modelarska maszynka 1300 x 650 x650
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 2
Z tego co sie dowiedziałem w Polsce scianka profili max 8mm. Tylko zagraniczny import z grubszą ścianką. Najczęściej laga 12m. (A niektórzy dostawcy to 12m x cały tir)
Z tym Mikołowiem dobrze wiedzieć.
Miałem podobną historie z wyrzażaniem ale okrojoną o tyle, że pytali o najgrubsze elementy i najlepiej rysunek.
Patrząc po perypetiach ludzi z aktualnych tematów z obróbką to się ciesze że trafiłem do fabryki obrabiarek gdzie wiedzieli co robie i (mam nadzieje) zrobili jak trzeba.
qrba - opisał byś dokładniej co wyceniałeś i ile krzyknęli a co zrobili i jak to wyglądało z tą drugą....wyceną? Nie wiem nawet jak to nazwać? W ogóle jak po robocie można jeszcze raz wyceniać?
Z tym Mikołowiem dobrze wiedzieć.
Miałem podobną historie z wyrzażaniem ale okrojoną o tyle, że pytali o najgrubsze elementy i najlepiej rysunek.
Patrząc po perypetiach ludzi z aktualnych tematów z obróbką to się ciesze że trafiłem do fabryki obrabiarek gdzie wiedzieli co robie i (mam nadzieje) zrobili jak trzeba.
qrba - opisał byś dokładniej co wyceniałeś i ile krzyknęli a co zrobili i jak to wyglądało z tą drugą....wyceną? Nie wiem nawet jak to nazwać? W ogóle jak po robocie można jeszcze raz wyceniać?
Tagi:
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 24
Skrzydlaty - wierz chce o tym jak najszybciej zapomnieć...
Zlecasz zabielanie płaszczyzn, podfrezowanie pod prowadnice i pod listwy, frezowanie pod wózki - jedyny tolerowany wymiar!!
Nakiełkowanie pod mocowanie prowadnic, otwory pod wibroizolatory.
pierwsza linijka zrobiona - częściowo dobrze częściowo do du..y
druga - nie wyszło
i gość tłumaczy że - pomijając ustawianie - najbardziej czsochłonne - frezowania było 16rh
a wszystko trwało 4 rd
Faktycznie koleś za 3 rh potrafił przestawic bramę i nie za bardzo wiedział co ma dalej robić - byłem widziałem
Umowa była wszystko max 16 rh
obróbka nie więcej niż 8rh
rh - roboczogodzina
rd - roboczo dzień - 8rh
[ Dodano: 2013-12-19, 23:17 ]
Czekają na montaż 35

stół t rowkowy

Zlecasz zabielanie płaszczyzn, podfrezowanie pod prowadnice i pod listwy, frezowanie pod wózki - jedyny tolerowany wymiar!!
Nakiełkowanie pod mocowanie prowadnic, otwory pod wibroizolatory.
pierwsza linijka zrobiona - częściowo dobrze częściowo do du..y
druga - nie wyszło
i gość tłumaczy że - pomijając ustawianie - najbardziej czsochłonne - frezowania było 16rh
a wszystko trwało 4 rd
Faktycznie koleś za 3 rh potrafił przestawic bramę i nie za bardzo wiedział co ma dalej robić - byłem widziałem
Umowa była wszystko max 16 rh
obróbka nie więcej niż 8rh
rh - roboczogodzina
rd - roboczo dzień - 8rh
[ Dodano: 2013-12-19, 23:17 ]
Czekają na montaż 35

stół t rowkowy

-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
To jest modelarska maszyna???qrba pisze:niestety olkusz spalił na panewce,
mieli tylko ścianki 6mm a dla mnie to za mało
Jaktu się wkłada zdjęcia....
[ Dodano: 2013-12-18, 21:15 ]
pole robocze w temacie...całość jest ciut większa
no to łoże
no to brama na maszynce ustawiana do frezowania
Chyba do modelowania broni pancernej w stali Kruppa.