ilość ściegów

Spawalnictwo i obróbka cieplna

Damradę
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 3

Post napisał: Damradę » 25 lut 2014, 13:12

InzSpawalnik pisze:DamRade : - jak slysze takie wypowiedzi ze wszystkie pozycje sa latwe dla kogos bo jest takim genialnym spawaczem to az mnie skreca !!!!! Poczytaj troche o spawaniu skoro brakuje Ci praktyki ( zacznij od rodzajow transferu i CO2 a Ar i ich zaleznosci na mozliwosci spawania w pozycjach GMAW ).

Bobik: napewno to byl Azot-Wodor a nie Argon- Wodor ? :???:
Nie wiem o co ci chłopie chodzi , ale spoiny pachwinowe należą do najłatwiejszych i nie sprawiają mi za dużo kłopotu , jak weźmiesz uchwyt do ręki -wiesz to to takie z guziczkiem i fajeczką i trochę poćwiczysz to zobaczysz ,że to nie takie trudne. Jak się o tym czyta może się wydawać trudne , ale spróbuj naprawdę warto no chyba ,że nie chcesz sobie fartuszka pobrudzić ? Swoją droga jak po tym jednym wpisie dowiedziałeś się ,że nie mam praktyki-szacun :mrgreen:

InzSpawalnik
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 5

Post napisał: InzSpawalnik » 25 lut 2014, 16:06

Sa pozycje ktore sa niewykonalne dla pewnych warunkow spawania, w trybie transferu kropelkowego pozycja pulap, sufit jest niewykonalna, nascjenna jest juz bardzo trudna.
Nie pisalem tego wprost zeby sprawdzic co wiesz na temat roznic w rodzaju gazu i jaki maja wplyw na typ transferu ( argon - kropelkowy a co2 zwarciowy ) ale nie dostrzegles tego.
PS wlasnie az za czesto brudze sobie fartuszek

Autor tematu
bobosk
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Posty w temacie: 3

Post napisał: bobosk » 25 lut 2014, 19:23

InzSpawalnik masz racją pomyłka argon i wodór.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Spawalnictwo i obróbka cieplna”