Kopernik by się zdziwił

Tu można porozmawiać na dowolny temat nie koniecznie związany z tematyką maszyn i CNC

trzasu
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 16

Post napisał: trzasu » 27 sty 2014, 15:45

Sprawiedliwość po polsku .. .

Zofia Pryczek, matka Wojtka Pryczka, pierwszej ofiary "Szatana z Piotrkowa" po 40 latach pracy otrzymuje 900 złotych emerytury. Oprawca jej syna będzie mógł dostawać nawet 1200 złotych miesięcznie - donosi "Fakt".

– Pracowałam ciężko 40 lat. Byłam m.in. salową w szpitalu. Samotnie wychowywałam dwóch synów. Jednego zabrał mi ten potwór! A teraz on może dostać więcej niż ja za pracę przez całe życie? - żali się reporterowi "Faktu" pani Zofia.

Mariusz Trynkiewicz przepracował dwa lata jako nauczyciel. Potem, przez 25 lat, kiedy przebywał w więzieniu, państwo na niego łożyło co miesiąc 3000 złotych. Jeśli wyjdzie 11 lutego, nadal może liczyć na pieniądze podatników - zasiłek z opieki społecznej, zasiłek dla bezrobotnych, dodatek mieszkaniowy, gotówka na zakup ubrania, wyżywienie i bilet w dowolne miejsce w kraju, w sumie 1200 złotych - wylicza "Fakt".

http://media.wp.pl/kat,1022943,title,Tr ... omosc.html

kamar
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 57
Kontakt:

Post napisał: kamar » 27 sty 2014, 15:55

trzasu pisze:Sprawiedliwość po polsku .. .
Felus Dzierżyński jednak miał rację. Wyroki powinny być tylko dwa - niewinny lub czapa :)

trzasu
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)

Post napisał: trzasu » 27 sty 2014, 16:21

kamar pisze:
trzasu pisze:Sprawiedliwość po polsku .. .
Felus Dzierżyński jednak miał rację. Wyroki powinny być tylko dwa - niewinny lub czapa :)
Cóż reguły nie ma ...

Michnik za wypuszczaniem morderców w 1989 r.

przypomnienie sylwetki mordercy i pedofila Mariusza Trynkiewicza, "Szatana z Piotrkowa". Pod koniec lat 80-tych zabił 4 chłopców. Został skazany na karę śmierci.

Amnestia w roku 1989 zamieniła wyrok kary śmierci na 25 lat pozbawienia wolności. Niestety, ustawodawca nie zdecydował się wówczas na wprowadzenie kary dożywotniego pozbawienia wolności. Oznaczało to, że osoby skazane na karę śmierci zaczną wychodzić najpóźniej po 25 latach.

Warto przy tej okazji wspomnieć jak niektórzy argumentowali za amnestią:

Adam Michnik, który był wówczas posłem OKP, powiedział w debacie sejmowej: "Bądźmy lekarzami tutaj, no to uznajmy wreszcie, że ktoś popełnił przestępstwo, to jest nieszczęście, to jest jego nieszczęście. Spróbujmy mu pomóc. Wzywam do głosowania za amnestią rozszerzoną".

posłami OKP byli też min Jan Krzysztof Bielecki Stefan Niesiołowski

Jak powiedział tak zrobili, pomagają :roll:

I nie chodzi o to co kto powiedział i jak glosował, tutaj widać jak obecnie system w Polsce działa ... jesteśmy naprawdę bogaty krajem ...

mc2kwacz
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 60

Post napisał: mc2kwacz » 27 sty 2014, 17:23

ma555rek pisze:Akurat mi jest obojętne i naśmiewać się nie mam zamiaru. W tym co napisałem też nie ma szyderstwa z homosia tylko z autorytetów które koniecznie muszą zwykłą reakcję ubierać w ideologię i klasyfikować. Nagonka na homosiów?
Ale przecież właśnie się naśmiewasz. Przy okazji konkretnego człowieka, o którym możesz mieć dowolne zdanie, obrywają od Ciebie wszyscy pozostali. Większość z nich, i to większość zdecydowane, wcale się nie czuje dobrze ze swoja odmiennością, szczególnie w takim społeczeństwie. Idę o zakład, że wielu gdyby mogło wiele by dało żeby wszystko nagle wróciło do "normy". Będziemy ich napiętnować tylko dlatego że tacy są?
To nie jest tak, że kiedy mówisz np na Kalisza - "patrzcie jaki spaślak", to to nie boli również innych osób z nadwagą, być może nawet wynikającą z choroby a nie obżarstwa.
Fajnie jest być pięknym, zdrowym i bogatym, ale nie wszyscy tak mają ;) I o to chodzi, że pewnych spraw nie są w stanie żadnym wysiłkiem zmienić. Homoseksualista może się tylko ukrywać. Zakładają "normalne" rodziny, mają dzieci, udają twardzieli. Czasami odreagowują stres na rodzinie albo przypadkowych obcych. Kto wie, może Twój ojciec albo dziadek jest "homo" i nigdy przed nikim się do tego nie przyznał. Zagwarantujesz?

