pochwalcie się co najczęściej robicie

Tu można porozmawiać na dowolny temat nie koniecznie związany z tematyką maszyn i CNC

mc2kwacz
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 8

Post napisał: mc2kwacz » 26 kwie 2014, 16:42

Tomk, hasło "pozycjonowanie" to jest jedno z takich pojęć, dzięki którym cwaniacy oskubują leszczy z trudem uciułanych do świnki skarbonki groszy. Nie idź tą drogą nie chcąc być pozycjonowanym w grupie leszczy i frajerów, którym przy bezwietrznej pogodzie wiatr w oczy... :razz:

A w ogóle co ma z artyzmem wspólnego napier... płaskorzeźb z użyciem CNC? nawet jeśli to nie są jezusy, maryje, piety i inne akcesoria dla nie radzących sobie? Czy artyzm wyraża się w odpowiednim doborze algorytmu cięcia? Czy może średnicy freza? Im cieńszy frez i dłuższe piłowanie, wtedy poziom sztuki wyższy? :lol:

Tagi:

Autor tematu
tomk38
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 21

Post napisał: tomk38 » 26 kwie 2014, 16:49

MlKl pisze:To tylko kwestia czasu i umiejętnego dodawania contentu. Uwierz.
na łatwe frazy to działa. na te gdzie jest konkurencja i sprzedaż, jesteś bez szans.

chyba nie po to ludzie płaca nawet po kilka złotych za jedno wejście z płatnych wyników , skoro to "takie proste" być w naturalnych wynikach wyszukiwania :lol:

pozycjonowanie to bilionowy rynek, więc nie mów mi że można tak o, zdobyć wysoką pozycję

ale spoko, skoro uważasz że to banalne, bo 12 lat temu wypozycjonowałeś " agencja celna w płocku " :razz:

[ Dodano: 2014-04-26, 16:52 ]
mc2kwacz pisze:
A w ogóle co ma z artyzmem wspólnego napier... płaskorzeźb z użyciem CNC?
mam na myśli to że mam ciągotę to robienia jakichś artystycznych pierdół, które można np. powiesić na ścianę czyli coś co jest zbytkiem.

a czasem myślę że lepiej było by robić coś co jest po prostu przydatne, potrzebne...

[ Dodano: 2014-04-26, 16:52 ]
mc2kwacz pisze:
A w ogóle co ma z artyzmem wspólnego napier... płaskorzeźb z użyciem CNC?
mam na myśli to że mam ciągotę to robienia jakichś artystycznych pierdół, które można np. powiesić na ścianę czyli coś co jest zbytkiem.

a czasem myślę że lepiej było by robić coś co jest po prostu przydatne, potrzebne...

Awatar użytkownika

MlKl
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 15
Kontakt:

Post napisał: MlKl » 26 kwie 2014, 17:03

Tia, artystyczne wieszaki to produkt masowo produkowany w setkach i tysiącach fabryk :P

Chłopie - gadamy o znalezieniu swojej niszy rynkowej i wypromowaniu się na niej. Ja np naprawiam wiatrówki. Wpisz se w goglarce "serwis wiatrówek" - i znajdziesz mnie na pierwszej stronie. Nikomu za to nie płacę i nigdy nie płaciłem. Podobnie nie płaciłbym za pozycjonowanie sklepu z wieszakami.

Prowadzę prywatną strone mojego miasta - wpisz se w szukajce Błonie. Niedawno zrobiłem koledze stronę - wpisz se "krajalnica do bagietek", albo "krajalnica do sera" - też znajdziesz.

A jak koniecznie musisz pchać się tam, gdzie kolosalna konkurencja i mało szans na przebicie się dla nowicjusza, to już jakby twój problem.

voy
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Posty w temacie: 1

Post napisał: voy » 26 kwie 2014, 17:10

Bum na artystów kwiatów sztucznych
wykreowanych przy pomocy wtryskarek w latach 70-tych
już się nie powtórzy.
... mimo powstania nowych technologi (w tym CNC)
;)

Autor tematu
tomk38

Post napisał: tomk38 » 26 kwie 2014, 17:14

MlKl pisze:Tia, artystyczne wieszaki to produkt masowo produkowany w setkach i tysiącach fabryk :P

Chłopie - gadamy o znalezieniu swojej niszy rynkowej i wypromowaniu się na niej. Ja np naprawiam wiatrówki. Wpisz se w goglarce "serwis wiatrówek" - i znajdziesz mnie na pierwszej stronie. Nikomu za to nie płacę i nigdy nie płaciłem. Podobnie nie płaciłbym za pozycjonowanie sklepu z wieszakami.

