CNC X4-800 - do dłubania w acetalu/derlinie
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 3
CNC X4-800 - do dłubania w acetalu/derlinie
Potrzebuję porady bardziej doświadczonych forumowiczów na temat zakupu tej chińszczyzny:
CNC X4-800
+ dodatki:
- Upgrade to 4-axes version
- Upgrade to Air-Cooled Spindle (800W)
- Upgrade XYZ Stepper Drives to YOC556 fully digital stepper drives
Mam zamiar używać tego "cuda" przede wszystkim do obróbki takich tworzyw jak acetal/derlin, sporadycznie mosiądz. Pole robocze jak najbardziej mi odpowiada, reszta parametrów wygląda dla mnie laika w temacie frezowania również ok. Jak waszym zdaniem wygląda stosunek możliwości do ceny, zakładając wykorzystanie tej maszynki w warunkach domowych i bez jakiś super profesjonalnych aspiracji. Reszta klonów z serii np 3040 trochę słabiej wychodzi i cenowo też bez szaleństwa. Chyba, że ktoś zna jakieś tańsze, sprawdzone źródła tych chińczyków, może zagraniczne?
CNC X4-800
+ dodatki:
- Upgrade to 4-axes version
- Upgrade to Air-Cooled Spindle (800W)
- Upgrade XYZ Stepper Drives to YOC556 fully digital stepper drives
Mam zamiar używać tego "cuda" przede wszystkim do obróbki takich tworzyw jak acetal/derlin, sporadycznie mosiądz. Pole robocze jak najbardziej mi odpowiada, reszta parametrów wygląda dla mnie laika w temacie frezowania również ok. Jak waszym zdaniem wygląda stosunek możliwości do ceny, zakładając wykorzystanie tej maszynki w warunkach domowych i bez jakiś super profesjonalnych aspiracji. Reszta klonów z serii np 3040 trochę słabiej wychodzi i cenowo też bez szaleństwa. Chyba, że ktoś zna jakieś tańsze, sprawdzone źródła tych chińczyków, może zagraniczne?
Tagi:
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
Dolicz cło podatek vat i kupa nerwów a tu : http://www.bakprint.com/sklep-cnc-freza ... ych-hiwin/ .Masz piękną maszynkę na miejscu . Oczywiście troszkę drożej ale nie kupujesz chińskiej frezarki z USA . Napisz zadzwoń sam się dowiesz .
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Re: CNC X4-800 - do dłubania w acetalu/derlinie
To "cudo" bedzie sie nadawac do mieszania kawy, ew. frezowania balsy, lipyAdam_ pisze:...
Mam zamiar używać tego "cuda" przede wszystkim do obróbki takich tworzyw jak acetal/derlin, sporadycznie mosiądz.
czy innej pianki. Ze wskazaniem pianki do golenia.
Stosunek to odpowiednie slowo.Adam_ pisze: Jak waszym zdaniem wygląda stosunek możliwości do ceny, zakładając wykorzystanie...
Po zakupie tego szrotu bedziesz dluuugo czul sie jakby Cie ktos solidnie wydymal

W dodatku za Twoje wlasne pieniadze.
q
„Największym wrogiem wolności jest najedzony niewolnik.”
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 3
Re: CNC X4-800 - do dłubania w acetalu/derlinie
Poczucia humoru to nie można Ci odmówićoprawcafotografii pisze:To "cudo" bedzie sie nadawac do mieszania kawy, ew. frezowania balsy, lipyAdam_ pisze:...
Mam zamiar używać tego "cuda" przede wszystkim do obróbki takich tworzyw jak acetal/derlin, sporadycznie mosiądz.
czy innej pianki. Ze wskazaniem pianki do golenia.
Stosunek to odpowiednie slowo.Adam_ pisze: Jak waszym zdaniem wygląda stosunek możliwości do ceny, zakładając wykorzystanie...
Po zakupie tego szrotu bedziesz dluuugo czul sie jakby Cie ktos solidnie wydymal
W dodatku za Twoje wlasne pieniadze.
q

-
- Lider FORUM (min. 2000)
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)