Raspbery PI a raczej już BeagleBone Black :)
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 7
- Kontakt:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 7
Tak gwoli ciekawostki to od którejś wersją jądra linux-owego, być może już tak jest, ma dać się wydzielić jeden rdzeń do pracy w RT dla jednego, konkretnego procesu. To znacznie polepszyłoby jakość i szybkość pracy linuxcnc. Trzeba oczywiście mieć co najmniej dwa rdzenie ale obecnie to mały problem.
czilałt...
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 35
- Kontakt:
Jeszcze nie wiem ale pewnie założe na którąś dużą, żeby ocenić ewentualne zyski. Na tą chwilę skłaniam się ku Porębie bo powinno być łatwiej z enkoderem.jarenio pisze:kamar, a serio, uchyl rąbka tajemnicy i powiedz czym to będzie sterować
Jak się sprawdzi to stopniowa wymiana wszystkich moich kompów bo swoje już przeżyły.
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
Kamar kupuje tablet
.
Swoją drogą czy twoje monitory mają wyjścia cyfrowe bo przejściówki D-SUB-(mini)HDMI nie znajdziesz
.
Pamiętam, że jak czytałem na temat malinki z linuxcnc to pojawiała się informacja, że grafika ledwo co się wyrabia a BBB ma grafe o wiele słabszą to jest płytka raczej pod linuksaPLC. Zawsze można się pobawić z DNC
.
PS. Swoja drogą czy w Polsce nigdzie nie było tej płytki, że trzeba ją ściągać aż za dużej kałuży?
np. tutaj?

Swoją drogą czy twoje monitory mają wyjścia cyfrowe bo przejściówki D-SUB-(mini)HDMI nie znajdziesz

Pamiętam, że jak czytałem na temat malinki z linuxcnc to pojawiała się informacja, że grafika ledwo co się wyrabia a BBB ma grafe o wiele słabszą to jest płytka raczej pod linuksaPLC. Zawsze można się pobawić z DNC

PS. Swoja drogą czy w Polsce nigdzie nie było tej płytki, że trzeba ją ściągać aż za dużej kałuży?
np. tutaj?
Benjamin Franklin pisze:Na tym świecie pewne są tylko śmierć i podatki.
Terry Pratchett pisze:Jest śmierć i podatki, ale podatki są gorsze, bo śmierć przynajmniej nie trafia się człowiekowi co roku.