Jasne, że nie, bo o tanim chińczyku główny wykonawca w ogóle nie ma co marzyć. "Deutschland den Deutschen" .. i kropka.kamar pisze:Co do chińczyków w Niemczech - widzialeś nienieckiego podwykonawcę robiącego za pół ceny chińczyka ?
Historia pewnego miejsca
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 10
Ostatnio zmieniony 09 lis 2013, 18:00 przez RomanJ4, łącznie zmieniany 1 raz.
pozdrawiam,
Roman
Roman
Tagi:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 9
Ten pociąg "pierdolino" jest nam tak potrzebny że hej. Śmiać mi się chce jak pieniądze są bezmyślnie wydawane. A po czym ma ten super szybki pociąg niby jeździć? Po tych krzywych i nieprzystosowanych torach? Przecież on się będzie wlókł jak te nasze stare klamoty tylko że nie będzie rumotał i będzie w środku ciepło i miło. Zamiast inwestować w Polskie wyroby to rozdaje się kasę za granicę. Autostrady może i są potrzebne ale czy nas na nie stać? Czy nas stać na kilometry paneli pseudoakustycznych z lewym certyfikatem? Tam też jest na tym niezły przekręt. Zobaczycie że takie życie na kredycie się zemści. Mamy mega dziurę budżetową na ładnych parę bilionów i ciągle ją pogłębiamy. Wykupią nas za bezcen. Może od razu się przyłączmy do Niemiec bo i tak nas wykupują. Jak nas wojną nie wzięli to podstępem. Po co Niemcom Chińczycy jak maja bliżej Polaczków. Obym nie miał racji i obym się mylił i głupoty pisał.

-
Alvar4 pisze:Ten pociąg "pierdolino" jest nam tak potrzebny że hej. Śmiać mi się chce jak pieniądze są bezmyślnie wydawane. A po czym ma ten super szybki pociąg niby jeździć? Po tych krzywych i nieprzystosowanych torach? Przecież on się będzie wlókł jak te nasze stare klamoty tylko że nie będzie rumotał i będzie w środku ciepło i miło. Zamiast inwestować w Polskie wyroby to rozdaje się kasę za granicę. Autostrady może i są potrzebne ale czy nas na nie stać? Czy nas stać na kilometry paneli pseudoakustycznych z lewym certyfikatem? Tam też jest na tym niezły przekręt. Zobaczycie że takie życie na kredycie się zemści. Mamy mega dziurę budżetową na ładnych parę bilionów i ciągle ją pogłębiamy. Wykupią nas za bezcen. Może od razu się przyłączmy do Niemiec bo i tak nas wykupują. Jak nas wojną nie wzięli to podstępem. Po co Niemcom Chińczycy jak maja bliżej Polaczków. Obym nie miał racji i obym się mylił i głupoty pisał.
coś w tym jest ...
http://www.bankier.pl/wiadomosc/Ministe ... 81815.html
u nas się nie opłaca, jesteśmy za drodzy ...
-
Recepta na to wszystko jest prosta, PKB powyżej 4% rocznie i gonimy innych, kiedyś, na innym wątku pisałem co poniektórzy zrobili by mieć taki wzrost, u nas słońce Peru wie wszystko najlepiej i robi tylko to co potrafi czyli podnosi wszelkie daniny, efekty jaki jest każdy widzi ... zamiast rozwoju mamy zwijanie się i partyjniactwo i biurokrację jakiej nie pamiętam.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 26
- Kontakt:
Też najłatwiej skakać na aktualnie rządzącychtrzasu pisze: u nas słońce Peru wie wszystko najlepiej .

-
kamar pisze:Też najłatwiej skakać na aktualnie rządzącychtrzasu pisze: u nas słońce Peru wie wszystko najlepiej .A tu wszyscy jednacy. Może ktoś sięgnie pamiecią albo poszuka za ile Kulczyk miał budować A2 od Strykowa do Warszawy
i kto mu zablokowal,
i ile to nas ostatecznie kosztowalo
Na jego odcinku do granicy zbędnych ekranów nie uświadczysz a i kładki dla zwierzyny jakieś skromniejsze.
I tylko dlatego ze budował za swoje
Że drze za przejazd to juz inna bajka
Sam napisałeś, że to trochę kiepski przykład czyli buduje za minimum drze maksimum, wole rozliczać ekipę która ma parlamentarną większość od prawie 6 lat, od 3 lat ma również prezydenta i na tym bym się skupił bo to obecna ekipa reguluje gospodarkę tego kraju, nie opozycja jak również poprzednie rządy, było i jest wystarczająco dużo czasu by popracować nad tym by było lepiej, a że nie bardzo im się chce to cóż, mamy to co mamy, od grania w piłkę i urządzania sobie "demokratycznych" wewnątrz partyjnych wyborów nam nie przybędzie.
hmm i znów się robi polityczna nawalanka, nie o to chodziło zapewne autorowi wątku, więc ja pasuję

-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
Dobrzze to ci moze zrobic panienka a obecny rzad to moze tylko ukrasc cos ,zapomniec zrobic lub spierdylic.kamar pisze:Na to ze jakiś rząd mi zrobi dobrze to juz dawno nie liczę, teraz to juz tylko się boje co mogą zpieprzyc

sinumeric 840D/810/802/NUMS/HH-4290/Fanuc O-T /tokarka uniwersalna
tokarz CNC
"Poznań - miasto z piekła rodem.."
-Jestem chamem i mi z tym dobrze-
tokarz CNC
"Poznań - miasto z piekła rodem.."
-Jestem chamem i mi z tym dobrze-