Jak widzę algorytm który wymyśliłeś, zawiesił Ci komputer - twój osobisty. Znaczy się ten w Twojej głowie.MlKl pisze:
Dla programisty najważniejszy jest algorytm ...
xyz
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 12
- Kontakt:
Jeżeli stwierdzę, że dorastasz mojej wiedzy, to zacznę z Tobą jakąś polemikę. Ściągnięty z netu jakiś rysuneczek, to nie powód do rozpoczęcia konwersacji. Tak naprawdę, to nawet nie wiem czy rozumiesz co umieściłeś w poście. Więc pozwól, że ci powiem. Otóż zamieściłeś kilka prostych ruchów jakiegoś narzędzia, które porusza się w jednej płaszczyźnie. Jeżeli ten rysunek to twoje dzieło to opisz to kodem. Podaj narzędzie, dobierz warunki obróbki. To jest forum CNC, a nie Photshop-a. Jak uda ci się podesłać mi kawałek kodu, do wykonania prostopadłego otworu w płaszczyźnie nachylonej pod katem 45 stopni, to być może uwierzę w Twoje umiejętności. Czekam. Jak to mówią, krowa która dużo ryczy, zazwyczaj mało mleka daje.MlKl pisze:Znaczy - za cholerę nie dasz się namówić na wykrzesanie z siebie czegoś choć trochę pozytywnego... Z mojej strony EOT
Po co ci ta strona www. Trzeba było umieścić stronę koła gospodyń wiejskich. Nie stać Cię na własną. Żenujące.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
Obserwuję od jakiegoś czasu ten wątek i wpisy "kolegi" montffa.montffa pisze:Jeżeli stwierdzę, że dorastasz mojej wiedzy, to zacznę z Tobą jakąś polemikę. Ściągnięty z netu jakiś rysuneczek, to nie powód do rozpoczęcia konwersacji. Tak naprawdę, to nawet nie wiem czy rozumiesz co umieściłeś w poście. Więc pozwól, że ci powiem. Otóż zamieściłeś kilka prostych ruchów jakiegoś narzędzia, które porusza się w jednej płaszczyźnie. Jeżeli ten rysunek to twoje dzieło to opisz to kodem. Podaj narzędzie, dobierz warunki obróbki. To jest forum CNC, a nie Photshop-a. Jak uda ci się podesłać mi kawałek kodu, do wykonania prostopadłego otworu w płaszczyźnie nachylonej pod katem 45 stopni, to być może uwierzę w Twoje umiejętności. Czekam. Jak to mówią, krowa która dużo ryczy, zazwyczaj mało mleka daje.MlKl pisze:Znaczy - za cholerę nie dasz się namówić na wykrzesanie z siebie czegoś choć trochę pozytywnego... Z mojej strony EOT
Po co ci ta strona www. Trzeba było umieścić stronę koła gospodyń wiejskich. Nie stać Cię na własną. Żenujące.
No nie chcem, ale muszem się wypowiedzieć.
Jak na razie kolego montffa, to nie zabłysnąłeś nie tylko wiedzą, ale i grzecznością.
Próbujesz obrażać ludzi którzy na tym forum niejednemu już pomogli i mają (jestem o tym przekonany) znacznie, ale to znacznie większa widzę niż Ty miałeś kiedykolwiek.
Masz okazję wykazać się nie tylko niewyparzoną gębą, ale i swoimi "niezwykłymi" talentami.
No..... dalej....... pokaż co potrafisz.
Zaszczyć nas jakimś wyrafinowanym kodem.
Jeśli Cię obraziłem, to nie przepraszam.
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
Też mi się podoba jak się ten temat rozwinął
od nie mam pojęcia co to jest indeksowanie do jeśli wykażesz się że masz tak ogromną wiedzę jak ja to pozwolę ci żebyś mi pomógł.
Czekam na ciąg dalszy tej telenoweli
Na tym forum jest takie coś fajny przycisk "pomógł" i statystyki są wyświetlane pod awatarem każdego kto zabiera głos. Osoby udzielające się w tym temacie mają dosyć słabe wyniki pomógł/posty.
Tak na marginesie zrobienie programu na kostkę z obrazka niżej z jednego mocowania (faza robiona w indeksowaniu B60, tylna ścianka też jest obrabiana) + drugie mocowanie (też 3 ścianki obrabiane podobne kształty) trochę kosztowało pewnego kolegę z forum, ale niektórzy myślą że wszystko dostaną za darmo.

