Pitsa, filtrów przeciwzakłóceniowych od jakich zakłóceń? W którym miejscu?
To wyposażenie, to nie są żadne fanaberie, tylko minimum które ma zapewniac parametry których oczekuję. I zapewnia.
Fotek nie ma co za bardzo robić. Szczególnie sterowanie wygląda mało elegancko po tym, jak wymieniłem zwykłe sterowanie na serwa i na szybko przerobiłem okablowanie.
Ważne jest, czego wcześniej nie wspomniałem, że CAŁE STEROWANIE poza laptopem na kablu USB, mieści się wewnątrz obudowy frezarki. Nie ma żadnych dodatkowych skrzyń, puch i innych prostopadłościanów, z których wychodzą pęki kabli zakończone wtykami. Maszyna ma 3 gniazda elektryczne: zasilania 230V, USB (nietypowe, skręcane), gniazdo dla silnika osi 4, który jest montowany w razie potrzeby. Acha, i jeszcze z tyłu gniazdka natynkowe dla wyciągu wiórów i pompy chłodzącej + jedno zapasowe na ew pompkę chłodziwa gdy będzie potrzebna.
Z rzeczy indywidualnych:
- fotka panela:

Z boku widać główny włącznik zasilania w formie grzyba oraz dodatkowy włącznik zwalniający oś Z gdyby zaszła potrzeba ręcznego wyciągnięcia narzędzia z materiału; wszystkie guziki poza czarnymi świecą kiedy trzeba, pod spodem w cieniu widać dźwignię zawodu pneumatycznych zacisków materiału (gdy są stosowane)
- fotka pokazująca zamocowanie czujnika precyzera:

Zwykły czujnik M8 o małej strefie, wykrywający łeb śruby wkręconej w nagwintowany otwór w sprzęgle
- fotki elektroniki krańcówek precyzyjnych:

Wydziergane na szybko ale nic to nie pogarsza w jakości ich działania.