Możesz się upewnić ale zdaje mi się że mają dział sprzedaży wysyłkowej.
To też moja ulubiona hurtownia.
Rozwiercanie łozysk wiertarki
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
Na rynku brązu jest sporo, ale też kto tylko może rezygnuje z niego na korzyść gotowych "slizgówek" spiekanych. Jak się okazało trwałość ich jest większa, i ceny także dość atrakcyjne. Ja także przekonałem się do tych gotowych tulei bo są gotowe z odpowiednim pasowaniem do większości standardowych rozmiarów.
-
Autor tematu - Znawca tematu (min. 80)
- Posty w temacie: 4
Witam, koledzy zmiana tematu o 180 stopni, po demontażu tulei zębatej (pinoli) okazuje się że nie ma tam tulei z brązu. ( Wrzeciono pracowało bezpośrednio w tulei-pinoli wykonanej z żeliwa).
Wrzeciono wytarte jest o 0,06 mm na górnym łożysku, i jeżeli nawet przeszlifuje wrzeciono pod łożyskami, to co zrobić z pinolą ?
Ze względu na koszty wolałbym nie dorabiać nowej tylko w miejscu łożysk ślizgowych na końcach pinoli podtoczyć i wpakować tuleje z brązu.
Tylko jak zamocować w tokarce? , jedyna baza to średnica zewnętrzna pinoli która pracując w korpusie wiertarki góra-dół, tu i tam się wytarła, przetoczenie po wierzchu odpada będzie luz w korpusie.
Koledzy poratujcie dobrą radą.
Grzegorz
Wrzeciono wytarte jest o 0,06 mm na górnym łożysku, i jeżeli nawet przeszlifuje wrzeciono pod łożyskami, to co zrobić z pinolą ?
Ze względu na koszty wolałbym nie dorabiać nowej tylko w miejscu łożysk ślizgowych na końcach pinoli podtoczyć i wpakować tuleje z brązu.
Tylko jak zamocować w tokarce? , jedyna baza to średnica zewnętrzna pinoli która pracując w korpusie wiertarki góra-dół, tu i tam się wytarła, przetoczenie po wierzchu odpada będzie luz w korpusie.
Koledzy poratujcie dobrą radą.
Grzegorz