P.S. program robiony w HH więc raczej się nie przyda do fidii.
od nie mam pojęcia co to jest indeksowanie do jeśli wykażesz się że masz tak ogromną wiedzę jak ja to pozwolę ci żebyś mi pomógł.
Czekam na ciąg dalszy tej telenoweli

Na tym forum jest takie coś fajny przycisk "pomógł" i statystyki są wyświetlane pod awatarem każdego kto zabiera głos. Osoby udzielające się w tym temacie mają dosyć słabe wyniki pomógł/posty.
Tak na marginesie zrobienie programu na kostkę z obrazka niżej z jednego mocowania (faza robiona w indeksowaniu B60, tylna ścianka też jest obrabiana) + drugie mocowanie (też 3 ścianki obrabiane podobne kształty) trochę kosztowało pewnego kolegę z forum, ale niektórzy myślą że wszystko dostaną za darmo.

P.S. program robiony w HH więc raczej się nie przyda do fidii.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 11
- Kontakt:
A uważamkamar pisze:@MIKI - nadal uważasz ze z każdym " Warto Rozmawiać "![]()

-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 12
- Kontakt:
Jak na razie, nikt nie pokazał programu, za pomocą którego można zrobić prostopadłą dziurkę w powierzchni pod katem. Co do tej kostki co to jest? Włączyłeś jakąś edycję narzędzi i kleisz głupa. Taką kostkę jak pokazałeś, zrobię w G-Code bez Twojej pomocy i zrzutów z ekranu. Wszyscy jak na razie próbujecie mnie obrażać, wyciągać niedoskonałości dotyczące mojego charakteru, ale głównego problemu unikacie jak ognia. Gdybym określił to co sobą reprezentujecie dosadnie, znowu stał bym się obiektem docinków. Pohamuję się, a to co sobą reprezentujecie oceńcie sami. Chyba kończyliście kursy Operator-Programista CNC w firmie Start CNC. Żenada.
A tak przy okazji. Ktoś tutaj obiecał program w G-Code. Czekam.
A tak przy okazji. Ktoś tutaj obiecał program w G-Code. Czekam.
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
Ta niby edycja narzędzi to program główny w którym wywoływane są podprogramy na poszczególne narzędzia. Taka budowa pozwala na przepuszczenie całego programu w symulatorze, który przyjmuje programy nie dłuższe niż 100 linijek.montffa pisze:Jak na razie, nikt nie pokazał programu, za pomocą którego można zrobić prostopadłą dziurkę w powierzchni pod katem. Co do tej kostki co to jest? Włączyłeś jakąś edycję narzędzi i kleisz głupa. Taką kostkę jak pokazałeś, zrobię w G-Code bez Twojej pomocy i zrzutów z ekranu.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 7
- Kontakt:
ktos tam obiecal
no to masz na indeksie przykład
[ Dodano: 2014-01-05, 00:44 ]
a, index dotyczy odleglosci od srodka głowicy 270mm, takze niekoniecznie na kazda maszyne pojdzie, jednak sam charakter kodu jest poprawny wzgledem indeksu
no to masz na indeksie przykład
[ Dodano: 2014-01-05, 00:44 ]
a, index dotyczy odleglosci od srodka głowicy 270mm, takze niekoniecznie na kazda maszyne pojdzie, jednak sam charakter kodu jest poprawny wzgledem indeksu
- Załączniki
-
- wyk_3..txt
- (1.01 MiB) Pobrany 179 razy
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign