne rozwiązanie tylko,że agregatem od lodówki mieli inni i też wyrabiało Pomp miały grzałki kilka kW. W chłodziarce do lasera jest podobne rozwiązanie jako pompka zastosowali pompkę od fontanny domowej mały agregat i to wystarcza dla lasera 100 W Myślę ,że nie jest to trudne aby niewielkim wysiłkiem coś podobnego zbudować
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 9
Laser do pieczątek, coś nie bardzo działa
To ja jeszcze w temacie tego słabego palenia. Laser pali robię nim, ale wydaje mi się że może lepiej ( mocniej). Laser posiada wskaźnik mocy i potencjometr, jak pisałem pierwszego posta, to laser ustawiałem na pełną moc, teraz zważyłem że jak moc lasera ustawię na połowę, to rzeczywista moc lasera znacząco wzrasta, laser lepiej pali, jak jest ustawiony na połowę mocy, co może być tego przyczyną ?