Prowadzę prywatną strone mojego miasta - wpisz se w szukajce Błonie. Niedawno zrobiłem koledze stronę - wpisz se "krajalnica do bagietek", albo "krajalnica do sera" - też znajdziesz.

A jak koniecznie musisz pchać się tam, gdzie kolosalna konkurencja i mało szans na przebicie się dla nowicjusza, to już jakby twój problem.
super , serwis wiatrówek, to mi się podoba :)

ja np. myślę o robieniu lamp stojących, z elementami rzeźbionymi frezarką...ceny takiej lampki myślę że musiały by zaczynać się od 500 co by na tym zarobić, i teraz kwestia znaleźć klienta. albo lustra z bajeranckimi ramami...też lustro musiałoby kosztować od 600 wzwyż....

poza tym wątek założyłem tez po to aby nie koniecznie szukać niszy, bo to wcale nie musi być dobra droga, szukanie jakichś niszowych produktów....może po prostu tłuc to co się najlepiej sprzedaje :lol: a nie nastawiać się na jakieś loga, herby i inne zbytki

Awatar użytkownika

MlKl
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Kontakt:

Post napisał: MlKl » 26 kwie 2014, 17:24

Słowem - chcesz wejść w mocno zatłoczony rynek. Wiara czasem czyni cuda - jak stać cię na wyprodukowanie kilkudziesięciu rozmaitych wariantów takiego produktu, zanim sprzedasz pierwszy - startuj. Ino jakoś dziwnie mi się wydaje, że po prostu szukasz wzoru, który na bezczela zaczniesz kopiować i sprzedawać za pół ceny.

Autor tematu
tomk38

Post napisał: tomk38 » 26 kwie 2014, 17:34

MlKl pisze:jakoś dziwnie mi się wydaje, że po prostu szukasz wzoru, który na bezczela zaczniesz kopiować i sprzedawać za pół ceny.
ło jeny , szukam "wzoru" co by go sprzedawać za pół ceny :shock:

poza tym nie wydaje mi się aby ktokolwiek robił tutaj cośkolwiek innowacyjnego :grin:

jak to mówią jesli myślisz że coś wymyśliłeś, to bądź pewien że to już jest w USA

Awatar użytkownika

MlKl
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Kontakt:

Post napisał: MlKl » 26 kwie 2014, 17:45

I co z tego, że coś jest w USA? Jeżeli tego nie ma w Polsce, jest na to zbyt i wyprodukujesz taniej niż wyjdzie sprowadzenie z USA - to masz swoją niszę rynkową.

Producentów lampek i luster w Polsce nie brakuje. Szukaj produktu, który to ty wypromujesz.

Konkurencję w lampkach czy lustrach wygrasz, jak faktycznie będziesz w tym najlepszy. Ale to wymaga lat praktyki, smykałki, talentu i odrobiny szczęścia wspartego ciężką pracą.

Awatar użytkownika

pitsa
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 4

Post napisał: pitsa » 26 kwie 2014, 17:55

Mało to pomysłów w internecie?
pomysły na laser można wykonać profesjonalniej na frezarce: http://blog.ponoko.com/
nawet domki możesz na cnc produkować:
[youtube][/youtube]
zachowanie spokoju oznacza zdolności do działania
ᐃ 🜂 ⃤ ꕔ △ 𐊅 ∆ ▵ ߡ

Awatar użytkownika

bartuss1
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 3
Kontakt:

Post napisał: bartuss1 » 26 kwie 2014, 18:13

fajną lampke mial Tom Hanks w filmie Joe kontra wulkan, ciepłe kolorki z palmami hehe, juz es tak myslalem kupic se do biura komplet wypoczynkowy ze skory i jakies nastrojowe lampki :P
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Na luzie”