Podobnie z komarami ... kiedyś chyba tyle tego nie było ...RomanJ4 pisze:http://losyziemi.pl/chongqing-chiny-kol ... lka-godzinskoczek pisze:A co do chałupy to oni raczej w celach prewencyjnych tej sztuki nie uprawiają...I nie wiem czy zauważyliście, że ogólnie jest ich coraz więcej (ocieplenie klimatu?)diodas1 pisze:A mrówki w ogrodzie to naprawdę duże utrapienie
...
Ciekawostki filmowe...
-
trzasu
- ELITA FORUM (min. 1000)

- Posty w temacie: 54
Tagi:
-
skoczek
- ELITA FORUM (min. 1000)

- Posty w temacie: 17
Nie mam nic przeciwko obronie swojego dobytku. Pisząc że nie robią tego w celach prewencyjnych chodziło mi o to że tej "sztuki" nie uprawiają w celu zabezpieczenia swego majątku. Wynajdują na środku pola jakiś kopiec i bezsensownie zalewają tworząc "wielką sztukę."RomanJ4 pisze: skoczek napisał/a:
A co do chałupy to oni raczej w celach prewencyjnych tej sztuki nie uprawiają...
http://losyziemi.pl/chong...-w-kilka-godzin
Poza tym inna bajka to mrówki, inna termity, które faktycznie mają wielką chętkę na spałaszowanie drewnianych budowli.
Co prawda naśladownictwo to najwyższa forma uznania, ale tak jak powiedział diodas mało jest ludzi twórczych, na ogół to kopiści, w tym przypadku marni naśladowcy.
-
pitsa
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 92
Te zalewanie betonem, gipsem czy aluminium służy do zbadania kształtów komór i rozkładu korytarzy w mrowiskach. Jeszcze nie ma takich małych kamer żeby wynająć jakąś mrówkę do pokazania jak wygląda życie w jej kolonii. Jednak jeśli ktoś ma ochotę to może rozwój kolonii obserwować osobiście. Do hodowania mrówek dużo nie trzeba.
Tak to wygląda:
[youtube][/youtube]
Tak to wygląda:
[youtube][/youtube]
zachowanie spokoju oznacza zdolności do działania
ᐃ 🜂 ⃤ ꕔ △ 𐊅 ∆ ▵ ߡ
ᐃ 🜂 ⃤ ꕔ △ 𐊅 ∆ ▵ ߡ
-
Wojteo CK
- Specjalista poziom 1 (min. 100)

- Posty w temacie: 5
Czy na kreta też macie jakieś ciekawe sposoby?
Chyba trochę aluminium by poszło
Ostatnio wygrzebał kopiec na ułożonej kostce
Udało mu się bo to było przy ścianie i tam grunt był słabiej zagęszczony no i był docinek kostki.
Ostatnio wygrzebał kopiec na ułożonej kostce
Scientists dream about doing great things. Engineers do them.
James A. Michener
James A. Michener
-
diodas1
- Lider FORUM (min. 2000)

- Posty w temacie: 45
Trzeba na kopczyku postawić domek dla jeża. W efekcie po kilku ostrożnych próbach natura zwycięży i zaczną rodzić się młode. Jeżokrety będą mogły z powodu igieł posuwać się w kanałach tylko do przodu. Wtedy wystarczy zbierać z powierzchni te które się przebiły i po kłopocie. Można je zresztą zostawić w spokoju bo jeżyki w ogrodzie są zabawne i pożyteczne.
-
Wojteo CK
- Specjalista poziom 1 (min. 100)

- Posty w temacie: 5
Na moim podwórku jedynym gospodarzem jest pies z psim ADHD
Nie przepuści nawet myszy a co dopiero jeżowi
Pewnie by go zmaltretował( jakby mu się udało go dotknąć) a ja w tym czasie dostałbym szału od szczekania mojego psa - głos ma bezlitosny. Mój pies kilka kretów złapał dla zabawy ale ostatnio jakoś nie może trafić na obecnego gościa
diodas1, nie róbmy za bardzo OT z tego wątku
jeśli masz jeszcze jakieś rady albo ktoś inny to ślijcie mi na PW 
diodas1, nie róbmy za bardzo OT z tego wątku
Scientists dream about doing great things. Engineers do them.
James A. Michener
James A. Michener