budowa reprapa delta - rostock od zera
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 25
- Kontakt:
tak mi się wydawało że kolega się nie powstrzyma
a u mnie lipa
z tymi narzędziami co mam to przyrządzik nie wyszedł. a próbowałem uproszczoną wersje i jedna tuleja do kosza poszła na szczęście gwintownik cały.
coraz częściej nachodzi mnie myśl o tokarynce
byłaby opcja jakoś zaglądnąć i naciąć te tulejki co mam?

a u mnie lipa

coraz częściej nachodzi mnie myśl o tokarynce

byłaby opcja jakoś zaglądnąć i naciąć te tulejki co mam?
Nie otrzymasz koni wyścigowych krzyżując dwa osły
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 25
- Kontakt:
pukury, wielkie dzięki, to proszę o znaka na PW kiedy pasuje to podjadę.
głowica i dysze też fajna sprawa a ta kolegi tokareczka z tym powinna poradzić. ten tulejko-trzpien jak mierzyłem sam trzpień to wyszedł 2 setki na minusie, super.
mam wiertełka widie 0,35 i 0,5 na ogonek 3,17 mogę podrzucić
sasii, podstawowy problem polega na tym że te radełka robią pod osie 5 (nema17) i 8mm (nema 23). co prawda mam nema 23 ale jakąś inna bo oś stoczona fabrycznie na 6mm. czyli raz - musiałbym zapłacić 45 zyli za zębatkę + pewnie ze 10-20 za przesyłkę i dwa i tak szukać kogoś z tokarką żeby to roztoczyć na moją ośke. a przy takim rozkładzie już wolę dać te 5 dych np koledze Pukuremu i mieć takich zębatek parę a przy okazji sobie popatrzyć i posiedzieć pogadać i czegoś się nauczyć.
tak apropo ten projekt w formacie STEP leży na grabcadzie
jeszcze nie jest w 100% ukończony ani fizycznie ani w rysunkach ale prace trwają.
wczoraj dokończyłem stół. dziś planuje jakoś to po podłączać i spróbować coś pojeździć silnikami
głowica i dysze też fajna sprawa a ta kolegi tokareczka z tym powinna poradzić. ten tulejko-trzpien jak mierzyłem sam trzpień to wyszedł 2 setki na minusie, super.
mam wiertełka widie 0,35 i 0,5 na ogonek 3,17 mogę podrzucić
sasii, podstawowy problem polega na tym że te radełka robią pod osie 5 (nema17) i 8mm (nema 23). co prawda mam nema 23 ale jakąś inna bo oś stoczona fabrycznie na 6mm. czyli raz - musiałbym zapłacić 45 zyli za zębatkę + pewnie ze 10-20 za przesyłkę i dwa i tak szukać kogoś z tokarką żeby to roztoczyć na moją ośke. a przy takim rozkładzie już wolę dać te 5 dych np koledze Pukuremu i mieć takich zębatek parę a przy okazji sobie popatrzyć i posiedzieć pogadać i czegoś się nauczyć.
tak apropo ten projekt w formacie STEP leży na grabcadzie
jeszcze nie jest w 100% ukończony ani fizycznie ani w rysunkach ale prace trwają.
wczoraj dokończyłem stół. dziś planuje jakoś to po podłączać i spróbować coś pojeździć silnikami
Nie otrzymasz koni wyścigowych krzyżując dwa osły