Szlifierka stołowa - znajdź różnice
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 7
Obawiam się że nie (chyba że używana). Szczerze mówiąc gdybym nagle potrzebował nowej szlifierki pewnie rzuciłbym monetą - orzeł, kupuje Boscha GSM175 ("macałem" w sklepie - jest dużo lepszej jakości niż moja chińszczyzna - kosztuje niestety powyżej 200Euro) albo jakieś metabo z największą liczbą pozytywnych recenzji na amazonie - reszka, idę do najbliższego marketu i kupuję tanią, 150mm szlifierkę która nie wygląda jakby mnie miała natychmiast zabić...
-
- Posty w temacie: 3
Dobra używaną szlifierkę, robioną przed erą chińskich wyrobów.ABKK pisze:Tylko większość wygląda tak samo, różnią się naklejką i kolorem...grg12 pisze:150mm szlifierkę która nie wygląda jakby mnie miała natychmiast zabić...
Więc co tu wybrać?
http://allegro.pl/polska-szlifierka-sto ... 17922.html
http://allegro.pl/szlifierka-stolowa-el ... 66946.html
http://tablica.pl/oferta/szlifierka-sto ... c7826125a4
-
@trzasu
Ta szlifierka z drugiego linku jest prawie niezniszczalna (z gatunku tych "gniotsa niełamiotsa") - prawie, bo miałem do czynienia z dwoma egzemplarzami, które do tej pory pracują (od bodajże 20 lat), więc nie wiem jak u pozostałych kolegów.
BTW.
Nie do zatrzymania, prędzej obróci tego, kto będzie próbował.

Ta szlifierka z drugiego linku jest prawie niezniszczalna (z gatunku tych "gniotsa niełamiotsa") - prawie, bo miałem do czynienia z dwoma egzemplarzami, które do tej pory pracują (od bodajże 20 lat), więc nie wiem jak u pozostałych kolegów.
BTW.
Nie do zatrzymania, prędzej obróci tego, kto będzie próbował.

-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
Każda szlifierka nie przytwierdzona do stołu z nowym kamieniem będzie podróżować.Zienek pisze:Albo w sklepie poprosić o możliwość uruchomienia, żeby sprawdzić, jak bardzo "podróżuje" po stole. Jak sklep się nie zgodzi, to zmienić sklep.
„Denerwować się to mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych.”
- Ernest Hemingway
- Ernest Hemingway
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
-
Nie wiem czy 20 lat, za krótko żyje i nią szlifuje ale wiem jedno, z roku an rok, im starsze tym droższe ... jak z wiertarkami WS, tokarkami T... itp, pisze o dobrych, niewyeksploatowanych maszynach, kolego ABKK, nie musisz płacić 500 zł szlifierkę, wymaga to trochę czasu ale da się upolować coś używanego i dobrego w dobrych pieniądzach.clubber84 pisze:@trzasu