Uchwyt spawalniczy z odsysem spalin

Spawalnictwo i obróbka cieplna

Autor tematu
megal
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Posty w temacie: 9

Post napisał: megal » 13 kwie 2014, 12:54

Jestem przeciwny mafii o nazwie UE, ale to jest temat do oddzielnej rozmowy i na pewno nie na forum.

Dotacja nie jest z UE.

Tagi:

InzSpawalnik
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)

Post napisał: InzSpawalnik » 13 kwie 2014, 16:17

Magal: a ja wrecz przeciwnie : popieram te "mafie" jak to ujales dlatego ze pozytywne jej efekty widac golym okiem: od czystrzego powietrza ktorym oddychamy, przez autostrady po ktorych jezdzimy , wolnosc podrozowania i pracy dla nas w calej europie konczac na gwarancji bezpieczenstwia dobr intelektualnych i prawie. Tych wszystkich rzeczy i wielu innych zazdroszcza nam mieszkancy "nie-unii". Wiec zwaz swoje slowa chlopcze i nie rzucaj ich na wiatr.

A swoja droga jak to nie z unii dotacja to niby z kad ? He he he he :lol: :lol: :lol:

Autor tematu
megal

Post napisał: megal » 13 kwie 2014, 17:11

Zastanów się kolego czy Polacy sami by sobie nie poradzili z tymi wszystkimi rzeczami co rzekomo nam unia daje ?

Tak, oczywiście najlepiej otworzyć granice i pod przymusem wysyłać ludzi na emigrację

A co z rozjebanym przemysłem ? Daleko nie trzeba szukać OZAS ? BESTER ?

A "czystrze" powietrze to niby w jaki sposób unia nam serwuje? Bo jeśli chodzi o CHEMTRAILS to jak najbardziej się z Tobą zgadzam - aluminium, bar, kadm, stront - to są pierwiastki życia :)

InzSpawalnik
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)

Post napisał: InzSpawalnik » 13 kwie 2014, 17:54

Watpie zeby sobie sami poradzili. Przez 50 lat pod butem wielkiego brata i pare lat do wejscia do Unii - moze nie bylo calkiem tragicznie ale wodotryskow tez nie bylo. Moj drogi pojedz za granice, zarob tak jak sie zarabia uczciwie a pizniej wroc do pracy za 1800 Pln na reke i zobaczymy czy jeszcze raz powiesz "niewolnicza" praca na zachodzie hehe ;)
A czystsze powietrze chociarzby przez dyrektywy unijne zakazujace emisji pylow, dymow ( miedzy innymi spawalniczych ). Tak wymusza to odekscie od startch sposobow wyrwarzania i wprowadzenie nowych technogii... Ale wiesz co ? Otworz spbia kopcaca dymarke w swoim ogrodku i sprobuj rywalizowac z huta wykorzystujaca COS. Wiesz o czym mowie czy nie obilo ci sie o uszy ?

Najgorzej jak ktos patrzy na dowod czegos i zaprzecza po to tylko zeby byc "cierniem w du***".
Pozdrawiam

Autor tematu
megal

Post napisał: megal » 13 kwie 2014, 19:47

InzSpawalnik pisze:Watpie zeby sobie sami poradzili. Przez 50 lat pod butem wielkiego brata i pare lat do wejscia do Unii - moze nie bylo calkiem tragicznie ale wodotryskow tez nie bylo. Moj drogi pojedz za granice, zarob tak jak sie zarabia uczciwie a pizniej wroc do pracy za 1800 Pln na reke i zobaczymy czy jeszcze raz powiesz "niewolnicza" praca na zachodzie hehe ;)
A czystsze powietrze chociarzby przez dyrektywy unijne zakazujace emisji pylow, dymow ( miedzy innymi spawalniczych ). Tak wymusza to odekscie od startch sposobow wyrwarzania i wprowadzenie nowych technogii... Ale wiesz co ? Otworz spbia kopcaca dymarke w swoim ogrodku i sprobuj rywalizowac z huta wykorzystujaca COS. Wiesz o czym mowie czy nie obilo ci sie o uszy ?

Najgorzej jak ktos patrzy na dowod czegos i zaprzecza po to tylko zeby byc "cierniem w du***".
Pozdrawiam
Zupełnie nie rozumiesz co chcę Ci przekazać. Mi chodzi o mechanizmy które spowodowały to, że min.np. polski przemysł upadł. Otwarcie granic spowodowało, że zachód zaczął być kuszący ze względu na płace, ale w zamian ludzie na zachodzie zyskali bardzo dobrych specjalistów, bo takimi niewątpliwie są Polacy. Automatycznie taki człowiek jak Ty jest kupiony i nie może swojej wiedzy i umiejętności zostawić na krajowym podwórku.

