Sztywność Maszyn CNC
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 6
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 4
Czyli nie hybryda tylko KOMPOZYT !! Tak jak Spol napisal - hybrydowe sa maszyny nie materialy. Moim zdaniem niezaleznie od tego co pokazecie - bicie piany. Maszyny nie wygladaja na najszytwniejsze i zadne super dziwne naciagane opisy tego nie zmienia.
Przykro mi
Pozdrawiam
Daniel
Przykro mi

Pozdrawiam
Daniel
Jeżeli prąd nas nie zabije to nas napewno nie wzmocni 

-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 9
Paniowie
jesteście beznadziejni, wsyd mi za was. Koledzy zaprezentowali hi tech rozwiazanie super nowoczesnej łamane tajnej technologi prawie kosmicznej - i co - śmiechy chichy i niedowierzanie.
Teraz nikt nie opublikuje żadnych nowinek techniczno wykonawczych - bo napotka się ze złośliwościami i brakiem zrozumienia.
Uff dość bredzenia - teraz serio - do autora watku - pytałem wszcześniej o element spełniający rolę krzyżaka X-Z - jesli twierdzisz, że brama jest ultra sztywna - ok - ale wygląd tej konstrukcji -krzyzaka - powoduje że śmiem twierdzić że oś Z bedzie latać nawet jak wiatr zawieje.
Więc jakie ma znaczenie ultra sztywna brama jesli reszta jest tak delikatna?
jesteście beznadziejni, wsyd mi za was. Koledzy zaprezentowali hi tech rozwiazanie super nowoczesnej łamane tajnej technologi prawie kosmicznej - i co - śmiechy chichy i niedowierzanie.
Teraz nikt nie opublikuje żadnych nowinek techniczno wykonawczych - bo napotka się ze złośliwościami i brakiem zrozumienia.
Uff dość bredzenia - teraz serio - do autora watku - pytałem wszcześniej o element spełniający rolę krzyżaka X-Z - jesli twierdzisz, że brama jest ultra sztywna - ok - ale wygląd tej konstrukcji -krzyzaka - powoduje że śmiem twierdzić że oś Z bedzie latać nawet jak wiatr zawieje.
Więc jakie ma znaczenie ultra sztywna brama jesli reszta jest tak delikatna?
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 9
On jest przemodzony a do tego niepotrzebnie zwęża pole robocze całej maszyny. Nie da sie nim wyjechać lekko poza stół maszyny bo przeszkadzają nogi bramy.qrba pisze:ale wygląd tej konstrukcji -krzyzaka - powoduje że śmiem twierdzić że oś Z bedzie latać nawet jak wiatr zawieje.

-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 30
- Kontakt:
Też sie kolega czepia, drzwi sie zamknie i wiatru nie będzie. Maszyna jest przeznaczona do użytku w pomieszczeniach zamkniętych. A krzyzak jest z ultra sztywnego aluminium rodem z technologi kosmicznych. Składu onego z oczywistych względów podać nie możemy.qrba pisze: że śmiem twierdzić że oś Z bedzie latać nawet jak wiatr zawieje.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 5
No loża szyderców normalnie. Cały ten wątek to takie bicie piany i wyżywanie swoich frustracji na producencie. Prześciganie się w tym który mu lepszy tekst puści. Przypomina mi to zbiorowy najazd na Kimlę (którego wypowiedzi nie lubię ale maszyny ronią i to coraz lepsze). Ale czuję że temat zaraz się na tyle wyczerpie że wątek umrze tak szybko jak się pojawił. Nabiliście 17 stron postów w sumie o doopie Maryny i zapamiętałem z tego tylko że stawiali monety na maszynach bo niby badali tam jakieś drgania skorupy ziemskiej czy coś tam.... 

-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 12
Dlatego czas się zastanowić czy wątek nie powinien znaleźć miejsca w dziale na luzie...Alvar4 pisze:Nabiliście 17 stron postów w sumie o doopie Maryny i zapamiętałem z tego tylko że stawiali monety na maszynach bo niby badali tam jakieś drgania skorupy ziemskiej czy coś tam....
Bo nic z faktami i merytoryką tutaj nie znajduję

-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 12
Dlatego czas się zastanowić czy wątek nie powinien znaleźć miejsca w dziale na luzie...Alvar4 pisze:Nabiliście 17 stron postów w sumie o doopie Maryny i zapamiętałem z tego tylko że stawiali monety na maszynach bo niby badali tam jakieś drgania skorupy ziemskiej czy coś tam....
Bo nic z faktami i merytoryką tutaj nie znajduję