Adalber, a wiesz który gen odpowiada za brak oka, wadę serca, albo garb? Znasz się na tym, żeby o tym dyskutować? Bo ja nie.
Powtarzanie naciąganych głupot po homofobach spod zakrystii nikomu klasy nie dodaje. Chyba że sam prezentuje jeszcze niższą.

Nie dajcie sobie ludzie robić siana z mózgu takim wydawnictwom dla nizin społecznych jak Fakt. Wasza ekscytacja napędza im biznes a oni się dobrze bawią i głośno śmieją z głupków, którzy to czytają.

Zacytuję Zuckerberga, twórcę Facebooka, wypowiedź sprzed lat: "mam setki tysięcy prywatnych zdjęć, poufnych danych, najskrytsze tajemnice ludzi o które wcale nie prosiłem. Jakim trzeba być idiotą żeby takie rzeczy zamieszczać w sieci?".

kamar
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Kontakt:

Post napisał: kamar » 27 sty 2014, 17:34

trzasu pisze: Adam Michnik, który był wówczas posłem OKP, powiedział w debacie sejmowej.
I k'czemu to ma słuzyć ? Wymień kogokolwiek a zaraz Ci znajdę plik jego durnych wypowiedzi nie tylko w sejmie. A troskę o finanse może rozszerzysz o odszkodowania płacona za Macierewicza i wyroki jakie zapadną, gdy ten morderca zaskarży Polskę za szykany po odbyciu kary. Zasądzoną karę odsiedział w całości i prawnie to go można pocałować. Jedyne co można to czekać aż popełni następną i zastrzelić przy probie ucieczki albo popełnić mu samobójstwo. :)

trzasu
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)

Post napisał: trzasu » 27 sty 2014, 17:48

kamar pisze:
wyroki jakie zapadną, gdy ten morderca zaskarży Polskę za szykany po odbyciu kary.
I widzisz, kolejne kuriozum, a ta babka z emeryturą 900 zł kogo i gdzie ma skarżyć ... pewnie siebie, skoro jest "niezaradna życiowo".

kamar
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Kontakt:

Post napisał: kamar » 27 sty 2014, 17:57

trzasu pisze: a ta babka z emeryturą 900 zł kogo i gdzie ma skarżyć ...
Na faktach z Faktów to już niejedna posłanka sie przejechała :) Mnie, jak dożyje jeszcze te parę lat też grozi emerytura w wysokości 1200 zł. Na fajki ( po podwyżkach) potrzebuję 900. I jak żyć Panie Premierze :)

trzasu
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)

Post napisał: trzasu » 27 sty 2014, 18:06

kamar pisze:
trzasu pisze: a ta babka z emeryturą 900 zł kogo i gdzie ma skarżyć ...
Na faktach z Faktów to już niejedna posłanka sie przejechała :) Mnie, jak dożyje jeszcze te parę lat też grozi emerytura w wysokości 1200 zł. Na fajki ( po podwyżkach) potrzebuję 900. I jak żyć Panie Premierze :)
Moja wrażliwość społeczna nie pozwala mi się z tego śmiać (mam na myśli ta Panią z Faktów).

Kolega Kamar sobie poradzi :smile:

Tak mi się przypomniało odnośnie faktu:

Obrazek

kamar
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Kontakt:

Post napisał: kamar » 27 sty 2014, 18:22

trzasu pisze: Moja wrażliwość społeczna nie pozwala mi się z tego śmiać (mam na myśli ta Panią z Faktów).
Ano wlaśnie, muszę zaprosić kogoś z Faktu , niech to ładnie opisze. Moze czyjaś wrażliwość zostanie poruszona :) Czterdzieści lat walki z systemem podatkowym, dżwiganie brzemienia prywaciarza, opłacania ZUS i na starość nie ma co palić :)
Ostatnio zmieniony 27 sty 2014, 18:34 przez kamar, łącznie zmieniany 1 raz.

trzasu
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)

Post napisał: trzasu » 27 sty 2014, 18:30

kamar pisze:
trzasu pisze: Moja wrażliwość społeczna nie pozwala mi się z tego śmiać (mam na myśli ta Panią z Faktów).
Ano wlaśnie, muszę zaprosić kogoś Faktu , niech to ładnie opisze. Moze czyjaś wrażliwość zostanie poruszona :) Czterdzieści lat walki z systemem podatkowym, dżwiganie brzemienia prywaciarza, opłacania ZUS i na starość nie ma co palić :)
Trzeba było iść do roboty na kopalnię albo elektrownię, 25 lat i z bani a nie bawić się w kapitalistę :wink: ,choć zaraz, w Kozienicach to chyba kopalni nie ma, tam tylko mała ciepłownia :razz:

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Na luzie”