Może jakiś przykład tego przekazu ? Ja oglądając tvn czy sluchając zetki mam możliwość wysłuchać racji wszystkich stron. Jak zobaczysz Kalisza, Piterę czy Palikota w TV Trwam czy radyju to pogadamy o obiektywiżmie mediów. Oglądalność takiej czy innej stacji to mam w głębokim poważaniu ale jak dziś słyszałem naczelnego dużej, prawicowej gazety, to szlak mnie trafiaj za próbę robienia ze mnie idioty. W jednym zdaniu wywodzi, że 17 stycznia ruskie zajeli Warszawę i rozpoczeli okupacje a w drugim ma pretensje do ruskich ,że nie weszli w sierpniu, tylko zatrzymali sie na Wiśle.trzasu pisze: wcale nie oznaczy tego by odbierać mu jego rację i robić z niego obywatela drugiej kategorii, a taki jest przekaz,
Kopernik by się zdziwił
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 57
- Kontakt:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 16
kamar pisze:.... ale jak dziś słyszałem naczelnego dużej, prawicowej gazety, to szlak mnie trafiaj za próbę robienia ze mnie idioty. ...
Mam podobnie, gdy słyszę p. Michnika, co nie znaczy iż racja jest po jednej tylko stronie, jedni i drudzy nieco się zagalopowują, swego czasu czytałem wpolityce.pl ale dale sobie spokój, w zasadzie ciężko mi jest znaleźć miejsce w necie do czytania newsów, TV w domu nie mam (mam zamiar zakupić, w celu polepszenia jakości oglądania wydarzeń sportowych np dzisiejszy mecz w piłce ręcznej

Ostatnio zmieniony 19 sty 2014, 21:56 przez trzasu, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Posty w temacie: 57
- Kontakt:
Ta , kolejny przykład polotu naszych politykówmicro pisze: Na alkomaty w samochodach ? ...

I ten argument , że we Francji tez mają wprowadzić.
Nie pomyśli jeden z drugim ze będąc francuzem, wypijając dwie lampki wina do kolacji mogę sobie sprawdzić czy czasami nie przekroczyłem magicznego 0.5 i mogę jechać. U nas bez alkomatu wiem ze mi nie wolno.
-
- Posty w temacie: 52
We Francji już wprowadzili, ale tam jest 0,5‰. bo kto by wypił lampkę do obiadu. Winnice by upadły. Jak jechałem do Angers, to też miałem (choć to obcokrajowców nie dotyczy).kamar pisze:I ten argument , że we Francji tez mają wprowadzić.
To samo z piwem w Niemczech, sam widziałem na stacji benzynowej niemieckiego kierowce ciężarówki pałaszującego "knuckle" pod duże piwko.
Pozostaje "stara dobra Wolna Europa"...trzasu pisze:swego czasu dużo słuchałem radiowej trójki niestety została została zawłaszczona przez obecna ekipę i mocna skręciła z przekazem w lewo co mi się osobiście nie leży ( słuchalność im też poleciała), w zetce, czy rmf fm same reklamy które krzyczą do mnie, nie wspominając o Olejnikowej i innych jej podobnych, odpycha mnie to

pozdrawiam,
Roman
Roman
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 23
Radia z Torunia nie słucham, ale dwoma rękami podpisuję się za jego istnieniem w imię równowagi w mediach.
Cała akcja z nagłaśnianiem pedofilli w kościele ma tylko jeden cel, tresura ludzi jak psy Pawłowa: ksiądz - pedofil, każdy dotyk - molestowanie, kościół - sekta, biskup - spaślak, bogacz, pijak i krętacz. Tak na próbę, niech każdy z czytających wypowie w myślach słowo klucz, co mu się skojarzy? I oto chodzi, a nie o dobro dzieci.
Nie ciekawi was dlaczego nie używa się takiego skojarzenia: ksiądz -pedofil - homoseksualista, przecież 90% ofiar tego molestowania to młodzi chłopcy.
Cała akcja z nagłaśnianiem pedofilli w kościele ma tylko jeden cel, tresura ludzi jak psy Pawłowa: ksiądz - pedofil, każdy dotyk - molestowanie, kościół - sekta, biskup - spaślak, bogacz, pijak i krętacz. Tak na próbę, niech każdy z czytających wypowie w myślach słowo klucz, co mu się skojarzy? I oto chodzi, a nie o dobro dzieci.
Nie ciekawi was dlaczego nie używa się takiego skojarzenia: ksiądz -pedofil - homoseksualista, przecież 90% ofiar tego molestowania to młodzi chłopcy.
-
- Posty w temacie: 60
Kolego trzasu, nie przypuszczam, tylko w tym momencie już TWIERDZĘ, że albo nie znasz znaczenia słów którymi się posługujesz, albo w ogóle nie wiesz co się dzieje na świecie, albo wręcz funkcjonujesz w jakiejś równoległej rzeczywistości.trzasu pisze:radiowej trójki /../ niestety została została zawłaszczona przez obecna ekipę i mocna skręciła z przekazem w lewo
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 20
A ja oglądam czasem Szkło Kontaktowe i nie mam na nie alergii, podobnie jak na TVN. Od tego mam własny rozum żeby oddzielać ziarno od plew. Własny bo unikam jak ognia złośliwych recenzji i jadu który sączy się z "jedynie słusznych" rozgłośni radiowych i stacji TV. Niektóre wydania "szkiełka" , szczególnie kiedy prowadzącymi są osoby dla mnie interesujące i dowcipne, to dobra odtrutka dla umysłu bo prowadzący nigdy nie pozwalają sobie na osobiste wycieczki religijne, rasistowskie, a polityków o których akurat mówią nie wyróżniają ani nie ośmieszają z powodu przynależności partyjnej. Dostaje się każdemu, kto na to zasłużył. Poziom audycji zaniżają niestety różni nawiedzeni słuchacze którzy swoje frustracje wygłaszają na żywo. Szkło Kontaktowe bez telefonów byłoby dużo zdrowsze.
-
- Posty w temacie: 52
A czyż sobie najbardziej na to nie zapracowali sami, deklarując co innego, a robiąc co innego? Z tego przecież rozliczamy polityków (w swoich opiniach). Jakoś nikt tak rzeźników czy taksówkarzy nie określi, a lata bezkarności i zamiatania pod dywan niestety(albo stety) skończyły się wraz z... dostępem do internetu (i informacji wogóle).Adalber pisze:ała akcja z nagłaśnianiem pedofilli w kościele ma tylko jeden cel, tresura ludzi jak psy Pawłowa: ksiądz - pedofil, każdy dotyk - molestowanie, kościół - sekta, biskup - spaślak, bogacz, pijak i krętacz
Bo dziś każdy może się dowiedzieć i ocenić, co się na drugim końcu świata wydarzyło. Vide pijani kierowcy, piratujący policjanci, matki kiszące dzieci w kapuście, czy złotouści politycy rozbijający melexy, itd...
I to niezależnie od przeciwdziałań sprawcy..
pozdrawiam,
Roman
Roman
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 16
mc2kwacz pisze:... nie znasz znaczenia słów którymi się posługujesz, albo w ogóle nie wiesz co się dzieje na świecie, albo wręcz funkcjonujesz w jakiejś równoległej rzeczywistości.

to o równoległej rzeczywistości najbardziej mi się podoba więc przyjmijmy iż tak jest.
Dobrej nocy życzę.
Dobranoc, wystarczy filozofowania, jutro trzeba żelastwo przerabiać