RAPTOR 800x400 Relacja z Budowy
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 73
- Kontakt:
Tak badano w jakich częstotliwościach wpada to w rezonans. Wibrowanie właściwe przy jednym elemencie trwało łącznie z godzinę a to w ilu miejscach to oni ustalali na podstawie sondy. W kilku było ale nie pamiętam żeby aż w 3. Z tego co Pamiętam to przy tak małej konstrukcji i w sumie dość jednorodnej trzeba znaleźć punkty z których się wyjdzie. U mnie rezonans kumulował się na środku profili. Częstotliwość czy była zmieniana?Hmm napewno w kilku częstotliwościach robili chyba w 2 gdzie występował rezonans.
[ Dodano: 2013-11-17, 15:27 ]
Nie znam tej technologii od podszewki, więc zatrudniłem firmę która dla krakowskiej firmy odlewniczej robi odprężanie od kilku lat. Co do jakości usługi jestem przekonany, że robili to właściwie (dobre rekomendacje sporych firm, pytałem, dzwoniłem). Jak jest w praktyce wyjdzie w praniu. Dla mnie ważny jest efekt, którego wymagam bo zapłaciłem za to.
[ Dodano: 2013-11-17, 15:27 ]
Nie znam tej technologii od podszewki, więc zatrudniłem firmę która dla krakowskiej firmy odlewniczej robi odprężanie od kilku lat. Co do jakości usługi jestem przekonany, że robili to właściwie (dobre rekomendacje sporych firm, pytałem, dzwoniłem). Jak jest w praktyce wyjdzie w praniu. Dla mnie ważny jest efekt, którego wymagam bo zapłaciłem za to.
Aby coś wynaleźć wystarczy odrobina wyobraźni i sterta złomu - Edison

BUDOWA FREZARKI - Raptor 800x400x250

Tagi:
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 4
z jednej strony szkoda ze wczesniej nie wpadłem na pomysł z wibracjami - wczesniejsze opisy na forum były dosyc lakoniczne, a moj kontakt z potancjalnymi wibro specjalistami nie zachecał do dalszej współpracy.
Jak wspominałem jutro jestem umówiony z piecmasterami ...- na gorąco bedebmogł sie przekonac co i jak i za ile
ale nie bede zaśmecał twojego wątku i moze w koncu założe własny -
Życe powodzenia i trzymam kciuki!!!!
Jak wspominałem jutro jestem umówiony z piecmasterami ...- na gorąco bedebmogł sie przekonac co i jak i za ile
ale nie bede zaśmecał twojego wątku i moze w koncu założe własny -
Życe powodzenia i trzymam kciuki!!!!
-
- Kontakt:
Autorem publikacji jest Pan Majewski właściciel firmy, która odprężała moją ramę.
Tutaj ich stara strona z opisem technologi.
[ Dodano: 2013-11-19, 00:08 ]
http://wibropol.com/informacje.htm
[ Dodano: 2013-11-19, 00:21 ]
Obiecane wyniki testu i wynik wibrowania.
TEST:

WIBROWANIE:

Certyfikat na podstawę ramy:

Tutaj ich stara strona z opisem technologi.
[ Dodano: 2013-11-19, 00:08 ]
http://wibropol.com/informacje.htm
[ Dodano: 2013-11-19, 00:21 ]
Obiecane wyniki testu i wynik wibrowania.
TEST:

WIBROWANIE:

Certyfikat na podstawę ramy:

-
- Kontakt:
Kolory to tylko oznaczenie ktora sonda, bo jednoczesnie podpiete byly dwie czerwona i niebieska w 2 roznych miejscach. Ten dokument wibrowanie to chyba test, bo niby po co mieli by dokumentowac robote i jak ona sie ma docertyfikatu.Zienek pisze:Nie robili testu po wibrowaniu jeszcze raz?
Z wykresu testu myślałem, że czerwona to nośna, a niebieska - odpowiedź z sondy, ale później straciłem jakąkolwiek pewność.
Możesz opisać co to?
[ Dodano: 2013-11-19, 15:05 ]
Cena wyjsciowa za element do 1 tony 600zł, powyzej tony 60gr/kg. Mozna sporo ponegocjowac, jak coś to na priv.251mz pisze:Ile Ci zawołali za zwibrowanie tej podstawy?witox4 pisze:Obiecane wyniki testu i wynik wibrowania.

-
- Kontakt:
Oni też dojeżdżają na terenie całej Polski, tylko pewnie musiałbyś czekać aż będą coś robić w okolicy.