Nietypowe rozmary butli gazowych
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 7
Co masz na myśli pisząc automatycznie ? piszesz o przypadku zbiorników z tego wątku czy o butlach gazowych w ogóle ?c64club pisze:Czy odbiór UDT mogę zrobić automatycznie, podczas przeróbki/legalizacji butli? Oczywiście mam na myśli rzetelną, a nie garażowo-numeratorową jak w przypadku pogaśnicowych historii.
Jeśli o zbiornikach z wątku to raczej zacznij zapominać potrzeba trochę papierów aby tego dokonać. Dodatkowo żaden dozór nie dopuści czegoś takiego do napełniania gazem jako zbiornik transportowy.
-
Powiem tak - na allegro widziałem butle argonowe za 300zł myślę że nie jest to wygórowana cena za spokojne sumienie. Widziałem i słyszałem już sporo - butle przerabiane z acetylenu na tlen (max 60bar) przerabiane z freonów na CO2 (max 16bar) 150bar lub 200bar to naprawdę sporo potrafi z buli zrobić kawałek blachy (prawie płaskiej).
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Kontakt:
Właśnie o te tanie butle argonowe mi chodzi. Czy to nie jest ich szósta legalizacja na dekadę, a poprzednie 5 dekad przechowywano w nich CO2. Mogą być, jak sam napisałeś
A tu mam butle pewne, w których kiedyś tylko przez chwilę było "nieco" więcej powietrza niż wokoło, jeno nieco dziwne. I z tej ich pewności wynika moja nadzieja na użycie do argonu i ów święty spokój
czyli to, co nazwałem pogaśnicowymiprzerabiane z acetylenu na tlen (max 60bar) przerabiane z freonów na CO2 (max 16bar) 150bar lub 200bar to naprawdę sporo potrafi z buli zrobić kawałek blachy (prawie płaskiej).
A tu mam butle pewne, w których kiedyś tylko przez chwilę było "nieco" więcej powietrza niż wokoło, jeno nieco dziwne. I z tej ich pewności wynika moja nadzieja na użycie do argonu i ów święty spokój
-
taaa niech zamorduje kogoś innego ...Mat3ys pisze: Ważne co by przeszła wymiane.
Kup sobie coś takiego np:
http://allegro.pl/butla-butle-miesz-mix ... 90815.html
nie było tego typu gaśnic