Kopernik by się zdziwił

Tu można porozmawiać na dowolny temat nie koniecznie związany z tematyką maszyn i CNC
Awatar użytkownika

RomanJ4
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 52

Post napisał: RomanJ4 » 27 sty 2014, 08:45

Adalber pisze:"Tak, około dwustu. W związku ze stylem życia mężczyzn homoseksualnych ta liczba partnerów seksualnych może szokować na tle mężczyzn heteroseksualnych. Ale to jest pewna forma obyczajowości przyjętej w tej grupie. "link
No właśnie, typowe. Jak już cytujesz, to cały kontekst proszę:
Moje badania pokazują ilu partnerów może mieć, ale nie musi mężczyzna homoseksualny. Mamy tu bowiem też do czynienia z dużymi różnicami indywidualnymi. Tak, około dwustu. W związku ze stylem życia mężczyzn homoseksualnych ta liczba partnerów seksualnych może szokować na tle mężczyzn heteroseksualnych. Ale to jest pewna forma obyczajowości przyjętej w tej grupie.
A facetów określanych mianem "pies na baby" nie znasz? (vide Casanova)
Ale myślę, że sedno problemu leży w tym stwierdzeniu:
Dlaczego większość Polaków wciąż prezentuje tak skrajnie negatywne nastawienie do homoseksualistów?

prof. Zbigniew Izdebski - Dlatego, że w zdecydowanej większości nasi rodacy nie znają osób homoseksualnych, mając w głowach jedynie jakieś stereotypy na ich temat

pozdrawiam,
Roman

ma555rek
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 2

Post napisał: ma555rek » 27 sty 2014, 09:35

RomanJ4 pisze:Ale myślę, że sedno problemu leży w tym stwierdzeniu:
prof. Zbigniew Izdebski - Dlatego, że w zdecydowanej większości nasi rodacy nie znają osób homoseksualnych, mając w głowach jedynie jakieś stereotypy na ich temat
nie znają bo nie jest to interesująca sprawa. Sprawą stało się gdy homosie zaczęły na uliacach wołać o miłość powszechną do nich i przyznawanie jakiś praw ponad obecne regulacje.
Słynna scena z sejmu z pierwszym wystąpieniem na mównicy nowego posła Biedronia gdy sala zaczęła chichotać - zareagowali nie na słowa homosia o chwycie poniżej pasa - to przeszło bez reakcji - tylko na następne zachowanie mówcy
"Oj co mi się wymknęło" przekaz złożony z mimki, gestu żachniecia, skurczu ramion, całość klasyki pedałka. Dopiero na to sala zareagowała.
Ale oczywiście później to atak na różowego, jak można - posłowie to elita a taki zaścianek.....
A Biedroń sam rzecz sprowokował, szczególnie w tak delikatnym momencie jakim było pierwsze wystąpienie posła dopiero poznanego i to z orientacji a nie z poglądów.

Tak więc sąsiad homo to zwykły sąsiad z jego sprawami ale transparent na moim płocie że on homo to już jest także mój problem.
Ba akurat mnie to brzydzi jak psie gówno wiosną na trawniku.
Pasjonat

Adalber
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 23

Post napisał: Adalber » 27 sty 2014, 09:36

Napisałem, że wyrywam z kontekstu więc nie rób mi z tego zarzutu bo to śmieszne.

Postawiłem tezę, że homoseksualiści są siłą napędową obecnych jak i dawnych przemian obyczajowych także tych związanych z kościołem i jego ewolucją. Nie interesuje mnie czy to dobrze czy źle, mc2kwacz zarzucił mi błąd więc pokazuję dane np. prof.Izdebskiego.

Casanova nie jest dobrym przykładem za wiki:
"Na podstawie odnalezionej wśród jego spuścizny kartki, zawierającej prawdopodobnie tytuły rozdziałów usuniętych z pamiętników: „Moje miłostki z Kamilem (w więzieniu)”, „Moja miłość do chłoptasia księcia d’Elbœuf”, „Pederastia z X. w Dunkierce”, „Pederastia z Bazinem i jego siostrami”, oraz kilku pozostałych w pamiętnikach aluzji, przypisuje mu się orientację biseksualną, chociaż on sam w pamiętnikach wyraża się pogardliwie o homoseksualistach."

Tak na marginesie, Roman J4 - 200 to średnia artmetyczna, jeśli większość twoich, moich i mc2kwacza znajomych homoseksualistów jest taka wierna to kto wyrabia resztę normy ?

Awatar użytkownika

RomanJ4
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)

Post napisał: RomanJ4 » 27 sty 2014, 10:10

Adalber pisze:200 to średnia artmetyczna, jeśli większość twoich, moich i mc2kwacza znajomych homoseksualistów jest taka wierna to kto wyrabia resztę normy ?
Owszem, ale tylko badanej grupy, a jak się to ma do całości - nie wiemy. A z takimi badaniami jest trochę jak z badaniami OBOP-u czy innych takich przed wyborami.
Jak to kiedyś usłyszałem od człowieka który się tym zajmuje: "mogę Ci zrobić zgodny z prawdą wynik jaki chcesz - zależy jaką grupę się zaankietuje"...
pozdrawiam,
Roman

