Takiego samego nie kupisz, to znaczy widziałem też tę maszynę w Allegro ale za dwa razy prawie wyższą cenę. Zwróć też uwagę ze tamta maszynka miała mały obszar obróbki. Mimo obaw jeżeli terminy nie gonią to warto porozglądać się za jakąś używaną. Oczywiście przed zakupem osobiście ją zobaczyć i wypróbować. Zdarzają się takie przypadki że ktoś przesiada się na sprzęt z wyższej półki albo z różnych względów kończy przygodę z cnc. Obserwuj zakątki które Ci wskazałem i sam zgłoś odpowiednim anonsem zainteresowanie zakupem w dziale "giełda". Twoje oczekiwania, szczególnie w kwestii obrabianych materiałów nie są wygórowane więc okazyjny zakup nie puści firmy w samych skarpetkach a znacząco podniesie możliwości. Można też kupić nową maszynę, choćby taką
http://allegro.pl/nowa-cnc-frezarka-gra ... 92956.html ale nic mi nie wiadomo na temat jej realnej wartości użytkowej. Wykonana jest chyba z płyt paździerzowych co mnie trochę do niej jeży ale kto wie- może na rozgrzewkę nie byłaby zła. Zresztą obejrzyj sobie wszystkie filmiki które "tanie-cnc" zamieścił na youtube i sam oceń czy to Wam wystarczy. Tam co prawda są głównie płaskie grawerki ale to tylko kwestia stworzenia odpowiedniego pliku i może powstać płaskorzeźba.
Tutaj na forum też są magicy którzy budują frezarki dla konkretnych zamawiających. Złap kontakt, i pertraktuj. Cena zależy od projektu, materiałów konstrukcyjnych, użytych komponentów...