Kto mógł ten wyjechał, ale nie wszyscy mogli sobie na to pozwolić i ta cała reszta która została na miejscu musi za***rdalać za 1800pln.

Nie będę wdawał się z Tobą w kłótnie, bo nie mam takiego zwyczaju. Jestem przeciwny temu, że ludzie w Polsce są tak wykorzystywani, a do tego ue się na pewno przyczyniła.
Jestem przeciwny temu, że wprowadzają jakieś pojebane zasady co do emisji dwutlenku węgla, a takie potęgi jak Rosja czy Chiny mają to w du***, a emitują dużo więcej tego gazu.
Ogranicza się surowce do których mamy dostęp, jak zakaz palenia węglem czy sprzedaż lasów. Nakłada się na rolników jakieś poryte ograniczenia co do jakości jedzenia, a w supermarketach pełno gówna GMO.

Polacy to bardzo zaradny naród i mogli dostać szansę, żeby sami wszystko sobie zrobić, ale nie dostali takiej możliwości bo zostali sprzedani.

Nikt nie neguje tego co dzięki ue zyskaliśmy, te dotacje - tylko pytanie jest czy te dotacje to nie tak naprawdę nasze pieniądze, ten 1% podniesionego podatku.
Jesteśmy krajem białych murzynów w środku Europy i nasz związek z unią przyczynił się do tego w znaczącym stopniu.

Ciekawe co by się stało jakby nagle wszyscy Polacy wrócili do kraju. Jak te wszystkie cudowne by funkcjonowały np. Anglia ?

Pokój

InzSpawalnik
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)

Post napisał: InzSpawalnik » 13 kwie 2014, 20:41

Chemtrails i GMO :) zamknC polakow w Polsce i wrocic do epoki wegla kamiennego - jak za zlotych lat PRL-u !!! Powinienes jeszcze ustalic liste ksiazek i filmow ktore mozna ogladac :) aaa i jeszcze liste fryzur tak jak w polnoc ej korei . A najlepiej tylko jedna - Twoja :) hehe i koniecznie ocenzoruj internet ! Przynajmniej nie plotlbys takich fondrolow :)
Z tym przemyslem to naprawde polecies po marginesie :) chcialbys zeby znowu w gornictwie pracowalo pol miliona ludzi ? Wydobycie bylo o polowe nizsze niz dzisiaj przy 80 tysiacach ? Kto miby zato placic ? Obudz sie !

Autor tematu
megal

Post napisał: megal » 13 kwie 2014, 21:21

Dobra, widzę że nie ma dyskusji.

Żyj dalej w swoim cukierkowym świecie na garnuszku u niemca.

InzSpawalnik
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)

Post napisał: InzSpawalnik » 13 kwie 2014, 21:36

Wiesz, nie ma dla mnie znaczenia czy moj szef jest niemcem, amerykaninem czy polakiem.
Podobnie jak nie mialoby dla mnie znaczenia z kad byliby moji pracownicy. Liczy sie czy placi na czas i traktuje z szacunkiem pracownikow i ... Tyle. Ktore panstwo wydaje mu paszprt nie ma znaczenia. A dla Ciebie ma jakies znaczenie ?

Autor tematu
megal

Post napisał: megal » 13 kwie 2014, 21:48

Dla mnie największe znaczenie ma to, że Polacy tworzyli miejsca pracy w kraju, żeby ludzie nie musieli się tułać.

Żeby te rządzące dziwki dbały o interesy kraju, bo kraj to firma którą trzeba dobrze zarządzać, żeby przynosiła zyski i przede wszystkim trzeba w pierwszej kolejności dbać o interesy swojej firmy, a nie być posłusznym psem na zachodniej smyczy.

InzSpawalnik
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)

Post napisał: InzSpawalnik » 13 kwie 2014, 21:54

Zgadzam sie z miejscami pracy i tak dalej... Ale nie da sie produkowac samego wegla, stali i ziemniakow. Ludzie chca iPhonow i Plazmowych telewizorow. Chca tez zachodnich samochodow i wycieczek do Tunezji.
A do tego wszystkiego trzeba byc otwartym na otoczenie takie jak UE jest dla Polski i Swiat. Mam wrazenie ze nigdy nie byles za granica, a powinienes bo to doskonale doswiadczenie. Bardzo otwiera horyzonty.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Spawalnictwo i obróbka cieplna”