mc2kwacz
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 60

Post napisał: mc2kwacz » 27 sty 2014, 10:26

W świetle tych "rewelacji", zainteresowałem się, kto stoi za stroną www.homoseksualizm.edu.pl , posługującą się liczbami pochodzącymi z USA, z okresu dzieci-kwiatów. Domyślając się, że za taką domeną nie może ukrywać się żadna poważna instytucja naukowa.
No i znalazłem:
1. Grupa NOWE DROGI działa na terenie Warszawy. Gromadzi psychologów, lekarzy i inne osoby, które łączy przekonanie, że człowiek dzięki Bożemu wsparciu i fachowej pomocy ze strony ludzi, może doświadczyć znaczącej przemiany jakości swego życia: http://nowedrogi.com/
2. Program ODWAGA: http://www.odwaga.oaza.pl/
3. Katolicki Ośrodek Psychologiczno - Pastoralny "Cyrenejczyk": http://www.poradnia.diecezja.torun.pl/
4. Ośrodek pomocy psychologicznej "Stowrzyszenia" "Psycholgów" /pisownia oryginalna :) / Chrześcijańskich Bednarska: http://www.opp.bednarska.warszawa.pl/problematyka.html
5. Archidiecezjalna Poradnia Rodzinna ul. Fredry 11 61-701 Poznań
6. PASCHA modlitewna grupa wsparcia dla mężczyzn borykających się z niechcianymi odczuciami homoseksualnymi: http://www.pascha.pl/
:lol:
Wszyscy aż tryskają obiektywizmem, wiarygodnością i naukowym podejściem :lol: :lol: :lol:
Zastanawiam się, dlaczego nigdzie na stronie, poza kontaktami, nie jest napisane, że jest to strona organizacji kościelnych. Czyżby ktoś uznał, że przez to będzie mniej wiarygodna. A może inaczej, że da się ukryć homofobiczne teksty stylizowane na naukowe, używając domeny edu.pl? :lol:
Adalber, gratuluję rozgarnięcia.

Chcesz mnie przekonać, to raczej poszukaj jakichś informacji od wiarygodnych i nie kościelnych naukowców. Np Lwa Starowicza.

Awatar użytkownika

RomanJ4
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)

Post napisał: RomanJ4 » 27 sty 2014, 11:22

mc2kwacz pisze:Np Lwa Starowicza.
Starowicz też już dostał na głowę...
pozdrawiam,
Roman

mc2kwacz
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 60

Post napisał: mc2kwacz » 27 sty 2014, 12:17

ma555rek pisze:przekaz złożony z mimki, gestu żachniecia, skurczu ramion, całość klasyki pedałka. Dopiero na to sala zareagowała.
Ale oczywiście później to atak na różowego, jak można - posłowie to elita a taki zaścianek.....
Lepiej nie szarżować z wyśmiewaniem się z ludzi za to jacy się urodzili. Bez ręki, garbaci, zezowaci czy homoseksualiści. To nie jest rzecz nabyta, jak twierdzą "kościelni fachowcy" albo różni "macho", tylko sprawy wrodzone, poziom genetyczny.

Nagonka na homoseksualistów, która powoduje że większość z nich żyje w wiecznym strachu przed identyfikacją, niczym się nie różni od ataków na "grubasów", "ślepaków" i wszelkich rzekomych odszczepieńców, wśród dzieci w przedszkolu i podstawówce.

Mam takiego znajomego, który od kiedy pamiętam przy każdej okazji jeździł po homoseksualistach. Policjant. Aż pewnego razu się zdarzyło, i było to jak grom z jasnego nieba, że jego dziecko (już dorosłe) otwarcie przyznało się do homoseksualizmu. Od tamtej pory "morda w kubeł". I nawet ostatnio zaczyna się wypowiadać "ze zrozumieniem" :) Tam gdzie może, bo poza miejscami gdzie może, sam jest obiektem obserwacji i cichych drwin, jak to punkt widzenia się zmienia po zmianie punktu siedzenia.
Tak więc, zanim zaczniesz się nabijać z "ciepłych", zastanów się co zrobisz, gdy twój syn albo córka się okaże takim właśnie być :)

ma555rek
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 2

Post napisał: ma555rek » 27 sty 2014, 12:39

Akurat mi jest obojętne i naśmiewać się nie mam zamiaru. W tym co napisałem też nie ma szyderstwa z homosia tylko z autorytetów które koniecznie muszą zwykłą reakcję ubierać w ideologię i klasyfikować.
Nagonka na homosiów?
No ja to widzę tylko wtedy gdy w swoim pochodzie zmuszają innych do "podziwiania" siebie.
Podasz przykład represji z powodu orientacji.?
Czy tylko, jak wyżej, opiszesz drwiny z idioty który we wszystkich sprawach jest "naj" a z utartym nosem pokornieje?
Wypowiadał się tak pewnie tylko o homo czy również nie dało się z nim rozmawiać właściwie o niczym/wszystkim?.(jakiś Kononowicz mi wyszedł) Raczej tak bym widział ten przypadek a tym samym nie może być przykładem agresora czy prześmiewcy.
Jest przykładem tylko zwykłego durnia.
Pasjonat

Awatar użytkownika

RomanJ4
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)

Post napisał: RomanJ4 » 27 sty 2014, 12:50

ma555rek pisze:Podasz przykład represji z powodu orientacji.?
A to co prezentował ksiądz Oko w sejmowych(!) "komisjach", to nie zapowiedź tegoż właśnie?
pozdrawiam,
Roman

Adalber
Posty w temacie: 23

Post napisał: Adalber » 27 sty 2014, 13:27

mc2kwacz pisze: Chcesz mnie przekonać, to raczej poszukaj jakichś informacji od wiarygodnych i nie kościelnych naukowców. Np Lwa Starowicza.
Mc2kwacz nie ośmieszaj się, szkoda mi czasu na przekrzykiwania, ja Ci przedstawiłem swoje dane, ty przedstaw swoje mogą być nawet te robione przez homo.
mc2kwacz pisze: tylko sprawy wrodzone, poziom genetyczny.
Strasznie jestem ciekaw jak nazywa się ów gen (i kto go odkrył), którego mutacja brak lub dodatek powoduje homoseksualizm?

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Na luzie”