To ja już podziękuję za merytoryczną dyskusję. Sztywność wylewką, precyzję listwami - to już za bardzo rewolucyjne jak dla mnieplot3d.pl pisze: Każda śruba kulowa zazwyczaj ma luz nawrotny. Standardowe wejście ma 0,2 luzu nawrotnego,.

Nie wiem czy dobrze Cię rozumiem ale rozstaw wózków w osi X został maksymalnie rozciągnięty, w osi Z poprawiliśmy rozszerzając do maksimum. Zdjęcie za moment. Co do głowicy, poszerzona została i dodatkowo wzmocniona.qrba pisze:plot- bravo za podjecie rekawicy - nareszcie zaczynasz cos odpowiedac -
a ja czekam na komentaz do konstrukcji krzyzaka - pare postow wyzej.
Zgadza sie - wyglada jak krzywo pospawana piaskarka.Zanixi pisze:...Ja bym na waszym miejscu popracował troszkę nad wyglądem tego HAVOK'a bo sorki ale wygląda dosyć dziwnie (przypomina mi jakąś piaskarkę czy jakieś inne paskudne cudo) W porównaniu do np InfoTEC'a 660 SQ to tak troszkę odstaje. Warto na to też zwrócić uwagę.
W obecnym wyglądzie Havok został wystawiony na targach Machtool 2009 i od tamtej pory skupiliśmy się na technologii, a nie na wyglądzie. Rzeczywiście od tamtego czasu należało by zwrócić większą uwagę teraz na design. Zaczynamy powoli prace nad nowym wyglądem - a Twoje posty nas w tym utwierdzają. Jednocześnie czekamy na fajne pomysły ...Zanixi pisze:pitsa, a jasne, każdy stosuje co uważa za słuszne i właściwe ^^. Jak stosuje z powodzeniem to tylko +, każdy wybierze co uważa za słuszne.
Ja bym na waszym miejscu popracował troszkę nad wyglądem tego HAVOK'a bo sorki ale wygląda dosyć dziwnie (przypomina mi jakąś piaskarkę czy jakieś inne paskudne cudo) W porównaniu do np InfoTEC'a 660 SQ to tak troszkę odstaje. Warto na to też zwrócić uwagę.
Nie mogę się zgodzićteraz to juz sie czepiacie bo czepiacie, wyglada tak jak chcieli. TO MA DZIALAC A NIE WYGLADAC
Nie "czepiamy sie" tylko sugerujemy co zmienic zeby bylo lepiej.mucha669 pisze:teraz to juz sie czepiacie bo czepiacie, wyglada tak jak chcieli. TO MA DZIALAC A NIE WYGLADAC...
A W MALYCH MASZYNACH TO NIE SA UNIERUCHOMIONE NA LOZYSKACH ??mucha669 pisze:teraz to juz sie czepiacie bo czepiacie, wyglada tak jak chcieli. TO MA DZIALAC A NIE WYGLADAC
[ Dodano: 2014-03-21, 11:42 ]
Oczywiście, śruby kulowe są stosowane w dużych maszynach, ale tam są one nieruchome i dodatkowo naprężone. To nakrętka przemieszcza się z bramą ale przeniesienie napędu jest na paskach zębatych.